Саид Куаши познавал атентатора с "бомбата в гащите"

Двамата с Умар Фарук Абдулмуталаб били съквартиранти в Йемен
Обновена: 13 яну 2015 14:06 | 13 яну 2015 13:02, Елка Василева
29
Саид Куаши познавал атентатора с "бомбата в гащите"
Саид Куаши. Снимка: БТА

Саид Куаши - единият от мъжете, извършили кървавата атака в Париж от миналата седмица, е бил съквартирант в Йемен с нигериеца, стоящ зад несполучилия заговор на Ал Кайда с "бомбата в гащите" отпреди 5 години, заяви йеменски репортер, който се срещнал с Куаши през 2010 г., предаде Асошиейтед прес.

Журналистът Мохамед ал Кибси каза, че за пръв път се срещнал с Куаши през 2010 г., когато френският гражданин изучавал арабски в столицата Сана, в дните след провалилия се коледен атентат на самолет от 2009 г.

Още по темата

"Когато видях снимката на Саид, го познах. Бе много мил и с чувство за хумор. Не съм очаквал няколко години по-късно да стане заподозрян в терористична атака“, каза Кибси по телефона.

Журналистът е интервюирал Куаши за Умар Фарук Абдулмуталаб, обвинен в опит да взриви самолет с експлозиви, скрити под бельото му. Абдулмуталаб също учил арабски в институт в Сана.

"Изненадващо, той каза че го познава и е живял с него в едно общежитие. Абдулмуталаб напуснал три-четири месеца преди да се срещнем със Саид", каза Кибси.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
ЦРУ свръзка преди 9 години
Ако не спрат финансирането от Саудитска Арабия и Катар, няма да спрат и атентатите. Но Саудитска Атабия и Катар са съюзници пък на САЩ и ЦРУ.
8
1
 
8
 
! Отговори
нaционaль преди 9 години
Искaм дa споделя с всички гербери, бспaри, реформaтори и електорaлнaтa мaсa нa остaнaлия политически ***, които подкрепят НAТО и aмерикaнския(ислямисткия) тероризъм, че вие сте едно обикновени долни престъпници и дете убийции!Вие директно подкрепят ИД и Aл Нусрa, вие избихте 10ки хиляди децa и жени, подли окупaтори и сaтaнисти!!!Дaно вaшите децa никогa неплaтят зa грехa ви, a дa ви нaкaжaт зaслужено и пълноценно!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да бъде прочетена една статия не е нужно човек да се ръководи от заглавията, а от списвача. Тази "статия" подозирам, че няма да бъде прочетена от никого, но пък ще има коментари в изобилие. ***, СМЯТАЙ!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"бомбата в гащите" ... хах като го прочетох това..помислих че е оцапал гащите
5
0
 
5
 
! Отговори
ФСБ ГРУ преди 9 години
Практиката показва, че при нас всичко си признават. След 5 дена на СПА процедури започват да твърдят, че са убили папата, свалили кулите, даже един си призна, че ядрен инженер и е направил атомна бомба, а видимо е неграмотен и може да брои само до 10. То и за такива певци си има методи, но БГ службите са вече натовски и еврогейлиберастки - не им се полагат, трябва да спазват правата на задържаните.
4
1
 
9
 
! Отговори
ФАЛШ ОТВСЯКЪДЕ преди 9 години
Аре стигате с тия глупости е, вече и лапетиите разбраха, че работата е изфабрикувана от Съединените Американски Щати с любезното съдействие на Израел.
3
0
 
6
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Ако Куаши бяха в български пандиз на брата фитнес маниак щяха да му пръснат стегнатото ду-***, а братът рапер щеше да се изявява на кожените микрофони редовно!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe redaktorite., kat pishe niakoi za toq Qstrebbb i vie vednaga go trietee na zaplata pri vas li eee ili gresha
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреби като седнеш на нея се друсаш яко