Жириновски предрича Трета световна война

Виновна според него ще е Украйна
Обновена: 18 ное 2014 14:08 | 18 ное 2014 09:44, Елка Василева
133
Жириновски предрича Трета световна война
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски смята, че Трета световна война е възможна.

Според него Украйна ще бъде виновна за конфликта в планетарен мащаб, цитира думите на политика сайтът на неговата партия.

Още по темата

Според Жириновски в момента Украйна постъпва, както Сърбия през 1914 година. „Нейните действия срещу Австро-Унгария доведоха до Първата световна война, а днес всичко се повтаря. Със своите действия Украйна води Европа към Трета световна война. За съжаление, това ще се случи. И тя е подпалвачът на тази Трета световна война“, заявява ексцентричният руски политик.

Според него съседните на Украйна държави ще се възползват от ситуацията и ще заграбят части от страната. Така поляците може да си върнат Лвов, Ровно, Луцк, Ивано-Франковск и Тернопол. „ А унгарците ще си върнат Закарпатието, румънците – Черновици и Буковина“, смята Жириновски.

На 16 ноември президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е готова за „тотална война“ с Русия. По-рано той посочи, че иска да прекрати конфликта и да предотврати разпалването на „Трето световно безумие“, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Полша беше виновна за ВСВ според руснаците.
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На човеците по светът толкова им дотегнало от САЩ и запада че са съгласни на трета световна..
47
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да видим какво казва големия българомразец и путинофил Дмитрий Рогозин миналата година във вестник Московский Комсомолец (те там във великорусия още се другаросват и си играят на комсомолци и комунисти). Та въпросния българомразец се изпуска пред руското безмъзъчно стадо и казва: На 6-тия час след началото на война между Сащ и Русия, Русия ще е изгубила 90% от военния си потенциал. С една дума ние можем да воюваме само 6 часа ама иначе сме големи разтегачи на локуми.
46
11
 
15
 
! Отговори
Белият Черен Дом преди 9 години
Жириновски не е луд. Той е умен и интелигентен човек.И всяка суперсила има нужда от такъв "изтеричен" политик националист. И г-н Путин не му се присмива, а му стиска ръката. Част от играта да стряска ционистката масонска фашистска *** от Вашингтон до Лондон.
45
1
 
2
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ХАХАХА ДА ДОБРЕ , ОЩЕ МАЛКО , МОЖЕ И ЧЕТВЪРТА ДАЖЕ
44
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера Запада, играят си с огъня като демонстрират сила и разчитат на САЩ. И не дай си Боже да пламне едно чудо, Запада ще остане незасегнат или САЩ? Който някога е посегнал на Русия, Русия му е влязла в къщата. САЩ платиха 5 милиарда за да разбутат Украйна и на какво се надяват, да се срине Русия? Обонго е толкова далече от истината! Жалко за бедняците като нас които ще плащат най-скъпо а и никой няма да се и опита защото управниците са ни нищожиства!
43
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновски празни приказки на войната не говори и не е причината Украйна ,тя ще бъде само повод ,причина е,че Русия ,като най голям притежател на петролни и газови залежи в света е решил да си пордава енергоносителите в различна от долара валута,това смятат да направят и други като Иран,Венецуела ,Казахстан и Киргистан,като знаем,че дълга на САЩ е 18 трилиона и,че долара,ако не се търгуват с него нефта е куха валута,като нищо САЩ могат да играят ва банг и да запалят ядрена световна касапница
42
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския Волен и двамата са пълни кукувци!
41
3
 
2
 
! Отговори
makedon преди 9 години
Taka e pijanicata Jelcin e kriv. Toj go predade SSSR za da dojde na vlast go otstapi Krim i ja prodade Novorusija.Vazno bese da dobie podrska od Ukraina .
40
2
 
1
 
! Отговори
оФ оФ преди 9 години
ама могат Нострадамус да четат, ама няма да си прочетат будистките трактати и Библейски, wishful thinking да им дошъл новият Буда от Истока, ама внимавайте какво точно ви идва на главата, Чайна майна
39
5
 
16
 
! Отговори
РЕЖИМЪТ В САЩ преди 9 години
се мъчи да потуши вътрешните си проблеми с безработицата и наплива от латиноси и *** / в половината южни щати са мнозинсто, а АТЛАНТА 95% черни/ като създаде хаос по света , а с Европа да сключи безмитна отворена зона за да си пробутват тук УСА селските ГМО продукти, които са много по-евтини от качествените европейски селскостоп. продукти.
38
1
 
1
 
! Отговори
оФ оФ преди 9 години
да си четат будистката есхатология и да се присетят за някои работи
37
10
 
2
 
! Отговори
оФ оФ преди 9 години
ТЕ КИТАЙЦИТЕ ПО-ДОБРЕ ВНИМАТЕЛНО ДА ВНИМАВАТ В КАРТИНКАТА, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ПУТИНИЗМИТЕ ИМ
36
7
 
12
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
Никаква война няма да има. Няма да посмее черното шимпанзе в бялата клетка да нападне. На Фрау Меркел ще й се стегне пфьотцето от страх.
35
4
 
18
 
! Отговори
О Бонго , Бонго преди 9 години
ще гризне скоро дръвцето на поражението. Кой се е захванал с ПУТИН не е изкарал дълго
34
3
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
33, не са глупости. Днес Шойгу пристигна в Китай и ще преговаря на най-високо ниво. Това е много важен акцент за хората, които са способни да четат подобни знаци.
33
6
 
19
 
! Отговори
НОБЕЛ преди 9 години
Срам ме е от ОБАМА
32
10
 
3
 
! Отговори
ДО КОПРОФИЛА преди 9 години
пУТИН, ЯЖ ТИ СИ ЗНАЕШ КНВО
31
4
 
14
 
! Отговори
I'm преди 9 години
Абе тоя чува ли се какви ги дрънка? Бил готов за тотална война с Русия!!! Вярва ли си или е спрял да си пие хапчетата? Все си мисля, че ако Украйна влезе в тотална война с Русия, ще бъде прегазена във всички посоки по няколко пъти и то само за броени дни! Дори американците не биха си го позволили, а те имат далеч повече възможност и ресурс за военен конфликт с Русия!
30
6
 
22
 
! Отговори
ПРАВ Е ЖИРИКА преди 9 години
Войната в УКРАЙНА не е е за демокрация или спасяване на украинците / половината са си чисти руснаци/ , а заради неподчинението на РУСИЯ да им даде ресурсите си както сториха предателя ГОРБАЧОВ и пияндурина ЕЛЦИН