Трагедия в морето: Мюсюлмани хвърлили християни зад борда

В Италия са арестувани 15 души, повдигнати са им обвинения
Обновена: 17 апр 2015 14:04 | 17 апр 2015 10:52, Елка Василева
102
Трагедия в морето: Мюсюлмани хвърлили християни зад борда
Снимка: архив, Reuters

Италианската полиция е арестувала 15 имигранти мюсюлмани, за които се подозира, че са изхвърлили 12 християни зад борда на плавателен съд, превозващ нелегални емигранти към Италия, предаде Би Би Си.

По думите на очевидци на лодката избухнал скандал, при който емигранти християни от Гана и Нигерия са били изхвърлени в морето.

Предполага се, че всички те са загинали.

Общо по данни на италианските правоохранителни органи на борда на плавателния съд са се намирали 105 души.

Полицията в град Палермо съобщи, че на арестуваните са повдигнати обвинения в убийство с усложняващи обстоятелства на религиозна почва.

Обвинените са от Гвинея, Мали, Кот д'Ивоар и Сенегал.

Очевидци на инцидента са разказали, че след като мюсюлманите изхвърлили 12-те християни зад борда, останалите се хванали за ръце и образували жива верига, така че да избегнат същата участ.

Друг плавателен съд с емигранти, тръгнал от Северна Африка към Италия, се обърна в Средиземно море в четвъртък. Над 40 африкански емигранти са загинали.

В сряда при подобни обстоятелства са загинали над 400 емигранти. Според оцелели от плавателния съд сред загиналите е имало много деца.

Междувременно властите в Италия за пореден път призоваха Брюксел да помогне при разрешаването на проблема с нелегалната имиграция от Северна Африка. Италианският вътрешен министър обаче заяви в сряда, че до момента Италия не е получила адекватен отговор от ЕС.

По данни на върховния комисариат на ООН за бежанците през 2014 г. близо 3 500 души са загинали в Средиземно море при опит да стигнат до Европа. В рамките на операцията „Маре Нострум“, която се финансираше от Италия, през 2014 г. са били спасени над 200 000 нелегални имигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kogato biaha izborite , germanska televizia, kaza ,4e v Bulgaria turska partia ima dps v parlamenta , tova zna4i ,4e e etni4eska a po zakon etni4eska partia nemoje da ima ?? koi si zatvaria ochite tolko vreme i zashto?
21
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата са много прости!!!!!!!!!!!!!!Конфискуване на кораба с който са дошли неговата продажба и с парите ги връщат от там от където са се довлекли!!!толкова е просто!!!!!!!!! Дори Европа да плати за тяхното депортиране пак ще е по евтино от колкото да ги хрантути!!!
20
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква изненада, а? Европа си напълни градовете с точно такива и е въпрос на 1-2 десетилетия цялото немюсюлманско население да бъде изхвърлено зад борда и избито. Трябва да си изключително алчен и психически болен за да си доведеш такива в дома си и да очакваш светло бъдеще.
19
3
 
34
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Европа ще се превърне в афроазиатски ***. Освен това тука идва утайката на тамошните общества. Разбира се и куп действащи и потенциални терористи. Но никой не ***. Рано или късно ще има сблъсък. Само трябва още една икономическа криза и гледайте. Хладилника винаги изяжда телевизора.
18
1
 
37
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Имам чувството че ЕС от части е тясно свързан с ИД .....неможе ние "простите" хора да виждаме че това е голям автогол и въобще не е редно , а те "всевишните акъли" да мислят че е нормално .....та с тези имигранти ЕС очевидно е в услуга на ИД !
17
2
 
44
 
! Отговори
45 преди 9 години
До ЖНяма кой да я забрани тази религия на българска територия. Мисля,че първо трябва да се забрани ДПС. И без това е незаконна партия. Но нашите политици са страхливци и национални предатели.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази снимка има само 3 човека!!!
15
1
 
32
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Нека да станат към 50 % от населението на Европа. После лесно ще се намерят лидери като Ал Багдади и Осамата с Икебаната. И познайте ко ще става!!???
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хмм - едни *** са хвърляли други *** - тва е истината
13
3
 
31
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Затова съм и атеист :P а тия не са за затвор а смъртни наказания да убиват невинни само заради 1 измислена "религия" и без това ! Иначе за нелегалните емигранти мисля ,че трябва да се спрат изобщо ЕВРОПА е пренаселена и без това и без някакви забрадки и такива с тъмна кожа да идват тук и да получават наготово помощи и привилегии а да не са работили и 1 ден в ЕВРОПА !!! ЕВРОПА за европейците , но не и за емигрантите иначе няма СПАСЕНИЕ и ще стане много зле за всички !
12
23
 
4
 
! Отговори
NoName преди 9 години
до Номер 9По твоята логика и християнството не можеш да "харесваш", защото по белия свят има християни, които са извършвали дори по-големи зверства.Според мен всичко е индивидуално. Не е редно да се обобщава.Извод за конкретната ситуация не мога да направя, защото не знам каква е била ситуацията.
11
4
 
40
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Къде си май Фюрер .....знаел си всичко , знаел си ....за това си искал да ни отървеш още тогава ! Поклон пред мъдростта ти !
10
2
 
45
 
! Отговори
Ж преди 9 години
Така постъпват "правоверните".Това е истината за исляма.Май ще стигнем до референдум за забрана на тази религия на наша територия.тези хора няма да пощадят никого в името на исляма
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 1Еми нали искахте Европа? Сега що ревете? Русия е лошото, ЕС е доброто. Вие сами решихте да играете по правилата на запада пък сига ривете...
8
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХристияните са правили огромни зулуми в историята, но са успяли да еволюират от средновековието. А тези още живеят както се е живяло преди 1000 години.Но е грешно да слагаш под общ знаменател.
7
0
 
52
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Няма ли кой да попита байрактарите на ЕС ...Защо пускате убийци ? По този начин ставате съучастници към техните дела ! .....и да отговорят в прав текст с прости думи пред цяла Европа ! Защо тези имигранти не отиват в Русия ? Тя е голяма страна ! Защо не отидат в САЩ ? .......
6
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наближава времето за нов кръстоносен поход.
5
2
 
68
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Тези още преди да са пристигнали и вече почнали да избиват християни .....не ми се мисли като ги окичат с бомби и им дадат оръжие какво ще последва ! ТЕ ИДВАТ С ЯСНАТА ЦЕЛ ДА УБИВАТ ! В Кот дивоар , Сенегал , Мали и т.н. не съм, чул война да има ?! А и да има това не е наш проблем и България в воювала но не сме се изнасяли за Африка !
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги дадът за храна на прасетата.
3
2
 
71
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Хубаво да видят какви хора приютяват .....та те без да им мигне окото хвърлят хора в морето при сигурна смърт ......я дайте на тия същите оръжие и бомби да видите какво ще направят ....мамави евро*ейци прости ейййййй прости ...вкарват вълка в кошарата и гледат как изяжда овцете .......пуууууу

Спонсорирани публикации