Русия опрощава 90% от дълга на Северна Корея

Очаква се това да улесни изграждането на газопровод до Южна Корея
19 апр 2014 21:02, Елка Василева
161
Русия опрощава 90% от дълга на Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Руският парламент гласува да бъдат отписани близо 10 милиарда долара дълг на Северна Корея от епохата на СССР. Очаква се това решение да улесни изграждането на газопровод до Южна Корея през територията на Северна Корея, предаде Ройтерс.

Русия опрости дълговете на редица обеднели съюзници от съветската ера, сред които е и Куба. Комунистическата икономика на Северна Корея, изпитваща сериозни затруднения, е точно 2 процента от икономиката на съседната Южна Корея.

Държавната дума, долната камара на руския парламент, днес ратифицира споразумението от 2012 година за отписване на почти целия северокорейския дълг, възлизащ на 10,96 милиарда долара  към 17 септември 2012 година. Останалата част от 1,09 милиарда долара ще бъде погасявана през идните 20 години на равни вноски на всеки 6 месеца, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
32
 
! Отговори
алибаба преди 9 години
КАТО МНОГО ЗНАЕТЕ КОГА СЕ ЖИВЕЕ ПО ДОБРЕ ПО ВРЕМЕТО НА СССР ИЛИ СЕГА КАТО СМЕ НА САЩ *** , ИЗТРИВАЛКИ ЗА ТЕХНИТЕ ОБУВКИ ГОСПОДА . ПАК СБЪРКАХМЕ ВЛАКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОРИСОВ И АМЕРИКАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ .САМО РУСИЯ.......
113
8
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
СССР ВЪЗКРЪСТНА!!!
112
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНяма да имаш икономика защото западняците са тук само да те използват и грабят-за себе си нищо не съм получил от новите ни ,приятели' няма и да получа-защото са ***.
111
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червени олита, по-добре коментирайте това : "Комунистическата икономика на Северна Корея, изпитваща сериозни затруднения, е точно 2 процента от икономиката на съседната Южна Корея" - аз предпочитам да имам 50 пъти по-голяма икономика и да си плащам сметката сам, отколкото да живея в мизерия и да ми опрощават дългове срещу анални геройства!!!
110
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее Русия!Това е велика държава,която винаги е помагала на България!!
109
10
 
46
 
! Отговори
ярс преди 9 години
страхотен геополитически ход още по успешен ще бъде ако ги снабдите с ракети искандер ярс бупава топол и тнтвъобще няма да се налагат разговори с обама и останалата сдухана демократична гмежгоспод да им е напомощ
108
9
 
45
 
! Отговори
111 преди 9 години
до 152-ХРИСТОС ВЪСКРЕСЕ ,за съжеление одавна нашата родина е станала клозет за така наречената европа заедно със посерковците който ни управляват , но натъкъв народ такива оправници
107
10
 
35
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Нима е възможно родината на вожда да има финансови затруднения.Вожда си е купил скъпа джаджа и нацията няма пари да я плати?
106
11
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е.. и на България ще бъде опростено едно ****е и една свир*а но не повече. Все пак трябва да си изпъляваме задълженията ни към ЕС и НАТО а именно редовно да се задоволява запада. Също така предлагам на президента да премахне българския език и официален да стане "американски". Също така предлагам да преименуваме държавата от България на Клозет. Така когато някой от запада има "нужда" ние ще му измиеме ***, това ще увеличи и работните места.
105
14
 
41
 
! Отговори
до 150 преди 9 години
Ех, добре, че има такива блестящи умове да кажат на Европейският съюз къде бъркат, щото те са ***, а ти си истински гений.
104
11
 
47
 
! Отговори
asd преди 9 години
Истината е че Газът на Русия не стига за запълването на всички тръби които има, а да не говорим и за тези дето строи. Новите тръби се правят за да се насочват продажбите към новите пазари които са склонни да плащат най-високата цена. *** EU както беше казала онази американка.
103
12
 
48
 
! Отговори
zuio преди 9 години
Демократичнат аизмет стяга куфари за Брюксел, понеже Червенат аармия е близо.
102
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опрощавайки дълга на С.Корея, всъщност Русия си търси стабилен съюзник срещу и без това смешните заплахи на САЩ и Хомо евросъюза. Ама това- смели и силни държави правят си каквото искат за интересите си. Да му мислят гъзоблизците като нас.
101
25
 
44
 
! Отговори
християнин преди 9 години
РУСИЯ ОПРЩАВА ДЪЛГА НА НАЙ ДИКТАТОРСКАТА СТРАНА В СВЕТА-.Т.Н КНДР,ПЕВЪРНАЛА СЕВ,КОРЕЯ В КОНЦЛАГЕР,ОГРАДЕНА С БОДЛИВА ТЕА И ТОК , ВОИНИЦИ НО ИСКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ''БРАТСКА,,УКРАЙНА ДА ПЛАТИ СКЪПИЯ ГАЗ.ДАЖЕ И ПАТИРАРХА НА РУСИЯ НАПРАВИ В СЛОВОТО СИ ИЗКАЗВАНИЕ ПРОТИВ УКРАЙНА.А В ПОСТУЛАТИТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО Е КАЗАНО ,ЦЪРКВАТА ДА НЕ СЕ МЕСИ В ПОЛИТИКАТА ,А ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВЯРВАЩТИТЕ ХРИСТИЯНИ.ПОНЕ НА ВЕЛИК ДЕН ДА НЕ СЕ ГОВОРИЗА ОМРАЗА.
100
23
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо дългът между две братски, комунистически държави е в долари? А другари?Вражески, империалистически долари?
99
26
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само северно корейците и сидерастите се кланят на путин.
98
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Daje i Turciq se orientira pravilno kym tyrgoviq i ikonomi4eski vryzki s evraziiskiqt siuiz .Evala na kom6iite.Ama te sa umni i prosperirat i BG typungerite da laqt samo znaqt.
97
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Qjte Usa GMO xrani gospoda qvno vsi4ki iskate da stanete obratni ili ste tretopolovi i se ojenete stastlivo kato USA poslanicite u nas.Tova li vie idolyt na USA podlogite.
96
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO STE TYPI BYLGARITE.RUMUNCITE VI OTKRADXA PAZARA NA TOK V ALBANIQ.TURCITE STE VI GEPNAT IUJEN POTOK A VIE ZQPAITE ZA GAZ I TOK KATO MRAZITE RUSIQ.OBQVETE I EMBARGO GLUPACI.PAZARYT SI VYRVI BYLGARINYT SI LAE.ZASLUJAVATE SI TYPATA SYDBA.
95
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prasetata i koko6kite sa staslivi.A xorata koga ste sa stastlivi?