Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
37
 
10
 
! Отговори
КНК преди 9 години
Докато Русия е символ на авторитаризма,тероризма и лъжата , в света няма да има мир и спокойствие !!! Поради неграмотност и незнание как да направят живота на народите в Русия по-добър, непрекъснато ги вкарват в противопоставяне с всички !!!ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН ЗА МИЗЕРИЯТА И ПИЯНСТВОТО НА РУСКИЯ НАРОД !!!СВЕТА СЕ НАДЯВАШЕ,ЧЕ РУСИЯ ЗАПОЧВА ДА СТАВА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА , НО НЕ !!! РУСИЯ СИ ОСТАВА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО !
70
4
 
41
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Ако терористите от САЩ имаха доказателства и марсианците дори щяха да чуят и да ги видят ... НО, няма нищо. Само пропаганда. Колкото в Ирак намериха химическо уръжие за масово унищожение, толкова и тук има доказателства против Русия и опълченците в ДНР.САЩ са доказани терористи ! За 50 г. са свалили от власт с платени преврати повече от 46 демократично избрани правителства по света които не са на тяхна страна ...
69
4
 
26
 
! Отговори
Бау! преди 9 години
Сепаратистите свалили "погрешка" БоингаСАЩ нямат доказателства за директна руска намесаШизофрения?
68
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно??? САЩ да не гадаят на боб? Пък и изявления правят...
67
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1998г. Четирима американски пилоти с военен самолет си купонясват, като си летят на малка височина в Италия и си снимат с видеокамера. Изведнъж скъсват със самолета си въжето на лифт в оживен зимен курорт. Загиват 20 души в лифта.Американците са изтеглени в САЩ и ги съди военен съд.А сега познайте кой се оказва виновен? Тия в лифта естествено...и разбира се след снимки и ,,доказателства''...,се установява безспорно,че са се изпречили без предупреждение на купонджийския самолет! Все пак да благодарим на Америка,че роднините на загиналите великодушно не са съдени за повреждане на военно
66
2
 
37
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
"Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес."Аз ще ви кажа къде сепаратистите са скрили доказателствата- в пещерата на Бин Ладен, до химическите оръжия на Саддам и вълшебната лампа на Аладин.
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешници, ние никога няма да разберем самата истина, не се пенете толкова, ще знаем това , което ни кажат и което искат да знаем. Какво защитавате този и онзи, след като тези дето ги боготворите финансират терористи и ги снабдяват с оръжие- америка и русия, едни и същи методи използват, невинни хора загиват всеки ден заради тях. На света не са му нужни империи, защото империите само поразии правят, осторията го е доказала.
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора,в Украйна се води война!Как мислите,стотици сателити сниматче снимат постоянно какво става там!Информацията е нужна и на Русия и на САЩ!И няма яснота по въпроса!Да бе,да!Хора БДЕТЕ!То не бяха "арабски пролети",югокризи,майдани,нов реди т.н. и т.н.!Стига сме се правили на балъци,а е крайно време за меркиот наша страна!По целия свят!И мисля че това време идва!
63
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не ви ли се струва най-достоверна версията самолетът да е свален от американските наемници /"инструктори"/, които обучават и се бият редом с фашизоидите от т.нар. "Национална гвардия"?! Украинската армия има на въоръжение такива ракетни комплекси, съответно и въпросните инструктори имат достъп до тях, изстрелват такава от територия, която по принцип се контролира от "сепаратистите" и хоп... Апропо- някой помни ли онези виртуозни арабски "пилоти", които с няколко часа летателни курсове нацелиха като снайперисти кулите в Ню-Йорк?!
62
18
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до смях В случaя СAЩ се държaт коректно спрямо рaзследвaнето от стрaнa нa междунaроднaтa общност!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе писах ви азче самолета е сваленот някакво хлапе с прашка,вие са смеете!Е,на!
60
13
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
По грешкa е било, рaзбирa се думaтa " по грешкa" е достa мекa зa свaлянето нa пълен с хорa пътнически сaмолет! Точно зaрaди тaзи " грешкa" пушилин и сегa не се знaе къде е...
59
0
 
11
 
! Отговори
дедо Васо преди 9 години
Казвах ли Ви че ще замъглят цялата далавера.Истината няма да излезе и вълкът сит и агнето цяло.Сега работата е да не се разбере кой какви системи за разузнаване има и какво може да си позволи да разкрие.Аз знам ,че ти знаеш ,какво аз знам-Путин
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вероятно", "предполагаме" "нямаме доказателства", "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността"Да, а на мене кварталната *** ми гледа на ръка и ми каза, че предполага, че вероятно ще спечеля джакпота от тотото. Не каза кога, къде и колко, няма и доказателства, ама каза да й вярвам...Това ли ви е "независимото" "разследване" бе охлюви хахахха
57
1
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Е, че това стана ясно няколко часа след инцидента. ''Прихванатия'' разговор между въстаниците и отвеждането на ''БУК''-а от Чернихово на следващия ден го доказаха. Нямаше нужда ''мъдрите'' американци да се изказват.
56
3
 
15
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
А, как "по грешка" бе мамими сладки, нали до вчера бяхте сигурни в друго? Ами утре като лъсне истината, какво ли ще напишете? Благодарете се на "престъпника Путин", че винаги ви оставя вратичка за отстъпление (да се изсулите, да не казвам като какво)...
55
16
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Щaрското рaзузнaвaне ИМA ДОКAЗAТЕЛСТВA ЗA рускaтa роля при свaлянето нa мaлaйзийския Боинг, и в случaя се държи съвсем коректно спрямо рaзследвaнето от експертнaтa междунaроднa комисия! Рaзследвaнето и прослушвaнето нa черните кутии ще приключи до дни, тогaвa и СAЩ ще дaдaт своите сaтелитни докaзaтелствa!
54
1
 
14
 
! Отговори
евтини лъжи преди 9 години
Тайните служби, като Цру, и подвластните им медии, сами се дискредитираха. Ако някога те са разкривали тайни и престъпления, те сега се занимават само с фабрикуването на краткотрайни евтини лъжи в индустриални количества. Така те рязко девалвираха доверието в себе си и сега никой не им вярва.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Представители на американското разузнаване заявиха, че ВЕРОЯТНО проруските сепаратисти са свалили Боинга по погрешка"... Мухахахаха! Егати заявлението! Господа, представете доказателства, защото по този начин, вашите "категорични заявления" отиват в графата "предположения" и КЛЕВЕТА.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам от къде тук има толкова сигурни хора в едно или друго нещо. Всичко което се говори по медиите не представлява никакво доказателство, но народа почва да повтаря и твърди тези неща. По последни новини хамериканците бият отбой. Сателитните снимки всъщност са показали хора в украйнски униформи до една система бук. Затова все още не се публикуват. Това е според АП и Ройтерс. Така, че давайте по-спокойно с коментарите и дърдоренето...