Да зарежеш Холивуд

Задава ли се тенденция млади актьори да се отказват от славата?
Обновена: 27 апр 2014 21:27 | 27 апр 2014 21:27,
49
Да зарежеш Холивуд
Джак Глийсън на премиерата на сериала "Игра на тронове”. Снимка Reuters

Почти всички фенове на екранизацията на „Игра на тронове” си отдъхнаха – крал Джофри беше убит. Един от най-мразените герои вече няма да се появява на малкия екран.

Изненадващо обаче това до голяма степен важи и за актьора, който така добре се справи с образа – Джак Глийсън. Той обяви, че бляскавата кариера в Холивуд не му е по вкуса и смята да се откаже.
„Актьор съм от 8-годишен. Вече не изпитвам удоволствие, както преди. Перспективата това да е работата, с която да си изкарвам хляба, не ме привлича. Досега го правех просто за удоволствие, в свободното време през лятото”, споделя 21-годишният Глийсън.

„Когато актьорството се превърне в начин за препитание, всичко се променя. Не че ще намразя работата, просто не е нещо, което бих правил”, продължава той.

Намеренията на Глийсън да се откаже доброволно от бляскава кариера предизвикаха искрено недоумение. Очевидно талантливият актьор със сигурност щеше да попадне в плановете на редица водещи холивудски продуценти, щеше да е сред добре платените актьори и може би един ден щеше да има звезда на Алеята на славата.
Младата звезда е със завидно финансово положение за човек в началото на 20-те си години. Но богатството му определено не е достатъчно за цял живот. И при все това той избра да се откаже от живот, за който милиони други мечтаят.

Напрежението изглежда не понася на младите актьори и е вероятно други да последват примера на Глийсън, коментира Pacific Standard.

През март Крис Евънс обяви, че смята да сложи преждевременен край на актьорската си кариера и да се насочи към режисьорската работа. Натрупалият популярност като Капитан Америка актьор заяви: „След 5 години със сигурност ще си кажа: „М*мка му, липсва ми актьорството!”, но в момента просто искам да съм зад камерата, не пред нея”.

Все пак Евънс е по-възрастен от Глийсън с 10 години, но пък кариерата му започва през 2000-та година, когато на екрана се появява и по-младият му колега. И той звучи сякаш вече му е писнало.
Според Pacific Standard донякъде тази тенденция се дължи на факта, че редица известни актьори бързо достигат тавана си и осъзнават, че няма да могат да влязат в елитния клуб на най-скъпоплатените. Робърт Дауни-младши може да си изкара хонорар от 50 милиона долара за „Железният човек”, но Евънс е далеч от тази астрономическа сума, въпреки че играе главният герой в блокбъстър поредица.

Джак Глийсън дори е в „по-долна” дивизия по отношение на заплащането и от тази гледна точка решението му изглежда дори още по-лесно за взимане. А истината е, че Холивуд определено не е в най-цветущото си финансово състояние, макар че редица продукции записват рекордни приходи.

С други думи – ако ще си постоянно атакуван от папараци и на практика без възможност за личен живот, то поне да си скъпоплатен. В определен смисъл решението на Глийсън да се откаже, може и да не изглежда чак толкова фрапиращо. Момчето прави избор, за да се превърне в мъж, какъвто би искал да бъде.

Бягството от светлината на прожекторите не е нетипично и за най-известните спортисти. Нагледен пример – Тиери Анри. Суперзвезда на европейския футбол в последни 10-15 години, той реши да завърши кариерата си в Съединените щати.

Отвъд Океана „сокърът” не е на особена почит и за Анри това е повече от чудесна новина. Защото може да се разхожда съвсем спокойно по улиците, без папараци, без преследвачи – един обикновен, редови нюйоркчанин…
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
cecko2497 преди 9 години
По принцип гледам почти само екшъни и освен американците, и французите правят не лоши такива, руснаците също. Запознат съм доста добре и с европейското кино, също и с отвъд океанското и истината е че американците имат поне няколко пъти повече запомнящи се заглавия ( говоря за екшъни и то в периода 1970-2000), друг е въпросът че от десетина години насам излизат по 2-3, а може и по малко, които си заслужават гледането, и това не важи само за Холивуд, язък за всичките ефекти и т.н.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зер гут!
20
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О страшно напрежение няма що.Научаваш си репликите заставаш пред камерата и си ги казваш.После прибираш няколко десетки милиона. Отказва се не заради друго а щото е преценил че с изкараните пари може да харчи по милион два годишно до края на живота си.
19
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Канадецът от Български произход Тед Кочев е режисьор на Рамбо 1!Така добре ли е? Питам: Очень Хорошо ли е?Nice, a?
18
2
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 16Да де, за ЖИЛКАТА говорим! А кой е македонец ела ми го кажи.
17
5
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
На 15-ти и 17-ти.... нервичките нещо не им издържаха за да прибегнат да ме копират? Бравооооооо, достойни сте за ОСКАР за "Лабави нерви"!
16
2
 
4
 
! Отговори
16 до Агакист преди 9 години
Вероятно си прав. То в Агака са основно от малцинствен произход, то затова пък абсолютно компетентни във всичко.
15
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тед Кочев е канадец. Джон Атанасов - американец. Вилма Русен - бразилка. Да не ставаме като македонците, а?
14
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Без да знаех, кой е режисьорът на филма "Рамбо 1', след като прочетох книгата все пак се наех да гледам този филм.Останах изненадан! За пръв път ми се случи да видя филмовата екранизация на роман, която повече да ми хареса от романа. Филмът Рамбо 1 е режисиран от българин! Тед Кочев!
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
друго си бяха филмите за чапаев и будьони,ех ,славни *** времена бяха
12
1
 
5
 
! Отговори
до анонимен 9 преди 9 години
А ти кой си?Знае ли някой за теб, освен селските/махленските тарикати с които се засичате по седенките в чалготеката?
11
4
 
5
 
! Отговори
boqn преди 9 години
basi bedera evreiski
10
3
 
9
 
! Отговори
do Паткаран преди 9 години
ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ ФИЛМИТЕ"ФЛИНСТОУН "И " ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ."ЗА НАЧАЛО ДА ДОБИЕШ МАЛКО ПРЕДСТАВА ЗА ОТВИОКЕАНСКОТО МУТАНТСКО ПЛЕМЕ
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката какъв е ? И той ли актьор?
8
10
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
"елитния клуб на най-скъпоплатените..." -членове на илюминатската СЕКТА отбрано общество за зомбиране на зрителите!Добре е направил,че не се е подвел по славата и парите
7
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХОЛИВУД Е ЕВРЕЙСКИ90 % ОТ АКТЬОРИТЕ СА СЪЩО ЕВРЕИ КАКТО И ВСИЧКИ ТВ И МЕДИИ В *** САЩ.
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката прилича на недоразвит. Брутално грозен. Ама така са на острова. Сигурно прабаба му и прадядо му са брат и сестра.
5
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 4Кажи, брачед? К'во те интересува да гледаш?
4
12
 
6
 
! Отговори
Паткаран преди 9 години
До АТАКИСТЩе ми препоръчаш ли други филми, че аз само американски гледам.Дай ми един лист с поне 100- 150 заглавия, който заслужават да се гледат и не са американски, че ми писна от тфа американско кино мама му стара
3
22
 
4
 
! Отговори
pe6o преди 9 години
kuv e toq grozen Izrud

Спонсорирани публикации