Русия е една националистическа и агресивна държава

Путин води политика от 19-ти век, заяви Плевнелиев пред германски вестник
1157
Русия е една националистическа и агресивна държава
Снимка: Reuters

Българският президент Росен Плевнелиев разкритикува остро Русия, наричайки я националистическа и агресивна държава в интервю за германски вестник, което ще бъде публикувано в събота - в навечерието на парламентарните избори в България, предаде Франс прес.

"Русия е една националистическа и агресивна държава", казва Плевнелиев пред в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Откъси от интервюто бяха разпространени днес.

"Русия трябва да се научи да има партньори, а не васали и поданици", заявява Плевнелиев. Той допълва, че руският президент Владимир Путин води политика от 19-и век, визирайки конфликта в Украйна и опитите на Москва да упражнява, според Плевнелиев, политическо и и икономическо влияние върху България.

Руският президент смята, че падането на Берлинската стена и изчезването на СССР е катастрофа, и "от това произтича една интерпретация на историята, която противоречи на Европа и на нейните ценности", казва Плевнелиев.

"В света на президента Путин нещата са все още като в 19-и век, когато е имало големи сили и периферия, която е трябвало да се подчинява", допълва българският държавен глава.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1157
Още по темата: РусияРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
733
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нагорни карабахBA SI PATOLOGICHIJA *** I LUZJETS. I TO SI MISLI, CHE MANIPULIRA!!! SHIZO,,KATEGORICHNO SHIZO! AMI TAKA E KATO DEMOKRATICHNATA DURZJAVA GI PUSNA OT LUDNITSATA ZASHTOT NE ISKA DA HARV]CH PARI ZA TJAH.I TE SEGA MURSJAT NALJAVO I NADJASNO!
732
1
 
8
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Изпитвам остро чувство на срам и отвращение от този жалък човечец, когото пяната изхвърли на повърхността! Българино, ти си гениален, когато трябва да напълниш химикалка, да оправяш капачки на буркани, да ловиш бримки на чорапите си! Можеш да направиш всичко с тел и пирони! Ами научи се да изхвърляш непотребните *** - те ти пречат да живееш! Просто ги изхвърли! Намери нещо истинско, радвай му се и животът ти няма да е толкова черен!
731
0
 
11
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 9 години
Жалко, че толкова хора гласуваха "за" кандидата на ГЕРБ!Русофобството не е помогнало на никого. Ние, българите, трябва да помним кой ни е освободил от турците!!! Всяка държава - било то освободителка или поробителка преследва на 1-во място собствените си интереси! За нас трябва да е важен резултата - ако не бе Руско-турската освободителна (за нас) война през 1877-78 година, днес не се знае дали щеше да има България! Нима сега партньорите ни от ЕС и САЩ не преследват собствените си интереси!?!
730
2
 
2
 
! Отговори
запой преди 9 години
Рогозин, чуй какво искам аз - Автономия и втори официален език за българите в Република Татарстан!!!
729
0
 
5
 
! Отговори
Plevneliev преди 9 години
Izvinqbam se mnogo.pove4e nqma da pravq taka.
728
0
 
27
 
! Отговори
някой преди 9 години
добре че е агресивна и националистическа,че много руски войни умряха за нас,да сме свободни от османския поробител,що за изказване на български президент...ние сме славяни и сме толкова близко,плевналиев трябва да се извини.....
727
0
 
6
 
! Отговори
президента преди 9 години
трябваше да каже,че в ЕС периферията командари,а големите държави слушкат.Хеле пък ние и Румъния,Гърция-командарим,та командарим.
726
15
 
2
 
! Отговори
надолни карабах преди 9 години
Анонимно руско ***,*** да си вземеш обезценените руски рублички за платеното коментарче...или искаш като руснаците -долари?
725
1
 
8
 
! Отговори
СЪР ПИЧук преди 9 години
СССР и НРБ ВЕЧНА ДРУЖБА !
724
0
 
17
 
! Отговори
РОСЕН Е ПИНОКИО преди 9 години
Много ми е интересно как ще го каже теова на ПУТИН лично тоя ПИНОКИО !Винаги е имало велики сили ПЕРСИ ,РИМЛЯНИ и периферия лошото е че сме в дъното на периферията виж какви стоки продават по магазините то в третият свят са по качествени!Добре дошли в четвъртит свят на ЕС ПЕРИФЕРИЯТА !
723
22
 
3
 
! Отговори
нагорни карабах преди 9 години
Кога ще разберете,че всички беди на България идват от Русия...дори Васил Левски е обесен по настояване на граф Игнатиев.
722
2
 
21
 
! Отговори
Ivo Dikov преди 9 години
Все повече и повече ме изумяват БГ политиците. Ако Русия е националистическа и агресивна държава, то тогава какво ще кажем за Америка , която всяка една година води война. Ирак, Либия , Египет . Или ако не води война то спомага за започването на граждански войни. И явно много хора не са запознати с историята в Украйна и как се започна всичко. Хора махнете капаците от очите, гледайте и четете повече източници на информация. А за Плевнелиев , абе нищо не става от него.
721
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
плюньо с всеки нов ден тъпотията ти расте
720
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, политиката ще е антируска, Бйе Сйе Пйе-то нямат електорат вече.
719
22
 
5
 
! Отговори
КНК преди 9 години
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДИН УМЕН , СМЕЛ И ПРИНЦИПЕН ПОЛИТИК !!!! КАЗВА НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА !!!!! РАЗБРА ЩО ЗА ХОРА СА ДПС,БСП И ГЕРБ СЛЕД ИСТОРИИТЕ С ПЕЕВСКИ ,ЮЖЕН ПОТОК И СЕГА КТБ !!!!!!!!!!! ЖАЛКО , ЧЕ СА ТОЛКОВА МАЛКО В БЪЛГАРИЯ !!!!!! КЛАСА Е НАД СИДЕРОВЦИ, СТАНИШЕВЦИ , МАНОЛОВЦИ И РАЗНИ ДРУГИ РУСКИ СЛАГАЧИ !!!!!!!!!!! ИСТИНСКИ ПАТРИОТ !!!!!!!!! БРАВО !!!!!!!
718
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia nai-nakria si izsra sobstvenia moza4en zapek v negovata si 4revna diariai posle bil pomiar-pastirkovit4, are nic
717
4
 
22
 
! Отговори
Ван Ромпой преди 9 години
Тоя президент се изказва доста дръзко за политиката на една свръхсила, само защото са му бутнали долари от другата свръх сила. Защото не вярвам, че дори и Плевнелиев е такъв *** и прави радикални изказвания, които не си позволяват Обама, Меркел, Оланд и други световни лидери.
716
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Plevneliev e velik diplomat i darjavnik.dolu rusiya.
715
0
 
14
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Ако нямате нищо против Боко е също КОМУНИСТИЧЕСКИ ***,защо е на върха на едно управление-корумпирано и уродливо?
714
2
 
36
 
! Отговори
123 преди 9 години
Този измислен президент ще ни скара с Русия, на която единствено й пука за нас. На ЕС не му пука, дори това, че в Украйна се заражда обикновен фашизъм. Убиват се невинни хора всеки ден и Европа мълчи. Сега убиха швейцарец и май взе да им пука. Русия проявява голямо търпение, но дано обикновените украинци се сепнат и покажат на изборите, че не искат фашисти. Дано и ние утре се окажем по-мъдри и не допуснем такива като този на снимката да ни управляват