Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците

Руският политик нарече Плевнелиев негодник
Обновена: 14 окт 2014 14:07 | 14 окт 2014 13:17, Елка Василева
1320
Жириновски избухна: Българите да пълзят в краката на руснаците
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нарече българския президент Росен Плевнелиев негодник и заяви, че според него българският народ трябва да пълзи в краката на руснаците.

Руският политик нападна Плевнелиев заради думите му в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, в което държавният ни глава определи Русия като националистическа и агресивна държава. Руското външно министерство определи изявлението на Плевнелиев като будещо безпокойство и потъпкващо традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни.

Още по темата

В характерния му емоционален стил в предаване на телевизия „Россия 1“ Жириновски  заяви, че Росен Плевнелиев изобщо не познава историята. „Президентът да беше отворил учебника по история на България. Руските войници, спасили България от турско господство, и те ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша още стои край Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са ги освободили, стои все още и паметникът на Александър Втори – Освободител“, заяви Жириновски.

Според него Плевнелиев трябва да бъде изгонен, това „не е президент на България, а обикновен човек на ЦРУ, който напада Русия-спасителката“.

Жириновски попита още: „За руснаците, разстреляни в Донбас, той /Плевнелиев – бел.ред/  не си ли спомня? Кой ги е убил?“

Това е негодник, а не президент на България, заяви руският политик.

Жириновски не се ограничи с квалификации само лично на Плевнелиев, а заяви още, че според него българите трябва да пълзят в краката на руснаците. „А българите в Първата световна война бяха против нас, във Втората, сега в НАТО. И клевети /Плевнелиев - бел.ред./“, каза Жириновски.

Размяна на остри реакции между България и Русия стана този месец. По повод намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. В отговор българското външно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия. Последва реакцията на МВнР на Русия по повод думите на Плевнелиев пред германския вестник.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
956
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от предатели! Лазете им в краката! Неграмотници!
955
2
 
2
 
! Отговори
А не е ли така? преди 9 години
Руският политик нарече Плевнелиев негодник.
954
0
 
1
 
! Отговори
А не е ли така? преди 9 години
Заради Плевнелиев намразих ГЕРБ и не гласувах за тях. Бойко дори ми е симпатичен, но шайката около него си е .... мамата.За Жириновски -- правилно казва човека. Много правилно. Според контекста израза: "...должньi валяться в ногах у русских!" се разбира "да са вечно благодарни на руснаците", а не: "да се въргалят в краката на руснаците", както много си превеждат думите му буквално.Жириновски е един много голям приятел на българите и на България.Възхищавам се на прямотата му!
953
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докъде я докарахме!
952
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, тоя няма да го затворят нейде в стая с добре тапицирани стени. Какво сме им предали на руснаците - изгубиха студената война, изтърваха си западните територии, а сега предателство.
951
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е истинското им лице - да им пълзим в краката - краката им миришат на тези ***
950
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами човека (Жириновски) една лъжа НЕ каза, така си е.И за първата, и за втората, и за третата, и накрая за негодяя.
949
5
 
2
 
! Отговори
няма грешка преди 9 години
''Они должньi в ногах валяться у нас!''Не ОН,не президент Плевнелиев,ОНИ,ВСЕ БОЛГАРЬl,должньi валяться в ногах у русских! Иска ви се друго,но това се чува на записа на Жириновски.
948
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновски казва,че плевналиев трябва да лази,не Българите!росен плевналиев е най-жалкия,смешен и неадекватен президент на планетата!Много е прав Жириновски!А братушките са най-добрите!
947
4
 
3
 
! Отговори
няма грешка преди 9 години
E не е фиксиран президентът Плевнелиев.''Те /българите/трябва(длъжни са) да ни/на русите/,пълзят,лягат доземи("валяться'').Това се чува на записа.Хайде,който може ,да покаже малко достойнство!
946
6
 
7
 
! Отговори
seira преди 9 години
УВИ!ЖИРИНОВСКИ Е ПРАВ!ЗАГЛАВИЕТО НА МАТЕРИАЛА Е УМИШЛЕНО ПОДВЕЖДАЩО.В ИЗКАЗВАНЕТО НА ЖИРИНОВСКИ Е КОНКРЕТИЗИРАНА ЛИЧНОСТТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, А НЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
945
7
 
9
 
! Отговори
няма грешка преди 9 години
Който елементарно уважава дори себе си,думите му трябва да са :"Плевнелиев е прав/не е прав;одобрявам/не одобрявам.Не виждам как да одобря казаното от Жириновски и да не се съглася,че е обида към българите изобщо.
944
5
 
4
 
! Отговори
няма грешка преди 9 години
''Они должньi в ногах валяться у нас.''Става въпрос за ВСИЧКИ българи.Няма грешка.
943
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевел... с думите си посрами себе си.
942
0
 
1
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Хиляда и триста коментара едно и също. Айде стига вече!
941
12
 
11
 
! Отговори
elf преди 9 години
Ами тя България вече е в режим на война ...И нека не забравяме, че нападките на Жириновски са провокирани от изцепките на Плевнелиев по адрес на Русия! Не знам колко пиян е бил Жириновски да каже това, (между другото ИСТИНА!), но нашият със сигурност е бил неадекватен да показва "мускули " на Русия! Що за глупост? НАТО ще ни защити ли, ако БГ бъде атакувана? Европа не се е трогнала от 500 годишния . ни живот под турско робство, без руснаците сега нямаше да ни има на картата като суверенна дъ
940
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1126 Напротив, говори точно за българите и това е показателно - започват кампания срещу нас.
939
11
 
12
 
! Отговори
Един глупак каза преди 9 години
цЯЛАТА ТАЗИ ДАНДАНИЯ СТАВА ЗАРАДИ НЕГРАМОТНИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ., тОЙ ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА СЪС СВОИТЕ ГЛУПОСТИ, КОИТО ПЛЯМПА НАЛЯВО И НАДЯСНО. еХ, бОРИСОВ, ОТКЪДЕ ГО ИЗМЪКНА ТОВА ЧАВЕЧЕ, ТА ГО НАТРЕСЕ НАЗ ЦЯЛ НАРОД, ЗА СРАМ ПРЕД СВЕТА.
938
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Бакал Петко O, ти си МАГАЗИНЕР !
937
10
 
10
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
До Анонимен 1116- Ти за производител ли се мислиш. Каякво произвеждаш? Влез в магазините и ще видиш, че нас ни хранят Турция,Гърция,Сърбия и най-вече македония.А от твоя запад ядем лешове аот преди 30-40 години. А твоята САЩ внасят само дъвка в България. Ела при мен и ще видиш какво продавам в магазина и чие е.А за парите- България в момента има 80 милиарда външен дълг към ЗАПАДА, откъдето само внасяме, а нищо не изнасяме,защото вие разрушихте всичко .За срам българина оре с магарета земята