Крадлив ром овърша търновско село

16-годишният Селчук краде де що свари - магазини, къщи и коли
Обновена: 2 апр 2015 14:07 | 2 апр 2015 10:36,
100
Крадлив ром овърша търновско село
Снимка: Gettyimages

Жителите на търновското село Петко Каравелово пропищяха от набезите на невръстен апаш.

16-годишният Селчук Ашимов се превърнал в страшилище за жителите и вече 400 души са събрали подписка с искане за изселването му.

Като възпитателна мярка Селчук бил настанен в дома за малолетни правонарушители в Горна Оряховица. На 25 март обаче бил освободен и кошмарът на хората започнал наново.

Младежът се върнал в Петко Каравелово, където живее баба му. Баща му е на гурбет в Германия, а майка му е някъде из страната, пише в. "Труд".

Уплашените хора се събрали в кметството на събрание, за да споделят бедите, които им е сторил Селчук.

Ромът влизал 6 пъти в жилището на общинския съветник и бивш учител Тодор Тишев. Задигал каквото му падне от работилницата на мъжа, който ремонтира велосипеди. Една нощ в двора апашът попаднал в зъбите на злото куче на стопанина. Тишев и съседи излезли и го спасили.

"Ако бях оставил кучето да го разкъса, вече щях да съм осъден. А за него обаче затвор няма", казва бившият учител.

Севдалина Владинова има бакалия с охранителни камери, които заснели Селчук да задига 10 кутии цигари и 40 лв.

"Дадох записа на полицаите, но ми заявиха, че той не важи за съда", споделя възмутената търговка. Същата нощ Селчук обрал още 3 магазина. Задигнал салам, бира и пак пари и цигари.

"Това момче е жив дявол. Взех го на работа да бели орехи, давах му храна и 20 лв. надница. Той на два пъти ми разби микробуса и ми открадна телефон за 1800 лв. Продал го е за 70 лв. Намерих купувача и си откупих телефона за 100 лв.", разказа Зия Алиманов.

Той се оплакал на бащата на Селчук в Германия, но полза никаква.

Жителите на Петко Каравелово се чудят дали трябва да стане убийство и чак тогава наглия апаш да влезе зад решетките. Негодуващи не крият, че другият вариант е саморазправа, но засега се въздържат.

Кметът на селото Любомир Ламбев казва, че пробационната книжка на Селчук е при него. Но той влизал, подписвал се и пак отивал да краде. Кметът подкрепя съселяните си и споделя, че многократно е подавал сигнали за деянията на младежа.

Засега в Петко Каравелово не знаят какъв ще е ефектът от подписката за изселването.

"За съжаление такова наказание не се прилага у нас от 70-те години на миналия век. Но какво да правим, когато няма кой да изпрати злосторника зад решетките, а в съда все му дават пробации и условни присъди”, говорят местните жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
lЧета и си задавам въпросче :" В цивилизована държава ли живея или в джунглите на Бразилия?" За какъв *** тези 300400 човека плащат данъци, за какво са всичките тези институции? След като го пребият някъде или осакатят тоя вандал , да лежат свястните хора по затворите?? Стига, престанете , господа ДУПЕТАТИ, господа ПРОКУРОРИ, господа АДВОКАТИ и господа СЪДИИ! Защо седите на държавна софра, като не пазите нормалния човек? И ВИЕ, ОЩЕ ЛИ СТЕ БЕДНИ, ЧЕ КРАДЕТЕ ОРТАШКИ С БАНДИТИТЕ ?
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой до кома, след около 3 години тъкмо когато ще излезе от комата познайте какво, пак бой до кома.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ai de sega da vidim kakvo obechanie che dade BB haide sega da vidim kakvo che kage MVR ministarkata dali pak tova ne e obchestven problem
34
0
 
4
 
! Отговори
Дебелогъз депутат преди 9 години
незабавно тия селяни да бъдат обвенени в расова омраза и етническа нетърпимост.Трябва интеграция на ромите и хуманно отношение.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я млик ве интернет сунебета тъи ши набравиа тъи тъи тъи само мракате прет компютара сте тарикати а от прадниата се боите тарикат мъш не мрака а ко прави
32
0
 
