Легендарният Калашников с нова визия

"Защитаваме мира" и "Оръжия за мир" са новото мото на компанията
Обновена: 4 дек 2014 14:24 | 4 дек 2014 12:00,
60
Легендарният Калашников с нова визия
Бойният "калашников", ловният "Байкал" и спортният "Ижмаш". Снимка: Youtube

Производителите на легендарния автомат АК-47 разкриха новия облик на оръжията си на лъскаво събитие в Москва, предава БиБиСи.

Компанията също така представи и актуални джаджи за оцеляване.

Фирмата, която разчита основно на външния пазар, е сред основните цели на западните санкции, наложени срещу Русия заради ролята й в конфликта с Украйна.

Калашников, или АК-47, е сред най-популярните оръжия в света. То е сравнително евтино, както и лесно за производство и поддържане. Особено използвано е от партизанските сили и националните армии в Азия и Африка.

Смята се, че производителите са продали над 100 млн. оръжия по цял свят. Създателят на класиката, съветският генерал-лейтенант Михаил Калашников, почина миналата година.

На събитието в Москва производителите представиха и новото си лого. Представянето беше украсено от дами в тесни черни рокли, носещи патрони за АК-47. В залата пък звучаха патриотични руски класики, изпълнени от оркестър.

Представени бяха и два нови слогана на компанията - „Защитаваме мира“, който ще бъде използван за външния пазар на английски, и „Оръжия за мир“ на руски.

От компанията твърдят, че са продали 140 хиляди оръжия през 2014 г., като това било двойно в сравнение с 2013 г. Целта на компанията е да достигне 220 хиляди продажби през 2020 г.

Санкциите срещу Русия се откразили и на маркетинговата кампания на Калашников – първоначалният план бил на рекламно лице на автоматите да бъде Стивън Сегал, но впоследствие планът пропаднал.

Вижте новата реклама на оръжейния гигант:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До юнералесПич, това как Калашника бил копие *** "шмайзера" е забавна интрига за всеки младеж. На външен вид могат да со приличат, различават се обаче по механизма си на действие, това поне при желание да се открият фактите може лесно да се провери.
38
1
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Какво става в Грозни?
37
1
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Шмайзер-фамилия конструиращи леки стрелкови оръжия от 1750г.През 1944г създават автомата''Щурмгевер'' През октомври 1946г. около 60 инженери начело със собственика на фабриката - 65 годишния Хюго Шмайзер са натоварени заедно с техните семейства и откарани в Ижевск. Там минават под ръководството на 28годишния красавчик Михаил Калашников- без изобретение в стрелковите оръжия. През март 1947г на бял свят излиза АК-47. Лично аз не мога да открия разлика в частите на двата автомата. Но може да има.
36
1
 
6
 
! Отговори
Истина е! преди 9 години
Най-Здравия Най-Качествения до 89г. Поне.. Е Българския Калашников.... Факт, руснаците се ядосаха много на това .. и взеха лиценза... сега не знам дали имат лиценз... Русофил съм... Но Душата не мога да си я Кривя...
35
6
 
3
 
! Отговори
Старши лейтенант преди 9 години
До 52 неграмотен си за карцера си щом не знаеш чие производство е основното стрелково оръжие на Българската Народна армия. И си и предател щом не цениш направеното в братска Русия
34
2
 
10
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
Размътена ти е главата, цял свят знае че калашников е руски, само ти говориш като зомбиран ***.
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърси си в нета снимки на израелския "Galil" и пиши след това кой, какво и кога е измислил . А и за сведение най-добрия "Калашников" е еврейски :)
32
2
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 9 години
data, елементарен си, мислиш си, че щом е руско значи не е руско. Най-доброто оръжие е измислено то руснаците, ако беше измислено от друг щеше да го произвежда друг. Произвеждат го руснаците - колкото и да те е яд.
31
9
 
7
 
! Отговори
data преди 9 години
Тоя новия дизайн едно към едно с "Galil" . Рушнаците отно са си повярвали че са измислили нещо
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕбаси тъпия коментар от човек който хабер си няма от руски език. "Днес" моля да въведете фейс и всякакви други видове контрол за да ни спестите воплите на ганьовската ***
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гениален превод! На кой би му хрумнало по-*** слоган, освен на руснаците може би? ОРУЖИЕ МИРА (мир = свят, руски) не означава "Оръжие за мир" а "Световно оръжие" заради разпространението си по цял свят.
28
1
 
7
 
! Отговори
нннннннн преди 9 години
До Анонимен 39 Личи ти ,че си нямаш и хал хабер Наричани са картечни пистолети,защото използват пистолетни патрони Ако използват стандартни патрони от пушки примерно,дори и да има полуавтоматична и автоматична стрелба,не се водят assault rifle Аssault rifle се води всичко с промеждутъчен патрон(по-малък от тоя на пушките и по-голям от на пистотлетите) И да за най-горната снимка може да поспоря,че е АК ,а по скоро Сайга нейна модификация
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия *** що не направят някой смартфон ами все за агресия и убийства правят, б--ти и увредената нация---------------------------------------------Щото клиентите им са мъже, а не меки китки. Цъкай си там розовото смарфонче и не обяснявай много-много.
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия *** що не направят някой смартфон ами все за агресия и убийства правят, б--ти и увредената нация
25
1
 
22
 
! Отговори
лого преди 9 години
Мисълта засича-Калашников не.
24
0
 
11
 
! Отговори
blackwatercontractor преди 9 години
FREE MEN HAVE GUNS , SLAVES DON,T
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toq noviq kalashnik go ima v call of duty ot 2010-ta godina, mnogo ste bavni ei
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб ВеликолепнийНаистина си великолепен! :)))))
21
0
 
27
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Някой да знае кога ще почнат да произвеждат розови калашници за еврогейския пазар?
20
0
 
14
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Очаквам сега на автомата (както и на цигарите) да напишат: "Стрелянето убива".

Спонсорирани публикации