Глупавите митове за отглеждането на дете

Бебетата трябва да се къпят всеки ден
14 ное 2013 18:35, Мария Дуковска
0
Глупавите митове за отглеждането на дете
Снимка: Sxc.hu

Бебетата често са приемани освен за малки беззащитни същества, и за неразбиращи какво се случва около тях. Мислейки си, че познават всеки техен навик и реакция, родителите имат редица заблуди относно техните малки съкровища.

Ето най-честите заблуди, свързани с бебетата.
 
Бебетата трябва да се изхождат най-малко веднъж на ден
 
Новородените често имат няколко изхождания на ден. Нормално е, ако днес бебето се е изходило три пъти, утре да се изходи два пъти или само веднъж. Ако забележите, че с изпражненията има кръв и изхожданията като цяло се случват по-рядко, трябва да се консултирате с педиатър.
 
Бебетата трябва да се къпят всеки ден
 
Седенето в сапунената вода може да раздразни уретрата при момиченцата и да доведе до инфекции на пикочните пътища. Ако искате бебето всекидневно да взима вана, просто не слагайте всеки път в нея сапун.
 
Докосването на фонтанелата на бебето може да навреди на мозъка му
 
Фонтанелата в предната част на главичката на бебето представлява кожно покритие на отвор в черепа. Предната фонтанела се затваря обикновено около първата годинка на детето. Тази, която е в задната част на главичката се затваря между втория и третия месец. Не бива да се притеснявате от леките докосвания, докато миете главичката на бебето или я мажете с бебешко олио (когато е необходимо), мозъкът е добре защитен.
 
Майките винаги различават различните видове плач на бебето
 
Не всеки път е така, когато бебето плаче, но това не ви прави лоша майка. Просто ще ви трябва малко време, за да опознаете бебето си.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации