Котоошу вече е японец, казва се Калоян Андо

Сумистът прие фамилията на жена си, за да работи като треньор
Обновена: 3 фев 2014 16:01 | 3 фев 2014 16:01,
82
Котоошу вече е японец, казва се Калоян Андо
Калоян, но вече Андо. Снимка: архив, Булфото

Калоян Махлянов-Котоошу вече не е българин, а японец, съобщи Дарик.

30-годишният сумист стана поданик на Япония и получи възможността да стане треньор след приключване на състезателната си кариера. За да се случи това, Калоян се отказа от българското си гражданство и прие фамилията на съпругата си - Асако Андо.

Котоошу проби в японското сумо през ноември 2002 г. От ноември 2005 година до края на 2013 г. той носеше званието "одзеки".

Наскоро обаче сумистът претърпя серия от несполуки. Първо, той се оттегли предсрочно от турнира в Токио през септември миналата година заради травма, а това се повтори във Фукуока през ноември и Котоошу загуби ранга си, както и куп привилегии, които ползваше като "одзеки".

В Япония медиите пишат, че е възможно Калоян Андо да прекрати предсрочно кариерата си заради хронична травма в коляното, която го мъчи от години.

Котоошу все още няма лиценз за треньор "ояката", но като бивш "одзеки" може да работи като наставник в течение на три години след приключване на кариерата си, като в този период ще запази и прозвището си.

Калоян неведнъж е признавал, че възприема Япония като своя втора родина и ще остане да живее и работи там след края на състезателната си кариера.

Той се ожени за японската красавица Асако Андо на 14 февруари 2010 г., а синът им Кирил се роди през ноември 2011 г., докато баща му се бореше на супертурнира във Фукуока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
Армен Назарян е много повече българин от родоотстъпника Махлянов, продал се за пари...тривиално предателство, доказващо малката алчна душичка на "новия японец"..тоя от лакомия за пари и ескимос ще стане
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете го вие това гражданство този човек си е дал славата на България и се е състезавал за нас!По-грозно е такива дето имат гражданство ,но не само ,че нищо положително не правят ,но и вредят и крадът от нас!
34
1
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ne go vinia choveka niama kakvo da pravi v BG. Niama da mizerstvat horata zaradi edin patriotizam ia.
33
2
 
3
 
! Отговори
до аз преди 10 години
НЕ използвам думи, чието значение ми е чуждо - за разлика от теб. Като боравиш така умело с категории като "предател", съм любопитен да чуя какво мислиш за Армен Назарян?
32
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
До до азсъжалявам..но не знам къде видя българин тук...този е японец !!!!и да..няма да е лошо да вдигнеш нивото..като за начало можеш да оставиш лафовете, заучени от тук и от там и да се държиш нормално...жонглирането с думи няма да те направи по - умно изглеждащ..точно обратното..особенно,когато не знаеш значението и на половната от заученото, което ползваш
31
0
 
6
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Е сега няма да гласува за червенушковците
30
12
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
тоя от колко ли години на сам не си е виждал оная работа
29
1
 
5
 
! Отговори
до аз преди 10 години
АЗ да вдигна нивото?! И това ми го казва субекта, обвинил един голям българин в лакомия?! И какво ще заваря на твоето ниво? - тесногръдие (другата дума за зле прикрита еснафщина)Благомерси, предпочитам да не се издигам!
28
16
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
да...България не е направила нищо за него...сигурно трябваше да се роди в Сомалия в сламена колиба..да видим тогава дали щеше да е сумист в Япония - неблагодарник
27
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
сигурно ти куца българския и имаш беден речник..та за това опитваш да побългаряваш английски думи...само по думите човек те усеща,че още пишеш домашни:))))вдигни малко нивото...не всичко,което чуваш вкъщи или сред приятелчетата ти се получава:)))))
26
2
 
3
 
! Отговори
Бат Озекиту преди 10 години
Колко да са тия японци, ей сега ще ги претопим...
25
1
 
0
 
! Отговори
до аз преди 10 години
Не, това "лузърско" го научих от часовете по негледане в чуждо канче. Ако беше влязъл и ти поне веднъж, сега нямаше да мериш всичко с цифри.
24
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
никога никой не е обвинявал Махлянов,че е отишъл в чужбина...тук темата е друга..а колко от сумистите у нас си отиват в мизерия...питай оня едричкия от Наглите:))))
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предател ли? Тука той някой ден щеше да си отиде в мизерия и забравен от всички, като първия ни олимпийски шампион Никола Станчев.
22
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
това "лузърско" от баба си дядо си ли го научи едно време или го имаше в часовете по български ?:))))))тия клишенца ги остави за съучениците:))))..а ако си чувал..Махлянов е един от най - богатите български спортисти...така,че...това за хляба...звучи повече от смешнолакомията няма край
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako JAPONIA besche bedna i nischa
20
8
 
3
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Лузърско е да наречеш Калоян предател - още повече, че е кръстил сина си Кирил. Ама е лузърско и да се радваш, че поредният млад, здрав и кадърен българин обръща гръб на страната си, въпреки че го прави за хляба на семейството си.
19
28
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
на един жалък предател му обещали пост и повече парички и той се продал и хукнал да се отказва от българското..майната му..а ако утре те свалят от тоя пост...за българско гражданство ли ще кандидатстваш, ***:))))
18
29
 
9
 
! Отговори
койчо преди 10 години
един *** по малко в българия предател наим сюлеман оглу
17
9
 
9
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Поредния български мъж под чехъл.. в случая под джапанка..Като вица за мъжете в софия - по радиото казали "които не са под чехъл да се съберат на ЛЪВОВ мост, а другите да идат на орлов.. и гледаш тълпа на орлов мост и само ЕДИН на лъвов. Веднага го наобикалят репортерите да питат как така и защо е на лъвов мост.. и той им казал "еми жената ми каза - *** на лъвов мост.."