Севиля триумфира в Лига Европа и удължи агонията на Бенфика

Испанският тим спечели трети трофей от турнира след изпълнение на дузпи
Обновена: 15 май 2014 14:34 | 15 май 2014 00:31,
14
Севиля триумфира в Лига Европа и удължи агонията на Бенфика

Севиля триумфира в Лига Европа след изпълнение на дузпи, след като надви с 4:2 при наказателните удари Бенфика на финала, игран на "Ювентус Стейдиъм" в Торино.

Срещата завърши при реми 0:0 след края на редовното време и двете продължения от по 15 минути. Въпреки че нямаше голове през всичките 120 минути, двата тима изиграха страхотен сблъсък.

И двата отбора създадоха доста голови положения през редовното време, но пропуските попречиха да бъдат реализирани голове.

При дузпите за португалския тим пропуски направиха Кардосо и Родриго, докато севилци не направиха нито един пропуск от "бялата точка".

Това е трети триумф на Севиля във втория по сила европейски турнир, след като тимът вдигна титлата в старото издание на надпреварата - Купа на УЕФА, през сезоните 2005-2006 и 2006-2007.

Проклятието на Бела Гутман пък продължава да тормози португалския колос, който вече осми път не успява да спечели еврофинал и е без спечелен турнир в Европа от 1962 година.

Отборът игра на финал и през миналата година отново в Лига Европа, но тогава загуби от Челси.

Триумфът на Севиля пък е поредното доказателство, че през този сезон испанският футбол господства в европейските турнири. Победителят от Шампионската лига също ще е испански отбор, тъй като на финала ще играят Реал и Атлетико.

Прочетете подробности за Севиля - Бенфика

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
32
 
! Отговори
Тъпч0 преди 9 години
До АнонимусМда... с отскок два метра пред вратата... голове от засада и осакатяване на състезатели от противниковият отбор... гоуем шампион!!!
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимус преди 9 години
Бето,ви го набута!Разбирачи!Оле,Севиля!
6
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Испанците преживяват абсолютния си футбулен връх.2008 - Европейски Шампион2010 - Световен Шампион2012 - Отново Европейски ШампионИ сега Лига Европа и Шампионската лига
5
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Читав евреин няма...вече и в Португалия го знаят! Но от друга страна какво, някаква купа! Мони Паси що беди донесе на България, ама ние не ревем!
4
26
 
35
 
! Отговори
муйо преди 9 години
плюете евреите,но колкото и да не ви се ще,те винаги ще са и ще останат Божия народ! и Бог ги чува,затова са и най-богатите ,където и да живеят...А явно Господ е чул и клетвата на Гутман :)
3
3
 
47
 
! Отговори
Силата на Съдбата!!! преди 9 години
Ето сега е коректно да бъдат издирени преките наследници на шефавете на Бенфика и да бъдат пребити до Смърт от феновете на отбора!!! Само заради тях ще има сила проклятието на Белла още 48 години!!! Само защото не му платиха двойно през 1962 година-а бяха обещали!!!!!!!!!!!!!!!!
2
5
 
44
 
! Отговори
муспи преди 9 години
В момента евреите са съсредоточени в унищожаването на България, и Бенфика за тях е между другото, но дявола уважава всяко тяхно проклятие.
1
9
 
44
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Мръсния *** Гутман да бъде изкаран от гроба и да се уринира върху него за назидание. Бенфика заслужаваха, играха доста по-добре

Спонсорирани публикации