106-ма души са задържани на границата ни с Турция за 24 часа

Командировани са служители за усилване на охраната на държавната граница
Обновена: 16 юни 2014 14:09 | 16 юни 2014 13:23,
8
106-ма души са задържани на границата ни с Турция за 24 часа
Снимка: архив, Булфото

Сто и шестима души са задържани на входа на границата ни с Турция за периода от 6.00 часа на 15 юни до 6.00 часа на 16 юни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Информацията е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск. 102-ма от задържаните са спрени на зелената граница, а четирима - на ГКПП.

С цел противодействие на незаконната миграция дирекцията "Миграция" е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането.

Командированите служители за усилване на охраната на държавната граница продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Активиран е кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: границабежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕ идват!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Офчев и миностърот на войната,къде е оградата бе джанъм? Мръсни крадливи *** и фесове:ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mini po granicata e nai ikonomichno ☺
5
0
 
13
 
! Отговори
КОКО преди 9 години
Има предатели от управниците които допускат това да стане.Ако има война при тях да останат там и да си защитават правата.Храниме чуждите а нашите гладуват.ПРОСТОТИЯ!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защитете границата, а не ги посрещайте. Стреляйте по тях и не ги допускайте на наша територия. Затова българите ще почнат да се въоръжават и сами да се защитават от нелегалните тарамбуки! Всички влезли ги съберете в лагери затворен тип около границата, и ги накарайте да построят защитни съоръжения по границата. Така поне да си отработят престоя, докато ги депортирате.
3
2
 
18
 
! Отговори
АААА преди 9 години
ТЕ НЕ СА БЕЖАНЦИ , ТЕ СА НЕЛЕГАЛНИ ПРЕСЪПНИЦИ КОЙТО ПРИНАСЯТ -БОЛЕСТИ , НАРКОТИЦИ , ДА ГИ ИЗПРАЩА ТИКВАТА НА НЕГОВИТЕ ХОРА , ТАМ КЪДЕТО ДАВА ОТЧЕТ ,ТОЯ ЗНАЕ
2
0
 
5
 
! Отговори
мечтател преди 9 години
С няколко тиранти Ц-200 и влизам в Народното събрание като велик и скромен учен.
1
0
 
28
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Напече слънце и започнаха пак да прииждат на талази.Защо не се разположат картечни гнезда. По едно гнездо на 200метра ще свърши работа.Като са бежанци да влязат през ГКПП, а не през трънака.

Спонсорирани публикации