Самоковски полицаи спипаха менте превозвачи

Шофьорите взимали по 50-70 евро на човек до Италия
Обновена: 13 авг 2014 14:13 | 13 авг 2014 13:47, Камелия Цветанова
4
Самоковски полицаи спипаха менте превозвачи
Снимка: Булфото, архив

Самоковски полицаи хванаха двама души, които без да имат нужните разрешителни, са превозвали пътници до Италия.

При операция вчера служителите са спрели за проверка на разклона за с. Рельово микробус „Мерцедес Спринтер“.

Те са установили, че шофьорът, който е и собственик на автомобила, извършва превоз на девет души от Самоков до Италия, без да притежава необходимия лиценз за извършване на международен превоз на пътници, нито удостоверение за извършване на лек таксиметров превоз.

Инспектиращите изяснили, че пътниците имали уговорка с 47-годишния мъж да му заплатят предварително уговорена сума от 50-70 евро на човек след пристигането им в Италия.

Заедно с микробуса бил спрян и лек автомобил „Ситроен Ивазион“, управляван от 24-годишен криминално проявен и осъждан самоковец.

В колата е имало още шестима пътници за Италия, заплатили вече по 50 евро на водача, който също като „колегата“ си не притежавал необходимите разрешителни документи за съответната дейност.

Автомобилите са иззети и оставени за съхранение на охраняем паркинг. Образуваните преписки са докладвани в районна прокуратура-Самоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Самоковпревозполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Автомобилите за иззети,а когато хванат шофьор без книжка-нищо!
1
2
 
15
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 9 години
Не разбирам каква е тук далаверата? Бензин, винетки, такси магистрали и пътни разноски за шофьорите са повече от 350 евро в едната посока, възможни са също така глоби от корумпираните полицаи по балканския полуостров. На връщане я намерят пътници, я не. Шофьорът се утрепва от път и си троши колата за "печалба" от 5-6 лева на час. Тъжно ми е за тези бедняци. Сега ги очакват дела и глоби.

Спонсорирани публикации