6
 
! Отговори
Няма да помогне преди 9 години
изселване. Ще създаде проблем там, където ще го заселят - той ще краде там.Ясно е, че момчето е непоправимо, а основният проблем е в характера му - ограбва дори този, който му дава храна и работа!Ако законите не станат адекватни с реалността, рано или късно се стига до саморазправи. Обществото търпи до време. Саморазправата обаче е вредна за цивилизованото общество.По-вредна от нея е само търпимостта към такива типове и към родителите им, които създават *** и после не се интересуват от него
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но семейството му взима детски надбавкиза него, нали?Не ми е ясно, защо изплащането на такива надбавки не се обвързва с искането съответното "дете" да бъде възпитавано, а не само хранено.Ако някое семейство не се справя с възпитанието, да поиска професионална помощ чрез съответните социални служби. Щом не търси навреме такава помощ, а "детето" е станало проблем, който тормози обществото - да върнат надбавките! Ако нямат пари - с принудителен труд!И да го изселят, той ще краде там, където ще
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадно ми е че това се случва в 21-ви Век. Четеме а нищо не правиме, възмущаваме се и "Осъждаме" подобни действия и какво от това ??????????????????????Трябва ли Прочистване?ТРЯБВА ТРЯБВА ТРЯБВА
29
0
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Като почнат такива индивиди да изчезват безследно да не се чудят полицията и прокуратурата какво е станало . Колкото повече време минава , толкова по нагли стават . Те не се усещат , че търпението на гражданите е на края си . Не мога да го разбера , искат гражданска война ли ? Щото е ясно какво ще стане , ние сме изключително , чак болезнено търпеливи , но българина война не е губил ..... Тогава не само тези ще висят по клоните ами и онези дето им правят чадър и ни дискриминират постоянно
28
1
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Ei malumnichke ako beshe vav evropa shteshe da bede zatvoren tepo kravo jiveyya vav belgiya ot 15 godini i mislia da si ostana tuk che kato vi cheta iskazvaniata i si mislya za irak bg ste seshtite gnidi djihadisti takiva zashto ne stavate da protiv tiya deto kradat milioni a ne za cigari KATO NIAMA KVO DA YADESH NE SHTE KRADESH MI I GOMNA SHTE YADESH
27
0
 
15
 
! Отговори
скорпиона преди 9 години
На този с кеф му пъхам главата в кошера, след това започвам да играя дартс, като използвам *** за мишена...
26
1
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
БОЙ, БОЙ, БОЙ ДО Н*ИРАНЕ ! И ПОСЛЕ ПАК БОЙ !
25
0
 
23
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
Нищо не става от тоя народ вече... сам невръстен ...ром да тормози 400 човека. Откъдето и да го погледнеш сме си ходещи трупове - иначе няма обяснение.
24
1
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Има една идея,която набира скорост:Смъртно наказание за рецидивисти!Без значение от характера на престъплението-кражби или убийства.Ха познайте къде са дошли до тоя извод-в САЩ.
23
1
 
36
 
! Отговори
Време е преди 9 години
Държавата е пред портите на поредната национална катастрофа, която обаче може да се окаже последна. Подготвайте се психически да се отбранявате или физически да се изнасяте.
22
1
 
28
 
! Отговори
Вълчи капан преди 9 години
Вълчи капани и дъски с пирони :)
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително мекушави сме станали българите и затова сме на това положение. Ами оставете го да го разкъса това куче тоя и готово.
20
2
 
36
 
! Отговори
Ники преди 9 години
В природата няма празно. Свръхтолерантни *** като този дето го е спасил от кучето си заслужават съдбата. Като си овца ще те ядат вълците.
19
0
 
33
 
! Отговори
Политкорект преди 9 години
На времето бачках охрана в един склад за метали едни две такива влизат през дупка под оградата, отгоре оградата е телена ама отдолу е земя. Чуваме с колегата тропа се нещо. Излизаме тия помъкнали профили настигаме ги и тия от зор се мятат на оградата, а тя бодлива тел. Закачиха се но с усърдно дърпане ги откачихме. После както си му е реда ги благославяхме поне 20 минути. Като се уморихме седнахме да дръпнем по фас. Ония още шават, викнахме линейка и полиция. Бяха паднали от склада на оградата
18
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако бях оставил кучето да го разкъса, вече щях да съм осъден. А за него обаче затвор няма", казва бившият учител."Трябваше да го оставиш с оправданието, че си слушал силна музика или си спял и не си го чул да вика.