Гришо с мечта: Готов съм за титла от Големия Шлем

Шарапова е най-големият боец, хвали приятелката си Димитров
Обновена: 21 яну 2015 14:05 | 21 яну 2015 14:05, Красимир Ангелов
18
Гришо с мечта: Готов съм за титла от Големия Шлем
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели след победата си срещу Лукаш Лацко, че не е останал изненадан от играта на противника Поставеният под номер 10 Димитров елиминира словака с 6:3, 6:7(10), 6:3, 6:3, след като пласира 14 аса и общо 64 печеливши удара в двубоя.

"Познавам го добре. Срещали сме се един-два пъти. Той може да бъде опасен съперник. Използва плоски удари и се движи много добре по корта. Той направи много добър втори сет, но след това аз влязох в отличен ритъм и доминирах. Мисля, че контролирах мача след този втори сет", коментира Димитров.

23-годишният българин обяви, че се чувства готов да направи голямата крачка към финал или титла в турнирите от Големия шлем.

"Да, мисля, че съм готов. Но това е нещо, което определено трябва да покажа по време на мачовете и да да бъда още по-постоянен в изявите си. Преди да стигнеш до финала, трябва да преодолееш няколко топ-играчи, които показват най-добрия си тенис", посочи Гришо и продължи:

"Факт е, че играта се разви много през последните години и става все по-трудно. Все пак през цялата си кариера работиш, за да достигнеш до тези мачове. Тук съм, за да печеля именно такива срещи затова целите ми са високи".

Димитров бе помолен и за коментар на представянето на приятелката си Мария Шарапова, която по-рано през деня спаси два мачбола и преодоля пасив от 1:4 гейма в решаващия трети сет при успеха над сънародничката си Александра Панова с 6:1, 4:6, 7:5 във втория кръг на женската схема.

"Мисля, че дни като този показват кой си. Тя се бори през всичките тези години, преодолява всичко, което се изпречи на пътя й, преминава препятствията и трудностите. Тя без съмнение е най-големият боец в историята", коментира Димитров.

Още новини от Australian open вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още един пулев... караме напред...
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз съм готов за титла от ГШ. Къде ги раздават? Във вестник Труд или Днес.бг та да минем с *** да си вземем по един.......
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10 (DreamTheater)Няма да те коментирам но те съветвам да се видиш с психиатър.По ник-а ще го познаете, комплексара.Не знам кое ти е "Dream" още по-малко пък "Theater" но едно е сигурно.Не си добре с главата.
10
4
 
21
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Гришо е велик българин,който е вече сериозно име в големия тенис.Дори и големите шампиони в този спорт не пестят симпатиите и положителните си изказвания за Гришо.А тук ,по долу виждам "коментари" ,които са написани от некадърни палячовци ,които явно нямат с какво друго да си запълват времето.
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като погледна спортните новини на Днес.бг и оставам с впечатлението че на Аустралиан Опън играят само *** и Мара.Това Федерер, това Джокович, това Мъри и Надал просто не присъстват на този турнир.*** е един и Днес.бг е Неговият Пророк.
8
10
 
12
 
! Отговори
Nikiolav Vitanov преди 9 години
Айде Грише !! Шампион си! Спортист номер 1 на България за 2014 г ! Съдери задниците на коплексарите и размажи конкуренцията на корта ! Поздрави от Перник
7
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мара Шепова едва се измъкна да не загуби от номер ..............150 и "била се доказала"!Тоя едва победи номер 100 и щял да става шампион.Младежа от село Аскуву е за психиатър.Изцепките му са в стил Плевнята.
6
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя победи с клизма номер 100 и даде заявка за шампионска титла?Добре че не е избрал да играе бокс че нямаше да може да стане от земята за поредният нокаут.Кауна е Опулева-2.
5
4
 
12
 
! Отговори
Диспансера преди 9 години
И-и сега отново традиционното преброяване на нашите редовни клиенти може да видите по-долу!
4
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера защо пишете за това ***, което го е срам да се нарече българин. Да сте чули да е идвал в България? Да е дал интервю за български вестник или телевизия? Да е дал урок по тенис за млади българи? Да е развял българското знаме след някоя победа? Той е съвременно олицетворение на девиза "пази боже сляпо да прогледа".
3
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готов си! Готов си да береш бустаня в Аскую!
2
27
 
16
 
! Отговори
С преди 9 години
За Голям шлем търси майката и бабата на Шарапова. Успех!
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ииихииии, грех!

Спонсорирани публикации