Търсят изчезналия самолет по суша

Няма да спира и издирването в океана
Обновена: 23 апр 2014 14:10 | 23 апр 2014 09:36, Елка Василева
35
Търсят изчезналия самолет по суша
Снимка: Reuters

След неуспешното до момента издирване на изчезналия малайзийски Боинг 777 в Индийския океан служителите от координационния издирвателен център в австралийския град Пърт възнамеряват да продължат операцията по търсене на самолета по суша, предаде ИТАР-ТАСС.

„Прегрупирането на силите може да стане още през следващите дни, ако няма положителни резултати от търсенето в океана. Не бива да се прекратява обаче и издирването в Индийския океан“, заяви пред журналисти служител на центъра.

Още по темата

По думите му не може да се изключва самолетът да се е приземил някъде на сушата, още повече, че „до момента не е открита нито една отломка от Боинг-а“.

„Би било абсолютно невероятно да се предположи, че самолетът се намира на територията на някоя държава, докато го търсят над 20 страни“, допълни експертът.

По-рано търсенето на самолета беше прекратено за неопределено време поради лошото време. На около 800 км западно от зоната на издирване се намираше тропическият циклон „Джак“. Той бързо губи сила и сам по себе си не представлява заплаха, но все пак стана причина за значително влошаване на времето в района на издирване – лоша видимост и образуване на големи вълни.

Досега подводният робот, който беше спускан девет пъти, не е открил никакви следи от изчезналия Боинг.

Самолетът Боинг 777 на малайзийските авиолинии изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин през нощта срещу 8 март. На борда му се намираха 227 пътници и 12 души екипаж. Връзката със самолета беше изгубена около два часа след излитането от столицата на Малайзия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета не се е разбил, а е отвлечен и приземен в американската военна база Диего Гарсия, в близост до Малдивските острови. Ще има да чакат да намерят самолета. Смешници!Толкова по темата!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da ne bi vaobste da ne e izletial
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се казва в една поредица по Дискавъри, "Във време, в което може да се следи всяко мобилно устройство по света, да не откриеш един самолет..."
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Би било абсолютно невероятно да се предположи, че самолетът се намира на територията на някоя държава, докато го търсят над 20 страни, допълни експертът. "То беше невероятно и да изчезне яко дим от радари и проследяващи устройства, предвид, че двигателите са продължили да подават работна информация часове след "изчезването".
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извънземните са го отвлекли! Това е тяхното предупреждение към човечеството заради назряващата опасност от 3 - та световна война, която ще заличи живота на земята! Прекалено много оръжие се натрупа и много станаха лудаците, управляващи ядрени държави!
3
6
 
22
 
! Отговори
тито преди 10 години
Ще го намерят в американската база--100%
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По думите му не може да се изключва самолетът да се е приземил някъде на сушата, още повече, че до момента не е открита нито една отломка от Боинг-а."Добър ден, още преди две седмици беше разпространена неофициална информация, че самолетът може би се намира в американската база Диего Гарсия до Малдивските острови.
1
16
 
13
 
! Отговори
Манго преди 10 години
В Банкя се е приземил, питайте Бойко!

Спонсорирани публикации