Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не

С новия си телефон Apple въведоха познати от доста време екстри
3 окт 2014 21:32,
105
Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не
Снимка: Reuters

С представянето на iPhone 6 и iOS 8 от Apple представиха на своите потребители някои функции, които се използват от Андроид потребителите от доста време, пише Бизнес инсайдър. Така например новите iPhone-и ще имат функцията NFC, която свързва устройства в непосредствена близост един до друг чрез радиосигнали. Това означава, че може да се извършват плащания или пък да се пращат данни дори и без интернет връзка помежду им.

Въпреки това има все още доста функции, които са недостъпни за iPhone потребителите. Ето някои от тях.

Сменяема батерия

Повечето телефони, работещи с Андроид, са със сваляем гръб, което ще рече, че може да се маха батерията на устройството. По този начин оригиналната батерия може да се смени с друга с по-голям капацитет. Батерията на iPhone 6 все още не може да се заменя от собственика на телефона, тъй като за това е нужно да се разглоби телефона с отвертка със специална резба. С това отваряне на апарата автоматично се анулира гаранцията на апарата и затова е препоръчително да се извършва единствено в оторизирани сервизи.

С някои устройства, работещи под Андроид, може да се работи с няколко отворени таб-а наведнъж

Отвореният характер на операционната система Андроид позволява на някои производители да го видоизменят. Така например при модели на Самсунг и LG може да се отворят няколко приложения едновремено и да се управляват едновременно. Също така може да се отворят няколко прозореца и да се регулира прозрачността им.

С един микро USB кабел може да се зареждат повече от един модел телефони

С универсален микро USB кабел може да се зарежда и Самсунг, и LG, и Сони, и Леново. Не така обаче стои въпросът с iPhone. Неговото зарядно е уникално и е съвместимо единствено с продуктите на Apple.

Някои телефони на Андроид имат HDMI изход

С HDMI изхода, който предлагат някои телефони с Андроид, може да се свърже лесно апаратът с телевизор. Единственият порт, който има iPhone, е изходът за слушалки.

Повечето от телефоните с Андроид могат да увеличават паметта си с SD карта

Може да си купите по-евтината версия с по-малко памет на някой флагман и след това да си вземете карта с допълнителна памет. При iPhone това все още е невъзможно.

Персонализация

Повечето собственици на телефони с Андроид знаят какво е удоволствието да направят телефона си точно по свой вкус. Интерфейсът на всеки телефон може да бъде променен лесно с т.нар. лаунчъри. Освен това Google Play предлага и цели пакети с различни икони и шрифтове.

Освен това всяка начална страница на Андроид телефона може да бъде направена точно по вкуса на собственика чрез т.нар. widgets. Така например, ако искате, може да имате прогноза за времето, електронна поща или последните новини.

Сменяем заден панел

Ако драскотините на телефона ви ви дразнят, лесно може да смените панела си с нов. Може да вземете и някой с логото на футболен отбор, с надпис или с каквото поискате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: iPhoneАндроидфункции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Az sum traktorist преди 9 години
Хора... няма ли най-накрая са се спрете! Истината е, че нито iPhone-ът е лош, нито Андроида. Това са два много различни телефона, всеки със своите предимства и недостатъци. Имал съм и андроид, и айфон и съм доволен и от двата. Лично повече харесвам айфона заради операционната система. Но това не означава че хейтвам андроид!
85
1
 
3
 
! Отговори
Омг преди 9 години
Като чуя че всичко при епъл било платено и не било "free" ми идва да припадна от смях. Имам над 20GB с приложения и от тях съм си купил точно 4 приложения. Ама сте смешни като говорите на изуст
84
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
НОКИЯ C7 КАКТО И ДОСТА ДРУГИ НЕЙНИ МОДЕЛИ СЪЩО МОЖЕ ДА СЕ ЗАРЕЖДА С microUSB .... Н-О-О-КИ , Н-О-О-КИ
83
2
 
3
 
! Отговори
Друг Леново фен преди 9 години
До Леново фенВсичко много хубаво, но само заради отношението, че си написал "***", веднага те приобщавам към всички останали ***. Ти си ***, *** и задръстен. Ако при същия изказ, беше написал просто"iOS', щеше да изглежда, като умно, кадърно и правдоподобно написано.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Единственият порт, който има iPhone, е изходът за слушалки."Боже, боже толкова нелепа статия отдавна не бях попадал... Абсолютно непознаване на марерията!
81
2
 
