"Ще се върнем с коли-бомби в Брюксел и Париж"

Ислямисти отправиха заплахи за нови атентати
Обновена: 16 фев 2015 14:20 | 16 фев 2015 09:11, Елка Василева
33
"Ще се върнем с коли-бомби в Брюксел и Париж"
Снимка: Reuters

Нови заплахи за терористични актове в Белгия и Франция бяха отправени от ислямисти. Двама бойци от Ислямска държава заплашиха държавите, в които се говори френски език, с нови атентати. Заканите бяха разпространени във видео клип, за който съобщи фламандския телевизионен канал VTM.

Видеото с продължителност 2.30 минути показва двама младежи, седнали до знамето на Ислямска държава. Единият от тях казва на френски с белгийски акцент, че ще се върнат в Брюксел и Париж с коли-бомби и призовава други мюсюлмани да се присъединят към него.

Още по темата

Двамата джихадисти показват автомати, гранати и голям нож. Младежът, който не говори, прилича на 23-годишния Редван Хаджауи от белгийския град Вервие. Това е градът, където преди месец белгийската полиция разби терористична група, подготвяла убийствата на белгийски полицаи. Оттогава в няколко белгийски града по улиците бяха разположени въоръжени войници.

Младежът е белгиец от марокански произход. Заминал е за Сирия миналата година. Бил е помощник в кухня, но попаднал под влиянието на ислямисти и се радикализирал. Започнал да прекарва много време в джамията, а на хората около него започнал много да говори за свещената война джихад. През 2014 г. казал, че отива на ваканция в Мароко при роднините си, но всъщност заминал за Турция и оттам преминал в Сирия. След полицейската операция във Вервие погрешно се смяташе, че той е една от жертвите на полицията.

Във видео клипа младежът, който говори, казва на френски: “Видяхте какво можем. И това е само началото. Ще се върнем с коли-бомби в Брюксел и Париж”.

Чуждестранните бойци – европейски граждани, които се бият на страната на Ислямска държава, са голям проблем за западните власти. Тези, които се връщат на Запад, обикновено са заплаха за обществото заради радикалните си виждания. Белгия е страната от Европейския съюз с най-много чуждестранни бойци като процент от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван и Георги се хранели на гърба на западния данъкоплатец? Глупости. Специално за Германия мога да ти кажа, че чужденците всяка година внасят от данъци плюс от 20 милиарда евро в бюджета, а не минус. Толкова остават като се извадят от тях социалните помощи. Баба Меркел изобщо не е толкова ***, за колкото я мислят.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мразя АНГЛО-САКСОНИЯMnogo si tup da znaesh :) Da duma puk koi vi ia snese (evrogeiski)? Samo da te svetna che dokato bratushkite ti se nalivat s vodka i zalitat v Evropa ot srednovekovieto nasam procuftiava kultura i civilizacia koito kazashki tikvi kato tebe niama ka da razberat. A ako bulgarite sa ti mnogo tupi otivai da rinesh sniag vuv Vladivostok. Ruska podloga. za 5 leva shte prodadete i babite si...
26
3
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Магребо европейците(според новоговор) ще са в основата на освобождението на Европа от евроатлантическата измама!!!
25
2
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Като няма кой да се поучи от историята древния Рим, така ще свършат нещата, империята превзета отвътре... Но алчността и похотта, не са от вчера и политиците са най- податливи на двете изкушения!
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е всеки който е ходил в брюселстан знае че магреба е най-големият квартал като по площ е 2/3 от целият град и обхваща идеялният център. Там няма друг закон освен шериата и полицията не се бърка. Иначе казано столицата на евросъюза е най-голямото ислямско гето в европа - правете си изводите.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тука беше евроинтеграцията. Вече сме на прага на мюслимизация - ще се напъваме да ни приемат в ислямския халифат основан от франция, белгия и италия. Ревахте че комунизма ви бил лош, ама тогава нямаше тарамбуки с бради и забрадки. Сега ще видите законите на шериата пред законите на ДС.
22
10
 
7
 
! Отговори
Путлераст преди 9 години
Добре, че в Русия няма атентати. Взривовете във Волгоград, театъра Норд-Ост, летището, Беслан и взривените жилищни блокове бяха частни случай - така каза другаря Путин
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа, 2015. Войници по улиците, стрелби, атентати, *** ***, страх от провеждане на мероприятия на открито, призиви жителите да ск стоят по къщите, джамии, нагъзени по улици се кълнат да убиват неверници. Добре дошли в чудесния свят на мултикултурализма, в който всяко варварство на примитивни същества се обяснява като частен случай, оправдава се с кръстоносци от преди 6 века и недостатъчно снишаване на жертвите.
20
3
 
