Ал Кайда пое отговорност за опита за атентат срещу самолет

Терористите обаче признават за техническа грешка
28 дек 2009 22:40,
43
Ал Кайда пое отговорност за опита за атентат срещу самолет
Снимка: БГНЕС

Клон на терористичната организация "Ал Кайда на Арабския полуостров" пое отговорност за опита за атентат срещу американски самолет на Коледа.

Това съобщава американската агенция за наблюдение на ислямистки интернет сайтове SITE.

В съобщението на терористите става дума за неуспелия атентат на борда на самолет, пътуващ от Амстердам за Детройт, извършен от 23-годишния нигериец Абдул Фарук Абдулмуталаб.

Терористите признават за техническа грешка

Нашият нигерийски брат е минал през всички контроли за сигурност, за да извърши своята операция, разбивайки големия мит на американското разузнаване – пише в съобщението на Ал Кайда.

Той е използвал техника за взривяване, разработена от муджахидините в работилници на "Ал Кайда на Арабския полуостров", чието седалище е в Йемен, пише още в текста.

Още по темата

Терористите признават, че "техническа грешка" е в основата на провала на опита за взрвяване на американския самолет.

"Ал Кайда на Арабския полуостров" призовава "войниците мюсюлмани, служещи във вражески за ислямистите армии, да се покаят и да избиват неверниците по примера на военния психиатър Нидал Хасан".

На 5 ноември Хасан откри стрелба във военната база Форт Худ, в Тексас, отнемайки живота на 13 души и ранявайки 42.

Ниериецът бил обучаван в Йемен

Ниериецът Абдул Фарук Абдулмуталаб, извършил опита за атентат на борда на американския самолет, е заявил след ареста си, че има връзки с Ал Кайда.

Той твърди, че е бил обучаван от Ал Кайда в Йемен.

23-годишният мъж се опитал неуспешно да задейства взривно устройство на борда на самолета.

Той бил обезвреден от пътниците около него.

На борда на А-330 на авиокомпания Delta, изпълняващ полет 253 от Амстердам за Детройт, е имало 278 пасажери и 11-членен екипаж.

Oбама: Няма да почиваме, докато не разкрием всички замесени

Междувременно американският президент Барак Обама обяви, че за страната му "няма да има почивка", докато виновниците за опита за атентат срещу самолета на Коледа не бъдат заловени и съдени.

В ход е разследване за опита за терористичен акт и няма да почиваме, докато не разкрием всички замесени - отбеляза Обама в реч от Хаваите, където прекарва празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много страно. сащ воюват срещу тереристична организация която неможе и една бомба да си направи
40
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
Тез хамавите от ал кайда само не са поели отговорност за отвличанията в България още не са разбрали иначе и ще поемат отговорност.Тези са много отговорни.
39
0
 
0
 
! Отговори
КОМИТАТА преди 14 години
Странджа, би ли отговорил КАКВА РАБОТА ИМАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ?? Защо те да могат да си навират носа навсякъде, да започват военни акции с измислени причини (както се оказа, в Ирак не е имало оръжия за масово унищожение например), а останалите държави да не могат?За какви червени кхмери става дума тука?Я да вземеш да прочетеш Законите на Нютон и може и да ти светне лампата - защо съществува Алкайда.Не оправдавам цивилните жертви, в никакъв случай!
38
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Честита коледа на всички,абе тези еврей не спряха да правят глупости,поне да беше минала новата година-подготвят почвата за нашествие я в Иран я кой знае къде-А СТИГА ТОЛКОВА....
37
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
А аз гарантирам, че за българската държава ти си едно л.айно...
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гарантирам,че за Османската Империя,Ботев и Левски са били терористи.
35
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Червените кхмери изпаднаха в истерия...
34
0
 
0
 
! Отговори
НАТО-вец преди 14 години
Чиста истина!Тази история вони отвсякъде!
33
0
 
0
 
! Отговори
БАРАКАТА НА ОБАМА преди 14 години
Ако трябва ще гръмнем и Дисниленд, даже зоопарка, даже клетката със шимпанзетата. Ще си намерим повод пак да освобождаваме някого........ Дано от Китай да продължат да дават заеми.
32
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Ето знаят се кои са и отговарят на име...червени еуглени безмозъчни...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СТРАНДЖАТАбягаи да пощиш 4ерната 4етината на мишел и бардак обама от *** като теб.
30
0
 
0
 
! Отговори
до Странджата преди 14 години
Кажи какво смяташ за прокрадналата се информация в някой медии (Нова тв), че въпросният нигерийски "терорист" по разкази на очевидци е бил придружаван от висок, бял мъж на около 50 години, който му е помагал да премине паспортните проверки (а вероятно и скенерите) .... Дали това не е бил агент на службите, който е качил в самолета нищо неподозиращия натоварен като муле нигериец ?!? ...Сега и в г.за да искат да ни бъркат по летищата ще сме съгласни !
29
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до червените кхмери:Защо ми се виждате леко поизнервени?...
28
0
 
0
 
! Отговори
Любо преди 14 години
Ей журналисти няма ниерийци има ниГерийци!научете се да пишете правилно и вземете да си поправите грешките ;-)
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А кое е смешното тук?
26
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
абе Странджа, ти да не си вярваш, че Ал Кайда събори кулите... пък сега взе че се изложи с този нигериец...хахахахахах....пък и да допуснем че е така, тогава Ботев и Левски според тебе терористи ли са...а главо тиквена.. всеки човек на тази земя има исконно право да защитава земята и семейството си......както християните, така и мюсюлманите....
25
0
 
0
 
! Отговори
И един мармот ... преди 14 години
Разбирам да е бил успешен опита за атентат тогава ясно - хвалят се, че са успели, ама да поемеш вината за неуспешен атентат май е доста нелогично ... Това е все едно да си правиш антиреклама !Не вярвам в реалното съществуване на "Ал Кайда" ! Смятам, че това е разработка на американските,израелските и някой западни служби обслужваща интересите на световното правителство. Целта е да се плаши обществото с несъществуващ тероризъм, за да се отказваме сами от гражданските си права !
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"В ход е разследване за опита за терористичен акт и няма да почиваме, докато не разкрием всички замесени - отбеляза Обама в реч от Хаваите, където прекарва празниците." хахахаха :D
23
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
ами така е ...на един Нобелов лауреат за мир (Обама) ще му трябва оправдание за започване на военни диействия....нали сте гледали каубойските филми бе... там лошите убиват жената или децата на добрия, за да може той да стане лош и да тръгне да отмъщава.....хахахахаххахаха.... сценария от филмите е в ход в живота сега....лошото е че вие с позволявате да ви въвличат в този сценарий където САЩ се явяват като "положителния" герой, освободител на народите...хахахахах...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Де се слагаш и ти в А група,бе.Какви кули имаш пък ти?Ако американците не правеха тези неща в Арабските страни,заради петрола,някой дали щеше да им удари кулите?