Меркел плаши Русия със санкции заради Украйна

Напредъкът към стабилизация е бавен, опасява се канцлерът
Обновена: 25 юни 2014 14:33 | 25 юни 2014 14:25,
42
Меркел плаши Русия със санкции заради Украйна
Ангела Меркел, Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че въпросът за нови санкции срещу Русия може пак да бъде поставен на дневен ред, ако напредъкът към стабилизиране на положението в Украйна не бъде ускорен, предаде Ройтерс.

Говорейки пред депутатите в Бундестага, тя похвали призива на украинския президент Петро Порошенко за едностранно примирие в конфликта с проруските бунтовници и допълни, че решението на руския президент Владимир Путин да се откаже от правото си за военна намеса в Украйна е "психологически важно".

Меркел обаче отбеляза, че украинските войски все още дават жертви въпреки спирането на огъня.

"Напредъкът е бавен. Дипломатическите решения винаги са за предпочитане, но ако нищо друго не сработи, санкциите отново могат да дойдат на дневен ред", добави тя.

Говорейки за положението в Ирак, канцлерът каза, че правителството в Багдад в продължение на години не е успяло да отрази вижданията на всички групи в страната и трябва да бъде подложено на натиск да направи това. "Ирак има нужда от такова правителство, което да представлява всички групи от населението", подчерта Меркел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ukrainec Кво си опраил бе ????? То вас само ви оправят и вижте докъде си докарахте държавата. Но ви чака хубав масов глад . Както казах,хохлите сте си били гъ*оливци ,,такива и ще си останете
12
1
 
19
 
! Отговори
от 1 до 6 преди 9 години
Русия няма да загуби милярди долари, защото такова число като милярди няма. Пише се милиарди. Пък ти като си толкова много знаещ и знаеш колко милярди долари Русия ще загуби защо не ни светнеш по въпроса? Нали си много компетентен.Аз лично нямам много доверие на такива самопровъзгласили се икономисти и лингвисти като теб.Пък и какво ти пречи ако съм наивен.Наивните имат излишно доверие към другите. ДОРИ И НАИВЕН НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА УСОЙНИЦАТА МЕРКЕЛ. Просто не съм достатъчно наивен за да и повярвам
11
14
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До neni4aТакива като тебе ги оправихме при Волин .
10
21
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До АнонименБойците от тези организации причиняват актове на убийство, мъчения и други видове нечовешко третиране на цивилното украинско население, превземат и рушат инфраструктурни обекти, занимават се с мародерство и грабеж.Оказвайки им помощ, руската страна нарушава задълженията, поети по цял комплекс от международни договорно-правни инструменти в областта на предотвратяване и противодействие на международния тероризъм, в частност, на клаузите отМеждународната конвенция за борба с финансирането на тероризма от 9 декември 1999 г.,
9
19
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВВъв връзка със зачестяването на случаите на проникване на въоръжени бойци от територията на РФ в Украйна, а също и активизирането на тяхната терористична дейност в Донецка и Луганска област, което представлява заплаха за живота и сигурността на украинските граждани, МВнР на Украйна за пореден път изразява категоричния си протест срещу политиката на Кремъл, насочен към военна, материално-техническа, икономическа и финансова подкрепа на терористичните организации ДНР и ЛНР.Особено безпокойство извикват изявленията на отделни официални представители на РФ, в частност на
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел толкова си стига акъла... Ялова ционистка крава, мучи по команда.
7
2
 
11
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
до Анонимен 3Еми и твоята Европа на Бетовен- Не по врат, а по шия- Бетовен и другата *** която споменаваш пак масони. Информирай се преди да пишеш глупости. За Бетовен специално съм го чувал и от наши политици, от Дискъвъри Ченъл и т.н. Цялата западна "цивилизация" е .... помия която никога не може да се интегрира и заработи с източните народи!
6
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1много наивни хора на този свят има еии !! :) Даваш ли си сметка ако Русия спре газа колко милярди долари ще загуби?? Мислиш ли си че Путин иска част от Украйна само заради хубавите им сини очи бе? :) ама така е нишите комунистически плужаци в комунистическия строй са прости като галаоши и невиждат повече от носа си ! :) Ама така работи комунистическата долна машина , прави ви слепи и в голяма част РОБИ ! :) Такъв си и ти слепок !
5
1
 
29
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Еми Меркел да въведе и санкции към САЩонези не връщат златато на Германия - да ама тук американците я държат за " топките"-златото и тя им танцува по свирката -кво свирнат зад океана -то това тя и играе .")
4
1
 
28
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 1 Той бизнесът им отсега е отчаят,че Русия не им купува стоките ,та какви нови санкции. Ако Меркел е толкова глупава дърта чанта,то от нови санкции ще пострадат повече германците. Руснака е свикнал да живее в лишения,ама германците не са. Ако Меркел продължава с глупостите си,може и мандата си да не изкара
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъжна картинка е и тази жена. Уви, Европа вече няма политици, а жалки пишонки на задкулисието. Това не би било възможно при Де Гол, или Кол, Европа е ***, а евросъюза - картонена коминтерновска кула. Жалко че такива велики народи и такива велики култури се обезличават от една шепа световни конспиратори. Това е провал за човечеството. Аз искам обединена Европа на Бетовен, Аполинер, Сервантес и Алегиери, а не тези жалки палячовци.
2
1
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
БЕЙ ФАШИСТОВ- ЛЮДОЕДОВ, ГЕРОЙЧЕСКИЙ ДОНБАСС! БЕЙ ДО ПОЛНОЙ ДО ПОБЕДЫ! БЕЙ НЕ В БРОВЬ, А ПРЯМО- В ГЛАЗ!
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като руснаците сецнат газа и обикновенните германци престоят зима-две на студ ще видим дали ще има санкции.