Да зарежеш Холивуд

Задава ли се тенденция млади актьори да се отказват от славата?
Обновена: 27 апр 2014 21:27 | 27 апр 2014 21:27,
49
Да зарежеш Холивуд
Джак Глийсън на премиерата на сериала "Игра на тронове”. Снимка Reuters

Почти всички фенове на екранизацията на „Игра на тронове” си отдъхнаха – крал Джофри беше убит. Един от най-мразените герои вече няма да се появява на малкия екран.

Изненадващо обаче това до голяма степен важи и за актьора, който така добре се справи с образа – Джак Глийсън. Той обяви, че бляскавата кариера в Холивуд не му е по вкуса и смята да се откаже.
„Актьор съм от 8-годишен. Вече не изпитвам удоволствие, както преди. Перспективата това да е работата, с която да си изкарвам хляба, не ме привлича. Досега го правех просто за удоволствие, в свободното време през лятото”, споделя 21-годишният Глийсън.

„Когато актьорството се превърне в начин за препитание, всичко се променя. Не че ще намразя работата, просто не е нещо, което бих правил”, продължава той.

Намеренията на Глийсън да се откаже доброволно от бляскава кариера предизвикаха искрено недоумение. Очевидно талантливият актьор със сигурност щеше да попадне в плановете на редица водещи холивудски продуценти, щеше да е сред добре платените актьори и може би един ден щеше да има звезда на Алеята на славата.
Младата звезда е със завидно финансово положение за човек в началото на 20-те си години. Но богатството му определено не е достатъчно за цял живот. И при все това той избра да се откаже от живот, за който милиони други мечтаят.

Напрежението изглежда не понася на младите актьори и е вероятно други да последват примера на Глийсън, коментира Pacific Standard.

През март Крис Евънс обяви, че смята да сложи преждевременен край на актьорската си кариера и да се насочи към режисьорската работа. Натрупалият популярност като Капитан Америка актьор заяви: „След 5 години със сигурност ще си кажа: „М*мка му, липсва ми актьорството!”, но в момента просто искам да съм зад камерата, не пред нея”.

Все пак Евънс е по-възрастен от Глийсън с 10 години, но пък кариерата му започва през 2000-та година, когато на екрана се появява и по-младият му колега. И той звучи сякаш вече му е писнало.
Според Pacific Standard донякъде тази тенденция се дължи на факта, че редица известни актьори бързо достигат тавана си и осъзнават, че няма да могат да влязат в елитния клуб на най-скъпоплатените. Робърт Дауни-младши може да си изкара хонорар от 50 милиона долара за „Железният човек”, но Евънс е далеч от тази астрономическа сума, въпреки че играе главният герой в блокбъстър поредица.

Джак Глийсън дори е в „по-долна” дивизия по отношение на заплащането и от тази гледна точка решението му изглежда дори още по-лесно за взимане. А истината е, че Холивуд определено не е в най-цветущото си финансово състояние, макар че редица продукции записват рекордни приходи.

С други думи – ако ще си постоянно атакуван от папараци и на практика без възможност за личен живот, то поне да си скъпоплатен. В определен смисъл решението на Глийсън да се откаже, може и да не изглежда чак толкова фрапиращо. Момчето прави избор, за да се превърне в мъж, какъвто би искал да бъде.

Бягството от светлината на прожекторите не е нетипично и за най-известните спортисти. Нагледен пример – Тиери Анри. Суперзвезда на европейския футбол в последни 10-15 години, той реши да завърши кариерата си в Съединените щати.

Отвъд Океана „сокърът” не е на особена почит и за Анри това е повече от чудесна новина. Защото може да се разхожда съвсем спокойно по улиците, без папараци, без преследвачи – един обикновен, редови нюйоркчанин…
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Lolla преди 9 години
Е тъй де - и аз това казах. Третата книгата излиза 2000та в чужбината, а в България 2002-ра, ако не се лъжа.Изобщо, не виждам причина да давам обет за мълчание и да се пазя къде какво говоря, щото някой го мързи да прелисти няколко много хубави книги.
41
3
 
