САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички вие които защитавате сляпо Русия сте едни умствени роби, така са ви промили мозъците че не сте способни да мислите самостоятелно. Като толкова много ви харесва Русия и сте против Запада защо тогава не отидете да живеете в някоя развита руска зона? Защото май няма такава?
222
1
 
7
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 278 Анонимен Въобще Българската армия има мощно руско оръжие , но най равити и с големи ресурси са ВВС и ПВО . там техника не е унищожавана.С новата съвременна авионика която Русия ще ни сложи на нашите Миг 29 България ще е водеща страна във военните технологии.Имат разбира се добра и пак съветска и руска техника имат и Сухопътните войски и най вече мощните машини БТР 60. 61 стрямска механизирана бригада е въоръжена с тях.Автомат Калашников е основно и единствено стелково оръжие на БА и сега
221
9
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Ст Лейтенант Иван когато уважението прекрачи разумните граници и се видоизмени в ирационално боготворене и възхваляване, поставяйки любовта към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси, то се превръща в русофилство последната, най-висша (или най-нисша) степен на национално предателство.
220
10
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Ст Лейтенант ИванБез съмнение русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми? когато уважението прекрачи ра
219
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофили си мислят че е летяща чиния те никога неса имали супер техника щея видят на снимки
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На русия селско стопанските торачки са достатъчни защо носите такава супер технология
217
1
 
7
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam1966Е то се вижда какво представлява този смешен тръгълник. Научи се моето момче че руските ракети С 500 ловят честотите на Б 2 и тоя триъгълник не е непобедим вече. А средствата които го придружават ще бъдат унищожени от Миг 35 които разполагат с най нови дешифрационни системи. Май пак Стелта ще падне както в Югославия
216
1
 
10
 
! Отговори
simo преди 9 години
то и в Сърбия беше невидим F-117 ама сърбите незнаели, че е е чак толко невидим и с ракетен комплекс и радар от 1965та го прихванаха за 20секунди и го свалиха. А тия B-2 са дота скъпички колкото теглото им в злато и са единственната надежда за надмощие във въздуха ама руските нови и стари радари и него ще прихванат както в Сърбия и ще стане много весело ще слушаме луди оправдания колко са лоши руснаците щото пак им свалили духовете невидимки. свалянето поне на един такъв самолет е краят на ***
215
2
 
6
 
! Отговори
simo преди 9 години
то ив Сърбия беше невидим F-117 ама сърбите незнаели че е е чак толко невидим и с ракетен комплекс и радар от 1965та го прихжнаха за 20секунди и го свалиха. А тия B-2 са дота скъпички колкото теглото им в злато и са единственната надежда за надмощие във въздуха ама руските нови и стари радари и него ше прихванат както в Сърбия и ще стане много весело ще слушаме луди правдания колко са лоши руснаците :)
214
1
 
5
 
! Отговори
Ст Лейтенант Ишан преди 9 години
До 278 Анонимен Точната бройка на Българските Миг 29 които са боеспособни е 15 от 18 броя. Това е официална информация.Естествено на 6 май щяха да летят три защо ни е необходимо да хабим горивото на другите. Но за водене на война имаме 15 които ще ги реновират руснаците и ремонта трябва да почне от август 2014г. има договор.Имаме и Зенитни ракети С 300 и С 125 Нева. Русия ни доставя горивото
213
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешни русофили сте.
212
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците този път ще пълнят *** реално.Гаргата от кол на кол и накрая кола и влязал в ***.
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ст Лейтенант ИванКолко самолета МИГ имаме реално? Не по документи, а способни да се отлепят от ВПП?
210
5
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Не е лошо да се хвърля по едно око на снимката горе от време на време...действа отрезвяващо ! За да изстреля някой ракета по Б-2 трябва да включи радар, а като го включи следва ракета с/у него ! Б-2 не лети сам във небето и да чака някой да го свали, той е въздушен самолетоносач за когото се грижат многобройни поддържащи средства.
209
1
 
9
 
! Отговори
морски преди 9 години
До Бранник 205........Не бе,тия стелтове могат да летят не по 5дни без да кацат а по 5 месеца.Малеееееее смях,ти нормален ли си бе?!!!!
208
2
 
8
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam 1966 Точно обратно. БСП е с Русия , с Русия е и Атака а най вече с Русия е Армията офицерите на която са от БНА от социализма и са съветски възпитаници или на Вършавския договор тъй че моето момченце ще ядат бой американците в България.Сега като руснаците обновят българските Миг 29 с нова авионика и като имаме и С 300 ще ги бием американците. А и Монголия ще им прати поздрав с нейни ракети
207
1
 
6
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Анонимен 267 Обратно този самолет Б 2 е много смешен той просто ще бъде погълнат от руските ракети С 500 които както казах по долу прихващат честотите на модела Б 2. Така че ще изядат амерканските Б2 по един снаряд както стелта в Югославия
206
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците се оптимат единствени да избегнат войната. Те проявяват най-голяма мъдрост от всички. За жалост политиците на Запада са доста инфантилни и си мислят, че война с русия ще бъде като война с Либия. Ще си поиграят месец, два, ще пострелят и готово. Руснаците са минали през кошмара на ВСВ и знаят що е това ужас от войната. Ето защо се опитват да избегнат военен конфликт, за жалост са сами в това начинание.
205
6
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До СТ.Л-Т Иван >>> Никой от нашите баровци няма да допусне братушките да дойдат тук ! Те помнят как Сталин подгони Враговете с партиен билет/може и някой нов Трайчо Костов да намерят братушките/. Така им е добре с ЕС И УСА/САЩ , никой няма да ги праща в Сибир или в Белене.
204
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Adam1966Подценяваш руснаците, в момента играят ролята на ранен звяр, който си ближе раните.А всъщност чакат в бърлогата, където им най-удобно да срещнат противника си.

Спонсорирани публикации