23
 
! Отговори
Да преди 9 години
Пострадалите от терористични акции да се оплачат пред посолството на САЩ в съответната държава.
19
2
 
3
 
! Отговори
Отецът преди 9 години
Захария 14:03 - Тогава Господ ще излезе и ще воюва против ония народи както когато воюва в ден на бой
18
6
 
31
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 9 години
Moхамед е най-популярното име на новородени момчета в Париж, Брюксел, Копенхаген и още няколко *** клоаки. Беше им хубаво на еврогейците като им работеха за жълти стотинки робите от арабския свят. Сега ще си платят за гяволъка. Ще ги чалмосат до един, а жените им ще забулят. Аллаховците не се шегуват. Нека се зъбят третополовите на Русия и да й налагат санкции. Ще са на колене пред Кремъл я за примирие, я за помощ. Молете се за православна и братска Русия, *** българи. Опичайте си акъла.
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време за да отидем до френско си беше геройство! Когато отидох 1990 в Италия ахнах, муслими на рояци, черни от цяла Африка просещи по кръстовищата, масово неработещи и видимо неинтегрирани. Ако сте ходили в Брюксел има цял квартал който прилича на Ливан. Приети за да се интегрират а те избълвали хиляди деца. А нас от соца които бяхме образовани, дисциплинирани, спазващи правилата не пускаха. Сега ще плащат за глупостта да вярват на резани *** които започнаха да разрушават живота им.
16
12
 
15
 
! Отговори
до Елементарно преди 9 години
"всеки с име Ахмед, Али, Мехмед и т.н. не се пуска в ЕС и това е. Щом не могат да се интегрират"А Иван и Георги и те ли? Щото и те не могат да се интегрират - висят на социални и цели села в България се хранат на гърба на западния данъкоплатец, отделно дъмпинга и проблемите дето Иван и Георги съдават...Преди да съдиш другите, погледни себе си!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нулева година няма да се наруши демокрацията, просто показваме , че канените, хранени и обгрижвани "ГОСТИ" след това ни убиват.Ако техните роднини, привърженици НЕ СА доволни, моля- да им се отнема гражданството на съотв. страна и да СИ ЗАМИНАВАТ в някоя държава, изповядваща Ислям.Ние сме проявили ЧОВЕЩИНА, но ЗАЩО ТЕ ни отвръщат със злоба?Не може Европа, САЩ,Австралия, Скандинавието да се превръщаме в 'жертвена овца" на хора, КОИТО ПРИЮТЯВАМЕ.АРАБСКИЯТ БОГАТ свят да обяви не декларации,
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ХА ХА ХА. МЛАДЕЖЪТ Е БЕЛГИЕЦ ОТ МАРОКАНСКИ ПРОИЗХОД!!!!! ЗА ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ БЯХ ЧУВАЛ!!! ЕВРОГЕЙЦИТЕ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ.
13
0
 
14
 
! Отговори
загриженост преди 9 години
Днес чета и за още 2164,"спасени" от итал. гранични край Лампедуза.Демократ съм, живея с различни етноси в мир, но:1. Похвална е заложената в демократичната държава толерантност, прием на различни етноси.Но нещата се ПРОМЕНЯТ.2.ЕС, САЩ да се замислят, че ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА е различна.Също и Скандинавските страни.3.С оглед на ГОЛЯМАТА опасност, ЗАЩО не се започне НУЛЕВА година за ПРИИЖДАЩИ? Нека да видим КОЙ ще ги приеме: РУСИЯ.Арабски богати страни? НИкой.4.Не се нарушава демокрацията, защото
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И всичко това в името на великия Аллаx, който проповядвал мир и толерантност!
11
4
 
13
 
! Отговори
Елементарно преди 9 години
Елементарно могат да си решат въпроса - всеки с име Ахмед, Али, Мехмед и т.н. не се пуска в ЕС и това е. Щом не могат да се интегрират - ще бъдат екстрадирани. Така ЕС ще е чист от ***.
10
0
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 9 години
До Анонимен,къде напред - напред е пропастта?!
9
4
 
7
 
! Отговори
до Румбо преди 9 години
"Никога няма да забравя как през 90-те ни тормозеха с визите за Западна Европа"Да не мислиш, че за Мароко нямат визи?Мароканците там не са повече от българите, просто сред тях има неколцина опасни.

Спонсорирани публикации