Датската полиция щурмува интернет кафе

Най-малко двама са арестувани
15 фев 2015 19:17,
17
Датската полиция щурмува интернет кафе
Снимка: Reuters, архив

Полицията в Копенхаген провежда мащабна операция в киберкафене близо до мястото, където беше убит предполагаемият извършител на двете нападения, предаде Франс прес.

Местните медии съобщават, че полицаите са многобройни и тежко въоръжени. Най-малко двама души са арестувани, според телевизия ТВ2.

Датският филмов институт заяви, че 55-годишният мъж, убит при стрелбата срещу културен център в Копенхаген, е бил създателят на документални филми Фин Ньоргард, съобщи Асошиейтед прес.Ръководителят на института Хенрик Бо Нилсен каза, че е потресен и разгневен от убийството на филмовия деец по време на дискусия за изкуството и свободата на словото. Ньоргард е бил режисьор и продуцент на документални филми за датската телевизия.

Главният равин на Дания Яир Мелхиор идентифицира евреина, застрелян при нападението срещу синагога в Копенхаген, като Дан Узан, 37-годишен охранител.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху осъди атаката и каза, че правителството му планира да насърчи "масова имиграция" на евреи от Европа.

Нападенията в датската столица бяха осъдени и от други лидери, включително от британския министър-председател Дейвид Камерън, германската канцлерка Ангела Меркел и президента на Европейския съюз Доналд Туск.

"Стрелбите в Копенхаген са ужасяваща атака срещу свободата на словото и религиозната свобода", каза Камерън. "Двама невинни човека бяха убити само заради своите убеждения", заяви той и изрази своята съпричастност към близките на жертвите и към ранените при нападенията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашият народ винаги е приемал араби, *** които са привърженици на исляма с голямо недоверие. И е бил много мъдър! Привидно тихи и добронамерени муслимите правят деца на килограм. Като станат голям брой започват претенциите. Възпитават децата си в омраза към България и Християнството а на Запад тези деца стават убийци въпреки, че са са ползвали благата на демокрацията. Както Куневица настоява да приемаме муслимани без ограничения така тя ще отговаря ли когато някой се взриви или убие невинни хо
11
0
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
и квооо... някви куки в Дания ходили на кафе. Дори не ги чета тия и за тоалетна хартия не стават.Аз в Ав$тралия се гмуркам и снимам подводния свят и колкото повече време прекарвам долу толкова по малко смисъл виждам да си губя времето с този свят и само гледам къде пак да се върна тамНе знам що така всяко излизане на сушата все по безсмислена изглежда сушата.При вас как е?
10
2
 
2
 
! Отговори
хОй преди 9 години
Много са, братя датчани обрязаните почитатели на Аллаха. Мнооогоооооооооооо!!! Какво ще правите незнам, Бог да ви е на помощ!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До седмоклсник Знаеш ли каква е разликата между българите и нормалните хора в четенето на текст?Нормалните четат текста и осъзнават значението му.*** почват да му правят правописен анализ и за няколко незначителни грешки,корекции или нещо подобно и въобще не схващат какво пише.Както и да е,проблемът е основно в извратената толерастия.Един *** беше казал по добре ислям отколкото комунизъмЖалко че не се е срещнал с ислям.Щеше с радостни крясъци да тича към Северна Корея...
8
0
 
1
 
! Отговори
88250 преди 9 години
До 10Не са очите на обикновения европеец. И не са залепени. Това е съзнателна политика на управляващата върхушка в целия т.нар. съвременен Запад. И не им пука за религии и малцинства. Те си имат друга идеология, но всичко което помага по пътя е добре дошло.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арабите бръкнаха в животеца на европейците. Очакваше се от много години и мисля че евреите първи се опитаха да отворят очите на Европа но залепено око отваря ли се
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До алиев 6изрел си иска еврейте в изрел,защото арабите вече са над 25 % от населението на страната.Ако се върнат едни 500 000 еврея нещата ще бъдат малко по-добре,но тези еврей тук имат имоти,работа и бизнес.
5
4
 
27
 
! Отговори
алиев преди 9 години
Масова ЕМИГРАЦИЯ на евреите от Европа!!! Каква ли са приготвили на континента европа? Може би война.
4
2
 
20
 
! Отговори
Харманли преди 9 години
При нас е така / араби и нет по залите - дюнер и кебап
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муслиманите са добри само когато са ....при аллаха.
2
0
 
20
 
! Отговори
седмоклсник преди 9 години
Б.р. "масова имиграция на евреи от Европа" да се чете "масова Eмиграция на евреи от Европа" ...
1
8
 
29
 
! Отговори
бг преди 9 години
Интернет-кафетата са любимо място за муслемските животни.