Местят временно Брайвик в нов затвор

Той ще бъде настанен в затвора Скиен с висока степен на сигурност
Обновена: 5 авг 2013 14:07 | 5 авг 2013 12:15, Красимир Ангелов
23
Местят временно Брайвик в нов затвор
Андерш Брайвик ще бъде преместен в друг затвор. Снимка: Reuters

Норвежкият екстремист Андерш Брайвик ще бъде преместен временно в нов затвор, съобщава ИТАР-ТАСС.

От края на съдебния процес Брайвик се намираше в затвора на остров Ила. Предстои терористът, осъден за убийството на 77 души в Осло и на остров Ютьоя, да бъде настанен в затвора Скиен, където ще бъде в отделението с най-висока степен на сигурност.

"Решението беше взето в началото на юни. В него няма нищо особено. Обичайна практика е "сложни" затворници да се изпращат временно в други затвори", обясни Ян Ерик Сандли, представител на норвежката администрация за местата за лишаване от свобода.

Още по темата
Брайвик многократно се е оплаквал, че в Ила се отнасяли зле с него. В Норвегия има само три затвора, които могат да приемат затворник с присъда като неговата - Ила, Скиен и Райнарик.

На 22 юли 2011 г. Брайвик извърши атентат с бомба в Осло и разстреля 69 души в младежки социалистически лагер на остров Ютьоя. Повече от 150 бяха ранени.

Dnes.bg припомня, че през август 2012 година норвежкия съд обяви за вменяем и осъди на 21 години затвор масовия убиец Андерш Брайвик. Той получи максималната присъда от 21 години. Тя включва 10 години предварително задържане, което означава, че в този период Брайвик не може да подава молба за условно освобождаване.

Преди дни пък стана ясно, че управата на норвежкия затвор, в който масовият убиец излежава присъдата си, е дала принципното си съгласие крайнодесният екстремист да учи задочно, ако университетът на Осло го приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toi mnogo dobre znae za isliamizaziata na Norvegia za tova e postapil taka dokato pederastite v Norvejkia parlament si pravat gei partita i leko po leko Norvegia se pravra6ta v isliamska darjava
21
3
 
4
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Мултикултуризъм ли ?? С *** и вся осталная *** ? На БРАЙВИК паметник ще му издигнат да знаете !! Защото е прозрял истината и още сега е ВЕЛИК !!
20
2
 
11
 
! Отговори
Ro преди 10 години
Навлеците не падат от небето, някой ги пуска в цивилизованите държави да смучат, изнасилват и тероризират хората. Швеция пропищя от посегателства на *** и подобни, цели квартали се страхуват от безнаказаното им поведение. Защо го позволяват това управляващите, не знам, но толерастите и болните мултикултуралисти трябва да се елиминират, макар действията на Брайвик да са доста крайни. Някой ден може да стане и национлен герой, кой знае...
19
7
 
4
 
! Отговори
bye bye преди 10 години
Тва не е истина.Скандинавските пеНдали извадиха *** смешното наказание за масов убиец.Тоя трябва да се разчекне веднага
18
1
 
8
 
! Отговори
ИЗРУД преди 10 години
Ш като се замисля ... 69 души = 21 години.леле колко народ може закарам и утрепя в Норвегия, па и ще изляза преди да ми падне вовеки мъжкия.. ц-ц .. да живеят скандинавците
17
2
 
7
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
18, Много по-зле от нашенския комсомол. Запознайте се с материали за сегашното положение в Норвегия и прочетете финалната реч на Брайвик. Ще си промените мнението изградено от новините.
16
0
 
10
 
! Отговори
Хм.. преди 10 години
Този изби доста от техния вариант на младежко БСП (Комсомол или ДКМС преди 89). Набедил ги, че пускат прекалено много чужденци в Норвегия и се заел да "реши" проблема с замах. Интересно е, че не е тръгнал да коли имигранти или дори със управляващите социалисти, а се е "насочил" направо към бъдещите управляващи
15
1
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Убиваш половин Норвегия и накрая 21 години :D И те пускат след 10 при добро поведение и получаваш в затвора гледане на кабелна и интернет :D А дали и плащат за престой в затвора сигурно :D
14
1
 
12
 
! Отговори
Мене преди 10 години
До преди няколко месеца го смятах за животно и че няма право да е жив,след това което направи.Сега ми се иска някак си да го командироват на Бузлуджа догодина,добре зареден.
13
1
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Малко ваканцуване в България ще му се отрази добре..а може и на нас!
12
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 10 години
До закониМного точно си го казал, браво.При нас руското гече Максим Стависки съсипа няколко живота и така нагласиха закона, че да може да се размине с порицание , а той си събра багажките и хоп в майка Уусия. А сега там си е добре , порк си има си книжчица човечето и ни лук ял ни лук мирисал.
11
2
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Много странно! Масов убиец се оплаква, че се отнасяли зле с него в затвора!
10
3
 
2
 
! Отговори
popov преди 10 години
Tezi vmesto da se plashat ot nashite prestupnici, parvo da si izlovqt reunite,che Mai Kato gledam sa si dosta po opasni. A puk az bih im otvarnal "hubavki horica si otglejdate vav vasheto obshtestvo, ne vi trqbvat takiva Kato nas "prestupnici ot Bulgaria". Nishto che vashte vi izbovat decata za dobro utro...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Лоша работа Това е максималната присъда, която може да се получи в държавата.
8
3
 
12
 
! Отговори
закони преди 10 години
Не размерът на максималната присъда е това, което спира престъпниците, а неизбежността на наказанието. Не ни отива на положението (на най-корумпирана и престъпна страна в ЕС, без изгледи за подобрение) да им даваме акъл как се раздава правосъдие - те топлата вода са я открили отдавна.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо отношение ? Сигурно му повишават тон !
6
4
 
9
 
! Отговори
get_away преди 10 години
Как 21 години?? Тия норвежци са се побъркали, тоя трябваше да е на въжето отдавна.
5
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 10 години
Брайвик многократно се бил оплаквал от отношението към него в затвора...Този ще е многократно "обиждан" от съзатворниците му.
4
6
 
15
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Ама че страна, ама че закони - убиваш стотина човека, дават ти 21 години, след десет може да те пуснат и през това време да си следваш задочно! Те наистина ли мислят, че живеят във времената, когато хората си оставяха къщите отключени и тероризмът не съществуваше? Такъв човек не е за пускане доживот.
3
5
 
24
 
! Отговори
кочев преди 10 години
21 години, че по няколко месеца на жертва. Да взема да избия 5, 6 човека в Норвегия ей така за разнообразие, то 1 година най много да ми дадът.

Спонсорирани публикации