Кой ще облече световния шампион по футбол?

Букмейкърите дават най-голям шанс за Nike, Adidas дишат във врата им
Обновена: 10 дек 2013 14:16 | 10 дек 2013 13:25, Красимир Ангелов
6
Кой ще облече световния шампион по футбол?
Официалната топка на Световното първенство в Бразилия. Снимка: Reuters

Гигантите в производството на спортно облекло вече са си осигурили сделки за дизайна и доставката на екипите на всеки от отборите, които ще участват на Световното първенство по футбол в Бразилия, пише Businessweek.

Световната купа, също като Олимпийските игри, е голямо състезание на 4 години, което не е в ръцете на една единствена спортна компания. Мондиалът предоставя възможност да се разбере кой от корпоративните маркетинг екипи най-ефективно е оползотворил сумите, инвестирани в спонсорство.

Компанията Adidas, която е официалният спонсор на предстоящото Световно първенство, ще облича настоящите световни шампиони от Испания, отбора на най-добрия футболист в света Лео Меси – Аржентина, както и родният ѝ германски отбор. Nike пък ще покрепя 10 отбора, включително домакините от Бразилия, САЩ и Англия. Puma е разпределила спонсорството си между осем не толкова силни държави.

Според залозите до момента Nike има в редиците си отбора, който се смята за най-сериозен кандидат за купата (Бразилия), докато Adidas разполага със следващите пет фаворита в списъка. Puma е на осмо и девето място с Уругвай и Италия (шансовете за световна титла на един от двата отбора се оценяват с по 5%).

Победата все пак не е всичко. Швейцария, например, няма кой знае какви шансове да отнесе купата у дома, но е доста добро място за продажба на маратонки. Ако претендените за титлата бъдат класирани по БВП, предимството е за Nike - основно благодарение на отбора на САЩ.

И парите не са всичко. Много не толкова заможни деца в кварталите на Рио ще събират пари, за да си купят официалната фланелка на Бразилия. Ентусиазмът в Кот Д‘Ивоар и Алжир е също толкова голям.

Adidas изпъква на този фронт: компанията залага по-скоро на мащаба, отколкото на богатството на държавите. Подкрепяйки отбори като Япония, Нигерия и Русия, фирмата е заложила на потенциалните фенове повече от всеки друг от конкурентите си.

Още style новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
фен преди 10 години
Ето, това са ***, които рушат футбола - преди всичко Адидас и другите "спонсори" като тях. Техен слуга е и швейцарското *** Блатер (бивш фуражкаджия), което "ръководи" ФИФА и световния футбол. За предишното световно, на германците им дадоха топката месеци по-рано, за да свикват с нея чернокожите и турски "германци" в отбора. После отмениха гол и дузпа на Англия срещу тях. А на сегашния жребия, "групата", която съчиниха специално за Швейцария, е поредният скандал. УБИВАТ ФУТБОЛА ЗА ПАРИ!
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли някой, който гледа тези първенства. Скука отвсякъде.Футболистите преди да играят лятото на Мондиала преди това са изиграли най-малко 60-80 мача за сезона в първенството, за купите, шампионската лига и са изцедени до дупка.Нй-много да гледам 5 минутни репортажи за мачовете, ама и това е много.
4
0
 
14
 
! Отговори
RuenSport преди 10 години
Аз предлагам да се възобнови производството на Руен...
3
0
 
9
 
! Отговори
До val 789 преди 10 години
До val 789За съжаление повечето в България расъждават като теб - Кой кога ще ме облече и обуе?Ако ти само не го направиш, никой няма да ти даде нещо на готово.Известно време ще ти дават БСП-то, но проблема на комунистите е, че по някое време парите на другите свършват.
2
1
 
8
 
! Отговори
od преди 10 години
до едно свЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ЩЕ ГО ОБЛЕЧЕ жени живкова. хахахахха супер бездарно крадливо комунистическо отроче с милиони в швейцарски банки облича съдът била спечелила ЧЕСТНОАМА ЧЕСТНО ДЕ търгъТ.....Е ТО КАКЪВТО НИ СЪДЪТ ТАКИВА НИ ИДИЗАЙНЕРИТЕ НИКВИ
1
5
 
6
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Световният шампион все някой ще го облече.Кой и кога ще облече БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ??

Спонсорирани публикации