Санчис: Серхио Рамос е претендент за Златната топка

Той просто е завършен играч, казва легендарният защитник на Реал
Обновена: 29 май 2014 14:03 | 29 май 2014 10:17, Друми Георгиев
1
Санчис: Серхио Рамос е претендент за Златната топка
Ще успее ли Рамос да грабне и Златната топка? Снимка: Ройтерс

Легендарният защитник на Реал Мадрид Мануел Санчис е на мнение, че Серхио Рамос определено трябва да бъде считан за много сериозен претендент за Златната топка.

Бранителят бе в основата на триумфа на столичани в Шампионската лига, като в реванша от полуфиналите вкара два гола срещу Байерн в Мюнхен, а на финала реализира драматичния изравнителен гол дълбоко в добавеното време, за да прати мача в продължения, в които тимът му вкара още 3 попадения срещу Атлетико.

В последните 6 години отличието спечелиха Кристиано Роналдо (2 пъти) и Лео Меси (4), но според Санчис е дошъл момента, в който Рамос трябва да получи признание за играта си и в двата края на игрището.

"Отдавна се знае, че той е най-добрият защитник в света и аз никога не съм поставял това под въпрос. За мен той е сериозен кандидат за Златната топка, тъй като с футболист с подобни качества не може да бъде изключван“, заяви Санчис.

"Моята теория е, че един отбор се изгражда от защитата към нападението, а центъра на отбраната е от ключово значение за всеки тим. Серхио обаче е влиятелен не само в своята зона, но и в предни позиции. Той просто е завършен играч", добави бившият футболист на Реал.

28-годишният Рамос пристигна на "Бернабеу" през 2005-а от Севиля и оттогава записа 403 мача за Реал, в които е вкарал 48 гола.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
завършен........бияч и некадърник! Само Байерн без тики-така