Експериментът в Dnes.bg: 160 акта за нарушители в бус лентата

Какъв бе отговорът на институциите след нашия репортаж?
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 3 апр 2015 11:37, Александър Попов
77
Експериментът в Dnes.bg: 160 акта за нарушители в бус лентата
Николай Крушарски. Снимка: bgonair.bg

Преди седмица, в редовната ни рубрика "Експериментът в Dnes.bg", ви показахме как в рамките само на три минути заснехме 35 нарушители. Шофьори, които избягваха задръстванията и без страх от глоба навлизаха в бус лентата в района на Орлов мост в столицата.

Партньорите ни в рубриката - телевизия Bulgaria On Air, потърсиха отговора на институциите след нашия експеримент.

Оказва се, че движението в бус лентите в пиковите часове и по натоварените булеварди е едно от най-честите нарушения на шофьорите. Водачите нарушават правилата, за да пестят време от пътуването, но затрудняват нормалното движение на градския транспорт.

Още по темата

"От началото на годината над 160 водачи са наказани за шофиране в бус лентата. Законът е предвидил да се налагат глоби до 50 лв. със съставяне на акт или издаване на фиш на място. Пътната полиция в София ще се опита да хваща нарушителите още на място", заяви пред Bulgaria On Air Николай Крушарски от Пътна полиция София.

За момента няма точен брой на шофьорите, които трябва да бъдат санкционирани. Изглежда камерите не са достатъчни да спрат шофьорите да карат в бус лентите, призна той.

"Правим специализирани полицейски операции срещу неправилното движение в бус лентите. След стартирането на работата на мобилните камери и издаване на електронен фиш контролът и в тази насока ще се засили", допълни Крушарски.

Превишената скорост и отнемането на предимство са другите чести нарушения. От началото на годината са издадени в столицата 6163 акта.

Ако и вие сте станали свидетели на абсурди, нарушения или добри практики - сигнализирайте ни или ни пратете видео с ваш експеримент на info@dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
катаджиите общо са около 1500-2000 човека, къде ги видя тези 20 000 ....или пак по старата опорна точка си я карате ?а, че българина разбира само от тормоз и тояга е всепризнат световен факт ...
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименискате по-малко катастрофи - всички монтьори вкл от оторизирани сервизи на ъпрейг по квалификация .Гаранция на извършената дейност мин 3години.Пътища без дупки и бабуни,Знаци поставени на място , Менте авточасти на ***.Безобразно пресичащи пешеходци-500лв глоба ,толкова колкото каращите с повишена скорост.Иначе най-лесно е да дремем из храстите и да режим лентички на нови пътища
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До младенА най-добре е ПЕША , моя дядо е отивал пеша на работа от кв Слатина - 5 часа в едната посока.Да живее демоклепцията в Back to the Future , ее много пиндоидиоти!
19
0
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
в наше село има магарешка лента , кораджията вечно кара там колелото си и създава предпоставки за ПТП , колкото и пъти да да го снимам в нарушение , нищо не излиза , като ФАНТОМАС е . на кого да се оплачим ?
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно тъпо *** си счупи краката да ме глоби 20 кинта за забравени фарове в един олепителен слъчев ден (не съм я правил аз тая кола ) и в тоя момент дърто бмв едва не згази куката.От 3 лентовата опашка заваля порой от благословии към усърдния страж на властта.За запомняне : кръстовището м/у околовръстното и бр. Бъкстон - в слънчеви дни дремат по няколко коли куки.
17
3
 
10
 
! Отговори
ААА преди 9 години
Защо например автобусите по Цариградско шосе не се вкарат в локалното, а не както сега да създават най-голямото задръстване на Плиска влизайки или излизайки от спирката. Там движението на колите е само в най-лявата лента, а автобусите са в бус лентата и централната за автомобили.
16
4
 
7
 
! Отговори
младен преди 9 години
Ми остави си колата и хвани градският транспорт бе. Така няма да замърсяваш и да се тровиш.
15
0
 
