Котоошу вече е японец, казва се Калоян Андо

Сумистът прие фамилията на жена си, за да работи като треньор
Обновена: 3 фев 2014 16:01 | 3 фев 2014 16:01,
82
Котоошу вече е японец, казва се Калоян Андо
Калоян, но вече Андо. Снимка: архив, Булфото

Калоян Махлянов-Котоошу вече не е българин, а японец, съобщи Дарик.

30-годишният сумист стана поданик на Япония и получи възможността да стане треньор след приключване на състезателната си кариера. За да се случи това, Калоян се отказа от българското си гражданство и прие фамилията на съпругата си - Асако Андо.

Котоошу проби в японското сумо през ноември 2002 г. От ноември 2005 година до края на 2013 г. той носеше званието "одзеки".

Наскоро обаче сумистът претърпя серия от несполуки. Първо, той се оттегли предсрочно от турнира в Токио през септември миналата година заради травма, а това се повтори във Фукуока през ноември и Котоошу загуби ранга си, както и куп привилегии, които ползваше като "одзеки".

В Япония медиите пишат, че е възможно Калоян Андо да прекрати предсрочно кариерата си заради хронична травма в коляното, която го мъчи от години.

Котоошу все още няма лиценз за треньор "ояката", но като бивш "одзеки" може да работи като наставник в течение на три години след приключване на кариерата си, като в този период ще запази и прозвището си.

Калоян неведнъж е признавал, че възприема Япония като своя втора родина и ще остане да живее и работи там след края на състезателната си кариера.

Той се ожени за японската красавица Асако Андо на 14 февруари 2010 г., а синът им Кирил се роди през ноември 2011 г., докато баща му се бореше на супертурнира във Фукуока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
0
 
! Отговори
lusi vasileva преди 10 години
ТОЗИ ОГРОМЕН ЧОВЕК БИЛ ЕДНА МИШКА-ПРОДАДЕ СИ ИМЕТО ЗА ПАРИ.О неразумни и юроде....Горката му майка,той се е отрекъл и от нея и от баща си.
75
1
 
5
 
! Отговори
NOBEL преди 10 години
Браво че е избагал от *** /и скучните нареждания от панелките в бг дето бачкат за /македонка/ и /ток/ . А забравих и висше :))))
74
12
 
3
 
! Отговори
Хирошима преди 10 години
Повече да не се споменава за неговите успехи.Той вече не ни интересува.Предател!!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дан КоловАмерика е едно, Япония е съвършено друго нещо. Гражданството се сменя, човекът остава същия. У нас, с опростаченото говорене, се прозвучават небивалици. Станал бил японец! Какво сте го заяли бе завистници. Той има семейство. А японците го разпознават вече като един от тях. Това е твърде голямо постижение.
72
2
 
13
 
! Отговори
т преди 10 години
преди около 2седмици, гледах за един треньр по бокс от ямбол,напрвил олимпийски и куп републикански шампиони, и как тоя човек некакви никому неизвестни бюрократи *** ,го изгонват от треньорското място не му плащат дори и заработените заплати а той отива в някакво село и от местните деца започва да вади пак шампиони, сещаики се и за подигравката с иван абаджиев и още други, напълно съм за това което е направил махлянов все пак спорта е до време а тои има семейство,предатели са политиците ни
71
2
 
19
 
! Отговори
Дан Колов преди 10 години
Дан Колов (пълно име Дончо Колев Данев) е български борец и кечист.След 30 г. в чужбина той се завръща в родината и е посрещнат като герой. През цялата му кариера е уговарян да смени гражданството си с американско, но до смъртта си той остава горд българин, с думите: Чувствам се силен, защото съм българин. За него родината е най-милото и свято нещо.
70
6
 
15
 
! Отговори
Yrk преди 10 години
Всеки е свободен да взема сам решенията в живота си, отказал се от българското си гражданство - ОК, никой не може да го съди. Но съм отвратен от коментарите на някои тук, как може въобще да има българи, които да подкрепят отказването от българско гражданство, от заличването на българщината...Най-големият проблем на България не са нито политиците, нито ***, нито организираната престъпност...най-големията прболем е този национален нихилизъм на много голяма част от част от нас.
69
3
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Взел името на жена си? Ял е пердах значи.
68
4
 
9
 
! Отговори
до аз преди 10 години
Аз съм със свое мнение, и то е: Калоян Махлянов е пич, а ти си загубеняк. Така добре ли е? Или ще ми кажеш, че съм го прочел някъде?
67
6
 
2
 
! Отговори
аз преди 10 години
как не се намери тук един със свое мнение..всеки втори загубеняк тук е с лафове и поговорки..като ви чета глупостите и *** теории..половината сте ходили на море на - далеч в Китен,но иначе сте големи философи...палячовцина Махлянов може не ***, а ако искате и предната част да му целувате..все същите папагали ще си останете
66
5
 
6
 
! Отговори
Bravo преди 10 години
bravo na choweka i az skoro kato zema nemskiq pasport bulgarskiq ste go dam na ku4eto si ,uspehi zanapred , i tiq deto dolo mn laqt predal rodinata si ne iskal da se bori 4e da ne giwee 4owek 5 weka be , 1 jiwot e i nadali ste se promeni neshto wblizkite 100
65
5
 
24
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Е, детето ми зне български. Предател ли съм, за това, че не искам да расте във мутренско обкръжение и да има шанс да стане нормален човек. Според мен не. Предателите са във парламента. Semper idem.
64
4
 
0
 
! Отговори
До 63 преди 10 години
Исус какво бил казал?? Ти да не си бил живял по това време, че го казваш все едно е подтвърдено. А ако Исус е казал "оставате децата да дойдат при мене" в контекста на "децата вярват на всичко което им се каже" това значи ли, че иска той иска просто да им промива мозъците от ранна възраст?
63
1
 
3
 
! Отговори
до аз преди 10 години
Човече, истина е, че ти си на високо ниво. Бедата е, че интелектът ти е на друго. Но не се безпокой, няма да кажа малката ни тайна на никого.
62
1
 
1
 
! Отговори
Последно до аз преди 10 години
Младо момче,опознай света,за да го обикнеш.А локумите са от първа ръка.
61
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
никой не е казал нищо против Япония..така,че можеш да спреш да разтягаш локуми
60
10
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
момичета, аз за разлика от вас имам мнение..не повтарям лафовете на тате, който на масата вечер се е правил на умен ,а никой не го е броил за живна който не му харесва България..вратата е отворена..няма да сте първите продажници, готови да продадат и майка си за пари..Калоянчо ви изпревари:)))
59
3
 
4
 
! Отговори
до аз от блатото преди 10 години
Японците са невероятни хора,винаги любезни,усмихнати,ще ти подадат ръка,ако паднеш,думи като лъжа и кражби са им непознати.Работливи като пчели,никога не се оплакват.Те са като деца,вярват във всичко,което им кажеш.Иисус не случайно е казал-Оставете децата да дойдат при МЕНЕ.Това е истински духовна нация.Котоошу трябва да се гордее,че живее в страна с многовековни традиции,морал,чест и достойнство.Здравe и успехи в неговото поприще.
58
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
ами ти защо не си навън с охолен живот,а си тук при прошляците, бе папагалдобре,че са мненията на всички преди теб та да има какво да кажеш...ако няма кой да копираш..сигурно ще забравиш и да дишаш:)
57
3
 
3
 
! Отговори
vitosha преди 10 години
Е какво ми седиш и помпиш на рефреша бе, ***. Заминавай в долно *** да агитираш за болен лидеров, че идват избори.Калоян нито те знае, нито някога ще разбера за теб, мравке!