Жириновски предрича Трета световна война

Виновна според него ще е Украйна
Обновена: 18 ное 2014 14:08 | 18 ное 2014 09:44, Елка Василева
133
Жириновски предрича Трета световна война
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски смята, че Трета световна война е възможна.

Според него Украйна ще бъде виновна за конфликта в планетарен мащаб, цитира думите на политика сайтът на неговата партия.

Още по темата

Според Жириновски в момента Украйна постъпва, както Сърбия през 1914 година. „Нейните действия срещу Австро-Унгария доведоха до Първата световна война, а днес всичко се повтаря. Със своите действия Украйна води Европа към Трета световна война. За съжаление, това ще се случи. И тя е подпалвачът на тази Трета световна война“, заявява ексцентричният руски политик.

Според него съседните на Украйна държави ще се възползват от ситуацията и ще заграбят части от страната. Така поляците може да си върнат Лвов, Ровно, Луцк, Ивано-Франковск и Тернопол. „ А унгарците ще си върнат Закарпатието, румънците – Черновици и Буковина“, смята Жириновски.

На 16 ноември президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е готова за „тотална война“ с Русия. По-рано той посочи, че иска да прекрати конфликта и да предотврати разпалването на „Трето световно безумие“, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как само бях зажаднял да чуя какво мисли тая *** жириновски :) Типичен рашистки талибан. Нещо подобно на Болен.
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капитализмът се храни от кризи и войни. Третата световна война просто е неизбежна. Няма сила, която да я удържи. Въпрос на време е...Алчността не признава човешкия живот за ценност!
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Няма невъзможни нещаНещо съм скиптичен
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жириновски е пич. казва неща с които дипломатите са съгласни но не могат да ги кажат.
105
2
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Този *** Жириновски в случая е много прав. Коминтерна заграби територии от съседни държави и създаде едно диво племе от *** дето славят Украина на чист руски език и искат да воюват с Русия на живот и смърт. Пфу!
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва война ама с забрадките..че много са се развъдили..трябва малко подбор на населението и бум на икономиката..рано или късно ще има 3та..но просто защото е наложително заради контрола на популацията и регулация на индустриализацията и глобализация на простация! така де..ясно ви стана ....
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък Запада използва Украйна , да разпали война !!От което Украйна ще стане пепелище !
102
4
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Жириновски не е "ексцентричен политик" той си е направо луд политик и придворен шут на Путин. Ползват го да говори неща, които искат да се намекнат, но не и да се кажат отговорно, защото Жириновски е девета дупка на кавала в руската политика.
101
3
 
17
 
! Отговори
Няма невъзможни неща преди 9 години
Нашият Плевнелиев ще стане мъж ако отбие военната служба при полковник Жириновски.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрахте ли ,че говедарите точно това търсят, война !
99
1
 
6
 
! Отговори
Цар Путин! преди 9 години
Като казва, че нови санкции са вредни за всички и не са препорачителни. Оланд търси начини за спасяване гибелта на рейтинга си и това може би е неговият шанс.
98
2
 
14
 
! Отговори
Цар Путин! преди 9 години
До 106 От къде да се оттегли Русия, нещо ме схващам? Русия не е започвала нищо, че сега да се оттегля. Стъпките които г-н Путин предприема са въз основа на тези предприети от запада. Това което казваш (за оттеглянето и престижа) важи за всички васални страни по света: Канада, UK, Германия, Полша и дребните нищожни страни като Латвия, Естония, Литуения, България. За тях е късно да се оттеглят, щото са се хванали на соросоидското хоро. Франция (Оланд) обаче започна да се дърпа от САЩ, като
97
8
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Тоа па Жорж Ганчев -2Първо да си измие зъбите после да се показва пред хоратаШутът на Путин , най го бива да се излага
96
14
 
9
 
! Отговори
SS преди 9 години
Този продукт на комунистическата *** да си гледа хомо оргиите, вместо да се прави на Нострадамус...
95
5
 
25
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
МНОГО Е ВАЖНО КОЙ СТОИ ЗАД УКРАЙНА? ДАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА НА ДЪНОТО НА ТОЗИ КОНФЛИКТ, С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ РАЗПАЛВАНЕ НА ВОЙНА И В ЕВРОПА. ЗАСЕГА ОВЪРШАХА АФРИКА, АРАБСКИЯ ПОЛУОСТРОВ, РЕД Е НА ЕВРОПА, ПО ТОЧНО РУСИЯ! НО ЕДВА ЛИ ПУТИН ЩЕ ДОПУСНЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА, ТЪЙ КАТО ЗНАЕ КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ РЕЗУЛТАТА ЗА АМЕРИКА - ИМАШЕ АМЕРИКА, НЯМА ВЕЧЕ АМЕРИКА!!!!!
94
3
 
7
 
! Отговори
до 96 Влади преди 9 години
И аз не мога да си го обясня. Единственото обяснение е този на снимката. Изглежда като представителна извадка на целия руски народ.
93
11
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
Бля блп бле хеехехехехехех комунистите.
92
3
 
22
 
! Отговори
Воина преди 9 години
Вече Русия не може да се оттегли, ще е голям удар по престижа и, това е целта на целия конфликт,на никой не му трябва Украйна, както на никой не му трябва България ние сме само средствата за постигане на определена цел. Конфликтът отдавна е извън украинска територия, за съжаление населението в тази държава ще го отнесе най- много. Дори и в момента са със стандарт на живот доста под нашия въпреки ресурсите им, нашият "преход" ще е цвете в сравнение с това което тях ги очаква, тепърва ще ги грабят
91
3
 
26
 
! Отговори
Воина преди 9 години
До ВладиНа Русия не им трябва Донбас, украинците са на път да им го подарят. Присъединяването на подобна територия ще коства на Русия много ресурси да я развият и приобщят, Крим вече им струва доста. Случващото се в Донбас не е заради Русия, други го направиха. Напълно е възможно да има и руски воиници там под прикритие, но има и чужденци биещи се за другата страна отдавна, както и щаб квартира на ЦРУ, от която идва украинската политика. Нещата не са едностранни. Не Русия започна това безумие.
90
4
 
24
 
! Отговори
не бързайте преди 9 години
с апокалиптични картини,повечето лидери но големите държави говорят пред камерите едно/заради избирателите/,а в дискретните преговори-каквото трябва.Ясно е,че с Горбачова и Елцинова Русия отдавна е свършено,а Путинова Русия е нещо друго,качествено нещо.Трябва малко време на свикналите с другата Русия да свикнат с новото положение.Путин няма за къде да бърза,има още 4+6 години мандат,що народ ще се смени по света.