Асоциация иска нулева ставка на ДДС за детските стоки

Събрали са 17 хиляди подписа, внясат ги в парламента
Обновена: 30 авг 2013 14:29 | 30 авг 2013 08:55,
6
Асоциация иска нулева ставка на ДДС за детските стоки
Снимка: Булфото

Нулева ставка на ДДС върху детските стоки иска Асоциацията на търговците на стоки за детето.

От организацията ще внесат в Народното събрание подписка с над 17 хиляди подписа, съобщи Нова тв.

В мотивите за искането им се посочва, че средногодишният доход на домакинствата у нас е равна на 15% от този на европейците, а раждаемостта спада.

По данните на търговците годишните разноски за отглеждането на едно дете у нас, без да се включват никакви луксозни стоки, излизат около 5000 лв.

Според тях, ако се премахне ДДС върху детските стоки, семействата ще разполагат с допълнителни около 1150 лв.

От асоциацията цитират и анализи на практики за прилагане на диференцирана и нулева ДДС ставка в 22 държави, членки на Европейския съюз.

Преди време обаче премиерът Пламен Орешарски категорично заяви, че докато е министър-председател ставката на данък добавена стойност няма да бъде променяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
дасе намали ддс на хр продукти на 7 процента а на промишлените стоки 14 процента
3
0
 
5
 
! Отговори
Производител преди 10 години
Производител съм на детски и дамски стоки. Приемете, че произвеждам Кифли.Кажете, как по дяволите ще ме накарате да не продавам Дамски кифли, като детски кифли????
2
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Много хора сега използват чалгаджийското управление на БСП-ДПС-Атака-ДС и предлагат това да се намали онова да се намали да няма ДДС. Ало другари мислете малко, че както е тръгнало ще искате всеки месец по 1 милиард заеми, но и те се връщат. Явно е , че тройната мафия гледа колкото може да се задържи на власт за да краде по дълго. След мен потоп-това е мотото на комунисти-социалисти.Бог да пази България.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо да приемат закон *** да получават безплатно дрешки,играчки и храна за *** ! То по същата логика трябва да премахнат ДДС изобщо ! И как другари комунисти ще си кърпите после бюджета ? Със заеми ли ? Евтин популистки ход но за ваше съжаление е неприложим както и всичките ви популистки трикове които са само думи на вятъра, единственото което реално сте направили е че изтеглихте огромен заем !

Спонсорирани публикации