Ледена епоха в Чикаго, как оцеляват бездомниците?

Минусовите температури допълнително усложниха живота им
Обновена: 9 яну 2014 15:37 | 9 яну 2014 12:04, Александър Попов
41

Снимка: Reuters

Чикаго е сред засегнатите градове от рекордния студ, който скова САЩ от началото на седмицата.

Минусовите температури утежниха и без това нелекия живот на бездомните хора в града, които нощуват на метри от пътя, търсейки подслона на мостове и сгради.

Докато повечето хора си стоят вкъщи, те се надяват на добри хора да им помогнат в оцеляването.

Сред тях е доктор Патрик Ейнджело, който от 13 години обикаля сред бездомниците и им дарява храна, напитки, одеяла и дрехи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Чикагобездомници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Америка ако работиш, дори и ниско квалифициран труд, без образование, няма как да си на улицата, има алтернативи да работиш на няколко места, ако искаш?Ние да му мислим тук, че при нас бездомници стават хора, които имат образование, професия и които искат да работят, пенсионери с по 30-40 години трудов стаж и пенсия 150 лв. За БГ работодателите в частния сектор след определена възраст не си човек. По света днешните 40, са някогашните 20. На 40 хората, учат, раждат деца, а тук....
13
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В САЩ има ли бездомници?
12
27
 
21
 
! Отговори
въй преди 10 години
До Ф.С.Вда ти имам строя! никога никъде някога не е имало място където всички да са равни! Което е пълна глупост само по себе си! Комунизма до нищо хубаво не е довел и нищо хубаво не е направил ;)
11
3
 
26
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До Ф.С.ВТака е!Дивашки капитализъм има в България и супер-алчни управници!
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХахотоЧувал съм и за така наречения Малък Леников Период (около 12 век, ако се не лъжа). И хората тогава са били по-малко, и парниковите газове, и колите. Пък се е случил. Не споря за резултатите (съмнявам се някой да ги знае с точност), а за причините. наче добър бизнес стана - това са и електрически коли (не ясно откъде се взема електричеството), и всякакви ВЕИ-та, и замяна на фреона в хладилници и дезодоранти и т.д. и т.п. Между другото, озоновата дупка май започна да се затваря. Или не?
9
20
 
29
 
! Отговори
4oko преди 10 години
хахах истинското лице на сащ! Бездомници и макдоналдс!
8
7
 
20
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До ПССИ защо си мислиш, че "глобалното затопляне" ще доведе само до "затопляне"!? не мислиш ли, че това би довело и до промяна на въздушните течения, което ще резултира и в екстремни студове? ПОнеже точно това е ефектът на глобалното затопляне - топене на ПОлярните ледове, покачване нивото на океаните, нарушаване на въздушните течение (като Гълфстрийм), което води до климатични катаклизми (бури, жеги, студове, наводнения, суши). Иначе - браво на доктора, респект!
7
0
 
34
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Браво докторе! Хубаво е да има такива хора.
6
0
 
42
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Браво докторе! Хубаво е да има такива хора.
5
11
 
31
 
! Отговори
тиква преди 10 години
мдааам, като им гледам одялата и дрехите ,тези бездомници са доста по-добре от средностатистическия старец из нашите села, че и пухени одежди имат.
4
7
 
21
 
! Отговори
ПСС преди 10 години
Не се сещам, ама май че американците крещяха повече от 10 години за глобално затопляне. Дали ние да не престанем да се затопляме? И да погледнем нещата реално, а не като свинския грип.
3
5
 
59
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Това е капитализмът- паднеш ли икономически - край - играта свършва и само по филмите беднякът става милионер- в един друг строй се учеше - как трябва да се помага на другите при всички обстоятелства- но този строй заплашваше световният капитализъм - Да ,и капитализмът е хубав) но когато е опитомен) Когато има по социална политика и страх от законите- когато законите са еднакви и за богати и бедни- когато банките не са завод за производство на бездомници -всичко друго е като БГ -див капитализъм
2
11
 
21
 
! Отговори
. преди 10 години
Хубаво де, ама защо МакДоналдс и чипсове?
1
0
 
53
 
! Отговори
stivybg преди 10 години
Бог да те поживи,Д-р Патрик

Спонсорирани публикации