Германски инвеститор влага 15 млн. лв. в модерна ферма край Генерал Тошево

Съоръженията и продукцията ще отговарят на всички европейски норми
Обновена: 9 окт 2013 14:04 | 9 окт 2013 14:03, Елка Василева
4
Германски инвеститор влага 15 млн. лв. в модерна ферма край Генерал Тошево
Снимка: архив, Reuters

Германски инвеститор влага 15 млн. лв. в модерна ферма край Генерал Тошево, съобщава общината. Строителството на кравефермата е започнало в началото на месец август край с. Красен. На площ от около 170 дка "Пол Аграр Кампани" АД реализира най-мащабния си проект в България.

Дружеството ще изгради модерна кравеферма, която ще отговаря на всички европейски норми както по отношение на строително-монтажните работи, така и по отношение на продукцията. В момента се строят водохранилище и първите сгради. Работи се и по сондаж, който да обезпечи водоснабдяването на комплекса.

Специализираната млечна ферма ще бъде с капацитет 2 000 животни от породата черношарено говедо. За тази цел ще бъдат построени пет сгради, доилна зала и помещение за ветеринарни грижи. Конструкцията на оборите ще се състои от термопанели, а специална система ще пречиства отпадъчните продукти.

Намерението на инвеститора е до януари 2014 г. да започне отглеждането на крави и първоначално да бъдат ангажирани около 30 човека от района.

Компанията има опит в животновъдството и затова залага на американска технология на отглеждане, при която кравите могат да достигнат до 30 литра дневен млеконадой, като продукцията ще се реализира основно на българския пазар.

По план кравефермата трябва да е изцяло готова до края на 2015 г.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
В.Новва преди 10 години
а някой случайно да се е замислял, защо му трябват на този човек 170 дка??? и какво точно става при т.нар.американска технология за отглеждане? и НАЙ-вече, че продуктите ще се реализиран на БГ пазар? интересно с какви култури, отгледани по американската технология ще ги хранят тези животни!!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 години
добре че са немците само те прават нешо градивно. Нит сам чул американци да ивестират ни руснаци в прозводство.Германия номер едно да орпавлява цела европа още е са се подписвам.
2
3
 
20
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Дано Мафията и *** не го изгонят!
1
0
 
22
 
! Отговори
МУУУуууу....мляко преди 10 години
Браво на човека !!! Ами като българите инвестират в МОЛ-овете , немците щото са прости в кравите.

Спонсорирани публикации