Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
16
 
! Отговори
SS преди 9 години
До 52Не бе никой горе доло мислещ не би трябвало да изклучва вероятноста сепаратистите да са свалили самолета, даже това ми беше първата асоциация, но така категорично да кажеш нещо без да дадеш доказателств е някак си маниполативно и дразнещо.Още повече работата с тези БУК-М1 не е като да биеш врабчета с прашка, а доколкото прочетох освен камиона с ракетите трябва и разни радарни станции, от каде в сепаратистите такива неща. Ако е от РФ то трябва да са изпратили едно поделение!!!
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността"Превод: Не казахме нищо, не знаем какво да кажем, затова разтягаме локуми и гадаем, просто трябваше да споменем руснаците, имаме дневен норматив за изпълнение.
49
1
 
30
 
! Отговори
спътникови снимки преди 9 години
Американците имат спътникови снимки кой е изстрелял ракетата срещу Боинга. Проблемът е, че на снимките се вижда, че ракетата е изстреляна от украинските ПВО. На територия, заета от украинската армия, близо до зоната на опълченците. По тази причина снимките няма да бъдат разсекретени.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре, че то било много лесно да се разследват самолетни катастрофи, само посочваш някой и готово. Чакайте и аз да изкарам "доказателствата" като "професионалистите" от САЩ:"Бивш репортер на агенция Асошиейтед прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии."
47
1
 
16
 
! Отговори
Fan преди 9 години
Тоест ние нищо не знаем и нямаме доказателства, но считаме, че са налице неоспорими доказателства (и в Ирак имахме!), че сепаратисти, подпомагани от Москва са свалили самолета...Другата страна предостави сателитни снимки и т.н, но новите ни братя хамериканци предоставят засега само вербални мнения...
46
1
 
13
 
! Отговори
макето преди 9 години
абре имаше един шведски неонацист дет се хвалеше по интернет че бил снайперист в "азов"познайте какво му се е случило Стрелков го беше предупредил да не се предава в плен
45
1
 
17
 
! Отговори
По същия начин преди 9 години
По същия начин може да се каже, че служителите на разузнаването на Сащ смятат, че Сащ е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета. Сащ създадоха и финансираха и стимулират фашистката хунта в Куев, която е причина да се стигне до това положение - да се свалят пътнически самолети!
44
1
 
18
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Ихааа "едставители на американското разузнаване заявиха, че Саддам има ядрени оръжия" а сега било вероятно и пак война готвят и защо си мислят, че тук е сащ? там населението е .... и може да се разчита, на къса памет, ама ние помним, тук е Европа.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета е бил ударен в най добрия случай на гранична м/у украинска и новорусийска територия. Я си помисли кой и как е бил в по - изгодна позиция да го удари. Кой е имал повече време да реагира и кой е свалял и друг път цивилни самолети. Кой избива цивилни и прикрива престъпници и е свикнал да лъже и маже.
42
26
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
Грешка, грешка - голяма грешка ! Както се пееше в една песничка ! Пияни руски ***, на пет шишета водка сигурно са мислели че стрелят по гугутки !!!А бе, русофилите - с тая *** ли сме "братя" ?!?
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно, може би и "нямаме доказателства" не ми говорят нищо. Къде са ви сателитните снимки, преди седмица щяхте да ги показвате, чакате да умрем от старост ли? Айде бе, "великите" експерти, нали ултравиолетовата следа щяхте да изследвате?
40
1
 
17
 
! Отговори
free_slave преди 9 години
Меките китки започнаха да омекват. Запчанаха леко да ровят в ***, скоро ще затънат до шия в тях!Започва филмът - дай да забравим, нищо не се е случило. За съжаление това са правилата на господстващите хищници. Сега холандците разбраха нещо, което много други народи знаят от десетилетия - човешкият живот за тях е кръгла нула.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40Има начин да провериш уникалните посещения на даден сайт за ден. Провери колко посещават този. И като имаш впредвид, че някои часове са значително по - активни от други, си направи сметка колко минуса могат да ти праснат за минута на *** пост.
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХмАми защото се очаква да не са пияни и да могат да различат военен от цивилен самолет... ама де тоз късмет от руска ***.
37
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре сериозно ли всички отхвърляте версията, че проруските части са свалили самолета? Всички ли сте шизофреници? Оставете САЩ на страна, самолета е паднал на територия която не е контролирана от Украйна в момента, проруските части са използвали тези ракети и преди да свалят военните самолети. И понеже са толкова "организирани" и трезви няма начин да са го свалили по грешка така ли ? Я вземете си извадете главите от *** на Лилипутин и си отворете очите.
36
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро "драги" русофили. Запоменте! Преди да коментирате си вземете хапчетата! Благодаря.
35
4
 
8
 
! Отговори
dо 40 преди 9 години
Разбра ли вече...,ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ КОМЕНТАРА ТИ??????????
34
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невероятно е как булгаристанеца си умира да целува руски пиян *** :)
33
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще дадеш на недоносени алкохолици (руснаци и русофили) такива ракети бе? Това е като дадеш на дете граната.
32
6
 
29
 
! Отговори
SS преди 9 години
Заглавието не следв ли да е " НАВЯРНО Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга "Америка пак си пее нейната песен:В нищо не сме сигурни нямаме доказателства, но КАТЕГОРИЧНО сепаратистите са свалили Боинга.