3
 
! Отговори
Рая! преди 9 години
Аз чакам да свърши целият сезон и тогава ще почна да го гледам. Не ми се гледа с големи интервали между епизодите... това е ! А тоя автор на статията ми развали половината удоволствие като издаде съдбата на ключов герой! Да не го обиждам, ама да си намери друга работа!!!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 9 години
То обикновен човек да си, ще те зяпат и коментират клюкарите, пък какво остава ако си знаменитост...
39
0
 
7
 
! Отговори
ksharp преди 9 години
По-добре да се откаже, отколкото да умре от наркотици.
38
0
 
0
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До LollaДа не повярваш, но това ми е известно... Само че в момента сериалът се движи по 3 книга, издадена 2000 г. За да бъдем по-прецизни - по втората половина на третата книга.
37
0
 
4
 
! Отговори
П. Петров преди 9 години
Много е добър като актьор! Няма как да не намразиш героя му във филма.Американското кино в по-голямата си част е боза-кино конфекция, това е факт, но се появяват и доста добри заглавия. Френското и скандинавското кино са страхотни в момента, Южно корейското кино също е доста добро
36
0
 
4
 
! Отговори
Lolla преди 9 години
За 'До тЦъ'Първите два сезона са съответно по първите две книги.Трети и четвърти сезон се движат по третата книга (Вихър от мечове), която излезе 2002 някъде. Следващите два сезона ще са съответно по четвъртата книга, защото се опасяват, че Мартин няма да сколаса да ги допише навреме.Та на въпроса за спойлерите, не мисля, че е спойлер да споменеш нещо, дето е известно от 12 години. Ако и да си мързеливо ***, дето едва прочита една статия на ден.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тцЪ1 сезон=1 книга има 5 книги и се пише 6та. Като последната е излязла преди 3 години
34
1
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Айде стига па вие с това "спойлер та спойлер"... Първите три книги (по които все още движи сериала, доколко добре това е друг въпрос) са написани преди повече от 14 години.
33
1
 
7
 
! Отговори
муньо преди 9 години
ама много *** журналист,даже вдлъбнат.Мое ли си толко прос. ???
32
0
 
2
 
! Отговори
Да-да преди 9 години
И нека местенето започне сега!!!!!!!!!!!!
31
6
 
3
 
! Отговори
asd преди 9 години
Александър Томов, ти си страшен ***, как може да издаваш ключови елементи от случващото се в сериала. Представи си, има хора който още не са го гледали. Успешно им развали удоволствието, да седнат след дългото чакане и да го изгледат. Да ви имам и журналистиката, никакъв професионализъм.
30
3
 
10
 
! Отговори
Plamen преди 9 години
"Почти всички фенове на екранизацията на Игра на тронове си отдъхнаха крал Джофри беше убит. "Искрено благодаря за spoil-а.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джофри рулс
28
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
писнало му е на човека да му трошат стъклото на колата всеки ден
27
0
 
32
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Отрицателните роли се играели най-трудно.Моите адмирации за този актьор ...изигра си ролята блестящо.
26
0
 
10
 
! Отговори
ДДД преди 9 години
До АнонименВилма Русен ще да е от някое предградие на Сао Пауло и надали я знаят много хора. Виж, Дилма Русев е президент - ще да е значително по-известна :) По темата : това момче си изигра много добре ролята. Долу ми се видя някакъв спец, който си мисли че научаването на репликите е детска игра. Приятелю, това да не са ти нашите набедени и завършили с 300 зора НАТФИЗ пубери. Малко останаха истинските ни български актьори...дано нещата се променят, ама с тези "дарования" ще е трудно.
25
1
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Тоя пич така хубаво си игра ролята на злодейче, че нищо чудно някъде да яде бой. Ей тъй за спорта.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много невежи хора има тука. 1во актьора е ирландец. 2ро напуска щото " славата " от ролята му в игра на тронове има обратен ефект. Пича играе антагонист, всички *** люде (тия заради които почнаха да се правят *** филми и музика, все пак парата движи света) почнаха да го плюят много. 3то Когато някой актьор си изгради имидж с една роля той се запомня с нея (Марк Хамил примерно) и винаги ще го асоциират с тая му роля.Не всеки е готов да се усмихва когато го плюят в лицето, за разлика от Орешко.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто не иска да се занимава с глупости.

Спонсорирани публикации