САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние тук обсъждаме политиците на САЩ, но и нашите не са за подценяване. Забелязхте ли нещо странно? Наш министър-председател бе заплашен да спре стратегически важен пхроект, а ББ, Кунева и т.н. се обърнаха срещу него. Нормално е когато има външна агресия всички политици да защитят конкретният министър-председател, не мислите ли?!
202
1
 
11
 
! Отговори
До 267 преди 9 години
След като е достатъчен, тогава защо не започна военна операция още миналата нощ и да бе върнал Крим на Украйна?! Ха..ха..мечтии..мечтии...Истината е че САЩ са безсилни срещу руската мощ. Могат да си местят самолети, но само до тук.
201
9
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Хектор>>> Внимавай със СУ 37 , че издаваш военна тайна...Лошото е че им трябват пари на братушките за да ги правят , а финасовото кранче се държи от янките.Защо мислиш им спират Южния Паток..? Няма вече да им дават пари за да могат след това братушките да се правят на слон в стъкларски магазин..
200
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ядрен бомбардировач е достатъчно няма смисъл от други воени съоражения срещу палачинки:-)
199
0
 
6
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Аdam 1966 Идването на един американски сенатор не е проблем следващия път може с руски конвой арестуван да бъде и за Москва да замине от аерогарата -България е още с Русия но под прикритие тъй че властта е наша . Не е спрян окончателно южен поток.Сега и нашите Миг 29 ще реновираме с Руска помощ има и договор на Българското МО с Руските Миг .Ракетното гориво за ракетите ЗРК С 300 идва от Русия. Монголия има силна армия и ядрена система но Китай няма да се конфронтира с Русия.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Където отива Макейн общо взето нещата стоят, My WAy or Майдан way
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Adam1966изхвърлиха Южния Паток за един ден---------------------Че с нашите зависими комсомолчета 1 ден си е цяло постижение.Чак се учудих, че така демонстративно с делегация му набиха канчето, като можеха само да вдигнат телефона от големия брат, зад океана.Влиянието на САЩ очевидно се е разклатило сериозно, щом се налага да правят показни пиеси.
196
3
 
13
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Да светна децата тука дето се прехласват по хАмерика,дечица златни ,ние по-големите ЗНАЕМ че ако Русия разсекрети например Су 35 това ЗНАЧИ ЧЕ ИМА ТАЙНО поне Су 37.
195
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, и?! Тези самолети не променят по никакъв начин ядреният баланс. Русия не е Либия, Сирия, Ирак или Сърбия, или Афганистан.
194
1
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До СТ.ЛЕЙТЕНАНТ ИВАН 259>>> Ставаше въпрос за нормални търговски отношения ! А иначе си прав , че по геополитическите въпроси РФ ще си има работа със Злия Чичо Сам/ видяхме как действа със 3-та спец американски сенатора- изхвърлиха Южния Паток за един ден зад Черно море/.Няма да им е лесно на братушките с УСА/САЩ/ за Монголия вече се грижи братски Китай , само въпрос на време е да си я върне от руснаците за да станат комплект с вътрешна Монголия която си е в Китай и сега.
193
2
 
6
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
до 257 анонимен Няма да идват американски самолети в Пловдив. Ако Руската армия влезе в Украйна България ще застане на руска страна. Украинците нямат достатъчно самолети и ние можем да изпратим нашите 15 Миг 29 да бомбардират Западна Украйна за да могат руснаците да се насочат на изток. 68 бригада Специални сили също. А Нато не може да застане срещу нас .Както Турция нападна Кипър и то открито агресивно а Гърция бе член на Нато някой защити ли гърците. Тъй че напред Българи Украйна
192
0
 
0
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До 1<< 257 >>> Казахме им да внимават на руснаците с Пловдив , защото там е Столипиново, не се притеснявай...
191
2
 
8
 
! Отговори
Ст.Лейтенант Иван преди 9 години
До Аdam 1966 Тука грешиш ама Сташно . Русия е Велика сила от векове моето момче. А СССР беше Свръхсила и преговаряше когато трябва само със САЩ . С другите измислени от Г 8 контактуваха източно европейските държави : НР България , СР Румъния ,Унгарската НР, Чехословашката СР. А Германската ДР си бе сред 10 те най развити в света. С Япония контактуваше съветския отличник и пръв другар в Далечния изток Монголската НР
190
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
Всички учения излязоха отдавна планирани и то на наша територия .Сега като кацнат в Пловдив и руснаците ще изтрият областта от картата.
189
5
 
5
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Винаги така се получава с руснаците , поканиха ги в клуба на Г-8 и Световната Търговска организация , справедлива обмяна на хора и стоки,технологии,инвестиции им дадоха на братушките и те се пооправиха и скочиха до променят правилата на клуба на нормалните и развити страни , не става така с ботуша напред..сега като пооизтрезнеят ще видят какво са загубили..
188
1
 
1
 
! Отговори
Старши Лейтенант преди 9 години
До 150 анонимен Обратно Руския вкус винаги е ориентиран към Италия и италианските марки в това число и модни и парфюми. Италия е онази страна в която руснаците имат най много инвестиции после на второ място е Франция.Аз познавам и не само познавам имам много колеги руснаци и то все бивши военни и дипломати и всички казват:Италия Ето Второя Россия
187
3
 
5
 
! Отговори
Старши Лейтенант преди 9 години
Филип Александрос Руските ракети С 500 все още не са използвани в бойни действия но технологията им позволява да прихванат честотите на американския самолет Б 2. Както казах ракетите нямат аналог в производството. Те американците от С 300 се страхуваха че ще им идат самолетоносачите и войската в Косово 1999г. пък какво остава за С 500.
186
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БКПОтиди до морето. Там ще видиш много англиски лордове и дами след 9, които са много по зле и от свинете.
185
0
 
0
 
! Отговори
Старши Лейтенант преди 9 години
До анонимен 184 това е вече военна тайна човек за Шилка
184
12
 
6
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--234 ;Руските жени като отидат в ресторант,до 9 ч. са рускини след 9 са ***.Не съм виждал другаде да се търкалят под масите.

Спонсорирани публикации