4
 
! Отговори
ААА преди 9 години
ОК да има бус лента, но има участъци в които е пречка. Това са местата, където има отклоняване от централната посока в дясно - например Цариграско и Алея Яворо, при бившия ресторант Ропотамо. Там колоната към Орлов мост е още от Плиска и ако няма бус лента лесно част от колите ще разтоварят движението към Орлов мост, като се предвижат бързо за завой на дясно.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е че трябва да се оправи градския транспорт и българина да си слезе от колата. Но тва няма да стане.
13
20
 
15
 
! Отговори
бус лента преди 9 години
Към умните хора.Нека бус лентата да е празна в пиковите часове, докато ние харчим нерви, пари и замърсяваме въздуха на София. Разболяваме децата си и нас самите.Дай Боже повече бус ленти и по-големи задръствания.Браво на журналистите, които като будни граждани са подели такава обществено полезна инициатива. Помогнали за глобяването на цифра хора. Както казах дано повече бус ленти да има, за да могат тъпите десетина шофьори от градски транспорт да си карат спокойно, докато хилядите се тровят
12
2
 
20
 
! Отговори
художника преди 9 години
Пътувам по "Цариградско шосе", пред мен камион, зад мен Автобус на гр. транспорт. Трябва да излязя от булеварда в посока "4-ти км. Преценявам, че автобуса ще ме "затапи" и ще подмина отбивката, преустроявам се по-рано, като с двете гуми стъпвам в бус лентата и един полицай изкача и ме спира, като в акта ми пише, че съм карал в бус лентата.И те така !!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Samuilov преди 9 години
Абе, що трябват "експерименти" за да си вършат работата ушевците? Или някой ще рече, че работят "тематично" - днес колани, утре светлини, в други ден ......
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРЪН, дрън, Dnes.bg А що не се заитересувахте от липсата на ТЕРМИНА "Опасно шофиране" довел до не една и две кончини ?
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20хил дюмбела по пътищата въоражени с вълшебния слъчоглед за събиране на пари.А властта и медиите ги ръчкат с една единствена ЦЕЛ : получаващия редовно шамари не реве от юмрук.Казва му се СТРЕС ТЕСТ на пипъла - колко ще понесе.Бъс ленти , фарове , колани са все такива похвати.- Искате бъс лента - отделете Я- Искате през деня фарчета - не пускайте на преглед без тях- Искате колани - спрете вноса на коли без автоматични коланиС една дума ИМА начини, НО НЕ ще тормозим раята..... ....
8
2
 
6
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свидетел съм на огромен абсурд: КАТ пазят за спазване на ограничението на скоростта на влизането и излизането към цариградско шосе от/към алея яворов. Там няма заплшени пешеходци, а и не му е известно да има множестви птп-та, но има ограничение 30, което в края на отсечките няма как да спазваш, иначе няма включване в буливардите. Ако ви пука пиъайте на колко от топ 10 райони с птп-та заради превешена скорост,има патрули и следят за спазване на скоростта.Наблягам на превишена, а да не несъобразен
6
3
 
10
 
! Отговори
Правчо преди 9 години
Ама тези "полицай" са много т.пи. Само да застанат на бул. Цариградско шосе - Ленин и ще ги заболи ръката да спират и да пишат актове на "нарушители" които карат в бус лентата...Били санкционирани само 160. Тия вЕрно са много т.пи или не им ИЗНАСЯ!
5
17
 
6
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
Кво недостатъчно, минават 35 за 3 минути ама по закон полицайте немогат да спрат 35 коли наведнъж. + Писането на самият акт отнема време. И стига с тези Бус ленти те създават задръствания.
4
4
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До АнонименАко беше толкова можещ, нямаше да се правиш на интересен по форумите, а щеше да се занимаваш с нещо смислено.
3
2
 
38
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
точно тия хитреци дето минават в бус лентата и после се гнездят преди светофара правят най-големите задръствания ... ако застане един ушев да им пише по един фиш за 50лв всеки ден, ще се научат малко на ред .. хем бързо, хем няма измъкване от фиша

Спонсорирани публикации