Русия се готви за достъп до залежите на Северна Корея

Проучени са конкретни проекти в областта на минните ресурси
Обновена: 5 юни 2014 14:22 | 5 юни 2014 10:58, Елка Василева
58
Русия се готви за достъп до залежите на Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Русия планира да получи достъп до залежите на природни ресурси в Северна Корея, след като анулира дълга на тази страна, каза министърът на развитието на Далечния изток Александър Галушка, цитиран от Франс прес.

Руският президент Владимир Путин подписа през май закон, с който се анулират 90 на сто от дълга на Пхенян на стойност 11 милиарда долара от съветската епоха.

Още по темата

"Решението да се отпише дългът на Северна Корея ни позволи да решим редица въпроси, които до този момент не успявахме да решим", заяви Галушка, цитиран от РИА Новости.

Според Галушка Пхенян би могъл да даде на Москва достъп до някои от находищата си в замяна на този жест.

"Ние проучихме конкретни проекти в областта на минните ресурси, разработването на находища и въпроси от геоложки характер, както и възможността (...) на руски компании да бъде даден достъп до находищата с минни ресурси в Северна Корея", уточни министърът.

Групата Базов елемент - холдинг на руския олигарх Олег Дерипаска, е била поканена да участва в обновяването на ТЕЦ, информира руската агенция Интерфакс, цитирана от АФП.

Освен това Северна Корея щяла да улесни дейността на руски бизнесмени на територията си, допълва Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 23/ yaponiya iska udaljavane na gazoprovoda ot granicata s kitay do tyah - navyarno imat pari za harchene(parvata ideya za gazoprovod na iztok e yaponski).
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има борсови цени на втечнения газ на един клик растояние. Ясно е, че синдрома 15/15 блокира всякаква мозъчна дейност, но не знаех че положението е толкова тежко.
16
2
 
19
 
! Отговори
24 преди 9 години
Има официално предложение от Япония до Русия за изграждане на газопровод през Сахалин.За сега Русия се въздържа, но само засега...Страна която е богата на суровини, ще намери пазар винаги...Въпроса е който ги няма, той трябва та търси.
15
19
 
7
 
! Отговори
МАСОНИТЕ НА ПУТЛЕР преди 9 години
РУСНАЦИТЕ СА СЪЩИТЕ МАСОНОНСКИ КРАДЛИВИ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ....КАПИТАЛИЗЪМ ТОВА ЕТО ОЛЕГ ДЕРИПАСКА МИЛИАРДЕРЪТ ДЕТО САМО КРАДЕ ОТ НАРОДА И Е ДЪРЖАНКАТА НА ПУТИН ПАРДОН ***.....ДРУГАРИ ВАШИЯТ 9 СЕПТЕМВРИ И МНИМОТО ВИ ОСВОБОЖДЕНИЕ И БРАТСКОТО ПОДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА ДЕТО НИ ГИ ГОВОРЕТЕ СИ ГИ НАВРЕТЕ В ЕВРЕЙСКО КОМИНТЕРНОВСКИТЕ ДУПЕНЦА ВСИЧКИТЕ СТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Япония и Южна Корея внасят втечнен природен газ на цени $100 - $120 за хиляда куб.м. Нещо са се объркали рублофилите с тези руски газопроводи за високоразвитите страни около Японско море.
13
1
 
28
 
! Отговори
7 преди 9 години
Никакви ресурси не им трябват - просто маркират територия. Осъзнаха, че западът им е враг и сега ще заемат всички свободни пространства - корея, сирия, куба, венецуела и ще бетонират режимите там
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълМъдрите хора казват, че краставите магарета през девет планини се подушвали"Те и през океана се подушват и даже в момента са се събрали да заговорничат как да си разпространят крастата на всички, Г7 им викат ;)
11
1
 
16
 
! Отговори
газ преди 9 години
Има и новина от днес че Русия и Сев.Кория ще се разплащат помежду си с рубли.
10
17
 
9
 
! Отговори
Пилат преди 9 години
А невинната корейска кръв по ръцете Путин с какво ще си я измие, с петрол ли?
9
1
 
17
 
! Отговори
до нагорен преди 9 години
Е ти не си от мъдрите... Това не е припознаване на идеологии, а разшираване на Русия на азиатския енергиен пазар.
8
23
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Мъдрите хора казват, че краставите магарета през девет планини се подушвали. Колко прави са били. Тоталитарните фашистки диктатори през единадесет млрд. долара се подушват. Че са си лика прилика. Като че от един калъп правени двамата. Чудно ми е, дали Путин ще си направи прическа като Ким чен ун?
7
3
 
6
 
! Отговори
stamo преди 9 години
тея ше спукат бизнеса в северна корея
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен #8Kum Asia vkluchi sushto Iujna America
5
2
 
33
 
! Отговори
Фен на Путин преди 9 години
Нека западните *** да налагат колкото си санкции искат. Русия пренасочи гео-политическите си интереси на изток. $400 милиарда газова сделка с Китай, скоро ще имат собствен интернет със страните от БРИКС. Кранчето на Евро *** ще бъде спряно, Меркелката ще ходи на колене пред Кремъл за газ. Чакаме да застудее времето да ги хванем неподготвени.
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците дефакто си вързаха почти целия азиатски енергиен пазар, познайте дали САЩ ще е в състояние да извива ръцете на Путин чрез ЕС, на тема "газ" и "енергетика".
3
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеално им се нареждат нещата... Нека си другаруват там по партиина линия и да оставят останалата част от света да си се развива.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как така ?!Веднага Либерия да наложи санкции. Примерно да забрани на Путин да я посещава.
1
6
 
62
 
! Отговори
Иван Костоф преди 9 години
А пък ние в БГ си дадохме златните мини на нашите евроатлантически приятели, без да искаме да ни анулират дълга.

Спонсорирани публикации