6
 
! Отговори
Горан преди 9 години
А, бе на кой толкова му забива андроида? Щото аз съм със Самсунг Галакси s4 и последна версия на андроид, и не ми забива... Както винаги, не само, че надеждността и гладката работа на Епъл устройствата е силно преувеличена, ами и бъговете, нестабилната и насечена работа на устройствата с андроид е също толкова силно преувеличена. Предимствата на андроид са реални, а недостатъците му преувеличени, а при Епъл е същото, но наобратно.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имах епъл 4S след това HTC EVO 3D това да не можеш да си смениш мелодията е най простия телефон гледаш само 5 приложения който са FREE а за батерията и двете държат по 1 ден ако ги ровичкаш сега имам самсунг 5S батерията държи 2 дни като постоянно си играя с него. По ЛИЧНО мое мнение Епъл са прехвалени и продукцията им е същата като на другите а цената НЕ телефона им е 160$ а искат за него 2000 лв.
79
6
 
6
 
! Отговори
Явно съм looser но.. преди 9 години
Само питам:Един телефон се сменя на ~2 години. Защо ще си смениш батерията (некачествена ле е или оригиналната е малка)Колко човека са платили с NFCКолко често се свързва телефон с HDMIАко имаш 32, 64, 128GB колко още ти ще добавиш и защоКак се работи на 4-5" екран с няколко табаКолко често си сменяш задния панелПредимство за мен е micro USB-то, но при Apple docking-а има аналогови изходи това не позволява "чисто" USB - трябват още pin-ове. А "персонализацията" ме разсмя!
78
1
 
3
 
! Отговори
КО преди 9 години
До ХемороидистПитах я, каза че много я кефел.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай фона е супер телефон, много съм доволна, още повече съм доволна, че едно време ми го подариха, но мисля, че цената му е излишно скъпа, въобще телефон над 500лв ми се вижда безмисленна инвестиция, при положение, че след 5 месеца вече е на половин цена. И не разбирам тея истерии със за и против еди, коя си марка, вие не сте нормални бе хора да се занимавате с такива глупости.
76
2
 
10
 
! Отговори
Хемороидист преди 9 години
Я разбирачите - айфонаджии да питат Дженифър Лорънс дали я кефи айфонът й в момента....
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама те са едни и същи.Толкова са еднакви че можете да си сложите скин на андроида все едно е ios.Нали докато беше жив Стив Джобс редовно се обвиняваха с разработчиците на андроид кой от кого бил откраднал първи.Просто айфонът е по луксозен като изпълнение.Нокия с андроид от базов клас е 270 лв.Колкото сигурно струва зарядното дата кабел и калъфче за айфон.За всеки джоб по нещо :)
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък съм с Алкател ( черно бял екран, никакви екстри ) пет, шест пъти пада от четвъртия етаж, слизам сглобявам го и така седма година.
73
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андроида е за зомбитата, то и и ето му е такова "Андроид" .Всеки турбо *** който няма пари за хубав телефон си купува китайски и не спира да го хвали тук.Съмнявам се че китайски телефон ще изкара две години, трябва да се пробва.
72
2
 
22
 
! Отговори
турбо селяк преди 9 години
Имам Huawei p6.Нито се отваря,нито му се сменя батерията,екранът му не се драска,а и е по тънък от всеки телефон.Аифоня сигурно е по добър,но силно ме съмнява.Дет се вика станах фен на Китайските флагмани.
71
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всекиму според способностите. Който желае си купува андроид, който желае си купува айфон. Единия е по - ограничен, с по - малко възможности и по - лесен за използване. Другия има повече възможности, струва по - малко, по - мощен е и можеш да го настроиш както ти харесва. Елементарен ОДБ2 скенер струва за айфон или айпад 7 пъти повече, а софтуера към него 12 пъти повече отколкото за андроид. Същото важи и за всяка професионална периферия.Реално погледнато, Епъл са с най - ограничен избор.
70
36
 
12
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Който веднъж е опитал продукт на Apple трудно ще го накараш да погледне нещо друго. Колкото до статията, *** история. Виждате ли колко е велик андроида щото можеш да му смениш батерията и можеш с повече от един таб да работиш аааа и може памет да му добавиш. А това че забива и бъгва постоянно... Никога повече уйндолс
69
4
 
10
 
! Отговори
Емо преди 9 години
6. Не се огъват в джоба.
68
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Baj Ganyo BalkanskiАз имам пари да те купя заедно със скапания ти iPhone, но за *** не си прахосвам финансите! Това, че е скъп iPhone не значи нищо, но е добр дошло за комплексарите които искат да демонстрират фалшив стандарт, а всъщност нямат 5 лв. да се Осмихнат!:)) Който иска истински смартфон избира смарфон с Android !
67
1
 
12
 
! Отговори
Амииииии преди 9 години
До АнонименНе си актуален вече с двегодишен iPhone........ :))))))))))))

Спонсорирани публикации