Фирмите започват бавно да връщат интереса си към кредитите

Домакинствата и компаниите възвърнаха доверието си към банковата система
Обновена: 10 ное 2014 13:55 | 10 ное 2014 13:23,
6
Фирмите започват бавно да връщат интереса си към кредитите
Снимка: Ройтерс

Българските фирми започват през последните месеци отново да поглеждат все по-често към кредити. За последното тримесечие активността им в това направление се покачва с 0,3% на тримесечна база и с 3% в сравнение с предишната година.

Търсенето на заеми от страна на гражданите обаче остава на практика без промяна в сравнение със същия период на миналата година и предходното тримесечие, показват изчисления на Investor.bg по данни на БНБ.

Най-много кредити взимат фирми от сектора на недвижимите имоти и от преработващата промишленост. Търсенето на потребителски заеми пък е преобладавало над жилищните.

Статистиката показва също, че домакинствата и фирмите възвърнаха доверието си към банковата система. През последните три месеца до септември те са депозирали в банките 1,771 млрд. лв.

Сумата е по-висока спрямо година по-рано, както и в сравнение с второто тримесечие, когато солидни средства напуснаха системата. Така общата сума на депозитите в икономиката се повишава до 55,399 млрд. лв.

Целия анализ може да видите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а дано ама на дали - и какво правят фирмите изтеглили кредити освен да покрият старите.....пазар в България има само за ядене ,пиене,цигари и тоалетна хартия пълна мизерия.....
4
0
 
10
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 9 години
Тия данни от КТБ ли ги получихте?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БУРКАН БАНК Е НАЙ СТАБИЛНАТА ДОМАШНА БАНКОВА СИСТЕМА. НЕ СИ СПОМНЯМ СЛУЧАЙ ПРИ КОЙТО ТАЗИ БАНКА ДА Е ПОДВЕЛА ВЛОЖИТЕЛЯ СИ И ДА ГО Е ДОКАРАЛА ДО ФАЛИТ. НО ПРИ ДРУГИТЕ БАНКИ НЕ СТОЯТ ТАКА НЕЩАТА. ТАМ СЕ РАЗИГРАВА ИГРАТА ТУКА ИМА ТУКА НЕМА. И НАКРАЯТ ЕДНИ ИНДИВИДИ С БЕЛИ РИЗКИ И ЧЕРВЕНИ ВРАТОВРЪЗКИ ВИ КАЗВАТ ЧЕ ВЕЧЕ НЕМАТЕ НИЩО.
2
1
 
7
 
! Отговори
Нормална ситуация преди 9 години
Кредитирането е важен компонент за бизнесаот друга страна Закупените Стоки НЕ ФАЛИРАТ !!ФАЛИРАТ ДЕПОЗИТИТЕ !
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонсорирана статия

Спонсорирани публикации