Орешарски: Няма да се правим на китайци

Китай проявява интерес към изграждането на инфраструктура у нас
Обновена: 10 сеп 2013 14:02 | 10 сеп 2013 09:28, Елка Василева
55
Орешарски: Няма да се правим на китайци
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

България представлява интерес за китайските инвеститори, но е необходимо да прояви гъвкавост, прагматизъм и равнопоставеност за привличането им. Това е заявил на срещата си с премиера Пламен Орешарски премиерът на Китайската народна република Ли Къцян, предаде БНР.

Китай проявява интерес към изграждането на инфраструктура в България, като се акцентира върху железопътна и пристанищни комплекси, както и във високотехнологични производства, каза премиерът Орешарски след срещата си с Ли Къцян, която се проведе в град Далиен на брега на Жълто море, където е и премиерската резиденция.

Ли Къцян е посъветвал Орешарски България да намери своя модел за развитие, а самият премиер на България каза: Няма да се правим на китайци.

Страната ни е поискала за догодина да домакинства форума "Млади шампиони", отправена е и покана Ли Къцян да посети България. Вероятността това да се случи е голяма, коментира Орешарски.

Българският премиер обясни, че за туризма ще се напише специална стратегия как да се привлекат повече китайски туристи у нас.

Отново на дневен ред е темата за пряка самолетна линия между Китай и България. В края на този месец у нас идва китайска делегация, която ще договаря по-конкретно какви са възможностите да се инвестира в България.

За страната ни Ли Къцян знае, че е страната на розовото масло, но обясни , че родното производство е твърде недостатъчно, за да задоволи нуждите на големия китайски пазар.

На срещата на двамата премиери е обсъдено партньорството между България и Китай в двустранен план, в рамките на взаимоотношенията ЕС-Китай и в частност на инициативата на Китай за по-тясно сътрудничество със страните от Централна и Източна Европа. Пламен Орешарски е отбелязал по-високите темпове на сътрудничество между двете страни, като според него това не е задоволително. Стремежът е сътрудничеството да се засили и като стокообмен, и като китайски инвестиции и това е виждане на двете страни, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
До АхмедНа къде биеш Ахмед?
43
0
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
kakav e tozi kloun ta citira kitai edna vodeshta sila bulgaria e 155555555 godini zad kitai ako mozeshe i bg taka ta te zvladiaxa ikonomikata na sveta a takiva kato nego unishtozixa bg ikonomikata za skrab s turski firmi mafiozi dolni
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прочетох и се расвеселих!!!!!!!!!! за жалост и срам..
41
0
 
1
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До мизиец И ще си остане страшна.
40
7
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 10 години
Китай със своята инфраструктура се затруднява,та предлага нашата да я прави.Ако са японците или южно корейците няма спор те знаят къде какво точно да направят
39
0
 
2
 
! Отговори
DDD преди 10 години
Орешарски каза , че китайците ще правят безжични HI-FI зони. хахахахахаха Не WI-FI , а HI-FI - това е в бъдещето. най-бързия нет ще е в България изграден от Орешарски - музикален ултрабър интернет ХАЙ ФАЙ. хахаха
38
0
 
5
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
100км път за 2 хиляди декара земя сделка или не.
37
6
 
5
 
! Отговори
dd преди 10 години
директен полет България-Китай.... Не мога да повярвам, че нтози е толкова ***. Това, че от нашите пари (бюджета) му се плаща на тоя да литне с А319 до Китай не значи, че някои би платил за такъв полет, особено ако търсим по 200 души да плащат такъв полет всяка седмица. Понеже гнилата им "икономическа' мисъл стига дотам, затова вече има 3 месеца протести срещу тия ***. Само за тая "командировчица" държавата е платила около 150 000 евро за самолета, сметката си я правим само ние май
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АзНЕЗАБАВНА ОСТАВКА
35
4
 
8
 
! Отговори
www преди 10 години
КАТО НЕ МОЖЕМ НИЕ ДА СИ Я ИЗГРАДИМ ПОНЕ ДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА КИТАЙ...
34
0
 
5
 
! Отговори
evala преди 10 години
,,na gol gaz chifte pishtovi,,nqmma da se pravim na ....,,bravo be ,mi na *** li da dse pravim,napravihte ni veche .
33
0
 
17
 
! Отговори
мизиец преди 10 години
Kитай ,Индия и т.н.-всеки ден трябва по един министър да ходи на Изток и да търси пазари и инвестиции.Не са само розите,много неща могат да се направят ,защото Безработицата в България е страшна.
32
3
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
Спри си климатика бре...или голяма жега между ушите?
31
0
 
1
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
TOQ V HARBIN LI E BIL? IMA MNOGO HUBAVI MOMICHENCA V HARBIN OT QQ GI ZNAM :)
30
8
 
18
 
! Отговори
оставка преди 10 години
ОСТАВКА НА ТИЯ ***!!!!!намалението на тока ми дойде с 30 на сто УВЕЛИЧЕНИЕ
29
5
 
34
 
! Отговори
Ахахаха преди 10 години
"Няма да се правим на китайци, защото в България се правим на Руснаци в пиенето и на *** в музиката", къде къде по оферта, а?
28
4
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
CHE TE BULGARITE SA SI AZIATCI.......... ISTINSKITE BALKANCI SME NIE TRAKIICITE!!! BULGARITE IDVAT OT AZIQ TAM TAKA CHE VSE OSHTE SA VUZMOJNI OBSHTI GENI S KITAICITE I OSTANALITE OT REGIONA
27
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До 33незабавна!
26
7
 
26
 
! Отговори
РОФЛ преди 10 години
Оня с ниското чело и маймунските уши (Ореха) да се замисли, защо България е цел за аутсорсинг на Китай, защо в Китай минималната заплата е 260 долара, а у нас е 220. И като цяло дали той отива в азиатска държава или ние сме по-азиатска държава и от тях...
25
0
 
4
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
DO 13:KAKUV CVQT SHTE SE PODMENI BE? SAMO OCHITE SHTE SE PODMENQT KITAICITE SA BELI

Спонсорирани публикации