Как празнуват Коледа по света

В Белгия послушните деца получават подаръци още на 6 декември
Обновена: 28 дек 2013 11:17 | 25 дек 2013 17:25, Мария Дуковска
0
Как празнуват Коледа по света
Снимка: Outnow.ch

Едни от най-хубавите празници са коледните. Семействата се събират, приготвят се традиционни ястия. Коледа по света е различна, цветна и красива. Всяко кътче си има свои традиции и обичаи за празника. Вижте някои от тях.

Австралия
 
Коледните празници в Австралия често са съпроводени и от високи температури. Обичайната температура е около 30 градуса. Традиционно австралийците приготвят печена пуйка. Други меса, които ядат на празника са шунка и свинско месо. Задължителен е и коледният пудинг, който често съдържа късче самородно злато. Който намери парченцето злато, ще се радва на благополучие.
 
Коледните празници в Австралия често се празнуват по красивите плажове, в градината и под вечерното небе. В навечерието на празника всички се събират и със свещи в ръка пеят коледни песни. Хората се забавляват като карат сърф, а празничното облекло включва тениска и къси панталонки.
 
Австрия
 
Рождественските празници в Австрия протичат под светлините на невероятните коледни украси на къщите и сградите. Във Виена всяка година се прави традиционен коледен базар с много пунш, наденички, лакомства и сувенири за празника. В Австрия също почитат Свети Николас, който носи на добрите деца бонбони, играчки и ядки.
 
Семействата се събират на 24 и 25 декември край елхата и пеят коледни песни. Коледните елхи в Австрия освен с коледни играчки се украсяват и с малки бонбончета, от които после всеки си взима. Провеждат се църковни литургии, има много музика по улиците. Традиционно на Коледа се яде шаран или друга риба, картофена салата, супа от броколи, ядки, бонбони и ябълки с карамел.
 
Белгия
 
В Белгия има два празнични образа, този на Дядо Коледа и Свети Никълъс ( за тези, които не говорят валонски език). Децата в Белгия чакат с нетърпение четвърти декември и вярват, че тогава се разбира дали те са били послушни или не. Добрите деца получават първите си подаръци на шести декември.
 
Pere Noel пък е образ, който посещава френско говорящите деца. Послушните и добри деца получават много бонбони, а тези, които не са слушали през годината пръчки. В Белгия шести декември е празник и почитат Свети Никола. Празникът се празнува в тиха семейна обстановка. На 25 декември децата намират под елхата своите подаръци. За празниците се пекат много сладкиши.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации