Писмо до убиеца на Георги: Спиш ли спокойно?

16-годишно момиче със своите задочни въпроси
Обновена: 9 юни 2015 14:03 | 9 юни 2015 08:20, Александър Попов
75
Писмо до убиеца на Георги: Спиш ли спокойно?
Снимка: Булфото, архив

Вече седмица полицията издирва убиеца на 16-годишният Георги, който бе наръган смъртоносно с нож в Борисовата градина в София на 2 юни. Има различни версии, излизат информации за заподозрени след преглед на видеокамерите, но засега няма уличен за тежкото престъпление.

Още по темата

Момиче, представило се като Ваня, на 16 години, атакува убиеца на Георги в социалните мрежи с въпроси какво може да доведе до такова тежко престъпление на нейния връстник.

"Аз съм на 16 години, обикновено българско момиче. Искам да те попитам, простичко - спиш ли спокойно, убиецо? Спиш ли изобщо, след това, което направи. Аз не зная млад ли си, стар ли си? Аз не зная имаш ли деца, роднини, приятели. Аз не зная нито как изглеждаш, нито как се обличаш, нито с какво се занимаваш. Аз зная, че ти си убиец. Гаден убиец. Изверг. Аз зная, че сега стоиш в своята миша дупка и трепериш да не те заловят. Защото си подъл, защото си страхлив и най-вече, защото си убиец. Няма по-голям грях от това да убиеш дете. Убиецо на деца.

Защо го направи? Как ти даде сърце да отнемеш живота на едно 16 годишно момче? Защо не му позволи да изживее мечтите си, да се радва на детството си, да вижда слънцето и небето, да диша, да обича? Защо? Какво хладнокръвие ти трябваше да убиеш посред бял ден, на оживено място? Пари ли ти трябваха? Колко-пет, десет, петнадесет? Толкова ли струва животът? На толкова ли го оцени? Или искаше да отмъстиш за някоя криво казана дума. Комплекси ли избиваш, вадейки ножа? Знаеш ли изобщо колко хора нарани? Семейството на това момче никога няма да бъде същото.

Знаеш ли майката колко пъти ще си припомня последното обаждане на своето дете: "Мамо, наръгаха ме". Искаш ли днес ти да си на нейното място? Питал ли си се някога защо си толкова жесток? Бит ли си като малък, тъпкали ли са те, не са те уважавали, крещели са ти, че си неудачник, нямал си пари за скъп телефон?

Дори и да е така, никой няма право да убива. Аз зная, че в момента четеш написаното. Аз зная, че си дребна душа, която е разкъсана от собствената си незначителност. Аз вярвам, че ще те открият и ще си получиш заслуженото - рано или късно. Аз вярвам? Вярвам в доброто, вярвам, че хората можем и трябва да се обичаме, вярвам, че има друг свят, от който Георги те гледа и те пита: ЗАЩО? Но ти в какво вярваш, убиецо? Не ти ли се разкъсва сърцето, когато чуеш думите:

"Мамо, наръгаха ме". Та той беше само на 16.

Плачеш ли убиецо, плачеш ли за собственото си падение. Аз плача, но не за теб".

Ваня, 16-годишна

Криминалисти и психолози определиха убиеца - жесток, без капка човещина. Според полицията той със сигурност е импулсивен и избухлив, ще нападне отново, ако не бъде спрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
17
 
! Отговори
s преди 8 години
Не съм криминалист, но ... един фатален удар с нож в сърцето ...?!!!! Само на мен ли ми се струва, че за това се иска много сила и хладнокръвие и опит! ... и/или обездвижена жертва ... някак си ... В последно време по улиците ни се напълни с хора, които не се церемонат да кълцат жени и деца! Вече е трудно да наричме нещата с истинските им имена ... било език на омразата и е подсъдно ... !!!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че не спи спокойно, защото полицията може да то открие и да го осъдят. А не защото е убил. В България убийството е нещо нормално, по време на прехода младите целта им беше да се докажат в някоя групировка и да направят първите 5 убийства - с толкова можеха да си купят БМВ петица запазен на старо. Така са възпитани повечето. Няма никакъв проблем да живее с убийството, сред нас има убийци известни хора които си живеят добре, уважавани са и имат прекрасен сън.
27
3
 
8
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Много са възможностите за това какво и как се е случило.Познавайки много такива деца трениращи бойни спортове, трябва с неодоволствие да кажа че -по-голямата част от тях са здраво комплексирани и лесно избухливи. Ако Георги е бил такъв не е изключено да са го намушкали при самозащита. Ся знам че много хора веднага ще скочат да го защитават с твърдението че съучениците му са казали че бил тих и кротък, но забравяйте че тихите води са най дълбоки...
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаждането някак си се явява ненавременно и безполезно след като се обажда и на приятелката си,сякаш търси помощ или съчуствие от родителите си,които сигурно са далеч и е невъзможно да притичат на помощ,а в следващия момент звъни убедително на приятелката си,но какво и е казал се не разбра,колко кратко също щото вече тя е била почти на място,преди приятелят му да звъни повторно,та от всички тези му разговори на Георги гласът му негов ли е при сравнение за да е истина,че е точно или има ало,ало.
25
3
 
13
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Значи две са опциите или наистина родното МВР за пореден път прикрива някой, което никак не би ме учудило, но според мен в момента им лъсва ПРОФЕСИОНАЛИЗМА като цяло, такива са си, толкова си и могат, те са добри в рекет, икономическо и политическо изнудване и нищо повече, мутри с пагони, това и на децата е ясно. Криминалните сектори умишлено бяха съсипани и сега елементарни случаи не могат да разрешат.
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно не му пука! Както и на тези които обезкостиха България и спретнаха геноцида над народа и! И ще спат спокойно докато дойде времето за възмездие!
23
4
 
26
 
! Отговори
Трагателно преди 8 години
Трогателно.Това мило същество е разсъждавал чрез собственото си съзнание , морал и етика.Хубаво е , че сред младите все още може да се наблюдават човешки същество.Но е допуснала огромна грешка.Капитализмът е животинско общество , при което съвест морал и етика няма , просто няма.
22
0
 
9
 
! Отговори
Toni преди 8 години
До до ToniОфф прав си противореча си. не мога да мисля повече. Искам да го хванат и да го линчуват. Да го дадът на народа, но тогава ако го пребием ние няма да сме по - различни от него. А пък за момичето прочетох, че била на 16 г. Ми жива и здрава да е.
21
3
 
9
 
! Отговори
Toni преди 8 години
До до ToniЕ за къв ме взимаш да защитавам убиец. Аз съм за ако го заловят да го окачат на въжето дори. Въпросът беше, че вече всеки пише писма и романи без да е минал по тоя път. Спи ли!? - Еми ако е *** или бежанец или още по - вероятното - некое наркоманче как нема да си спи? Особено при ромите, които имат навика дори и да се избиват по между си... Ако съм оставил впечатление, че го защитавам - извинявай. Просто не ми хареса писмото, но това е мое мнение. Не го налагам на никого
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да се разследва тази Ваня!
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИ ДЕТО СИ ПИСАЛА ПИСМОТО ,НЕ ЗНАМ ИЗВЕСТНО ЛИ ТИЕ ,ЧЕ РАДИКАЛНИТЕ ИСЛЯМИСТИ НЕ СЪЖАЛЯВАТ,И НАЙ ВАЖНОТО НЕ МОГАТ ДА ЧЕТЪТ НА БЪЛГАРСКИ.СТИГА С ТЕЗИ ЗОМБИАНИ МОЗЪЦИ И АЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ БЕ НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ,НИЕ МАЧКАМЕ НЕ НАС ДА НИ МАЧКАТ КАКВИ СИЛНИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ Е РАЖДАЛА МАЙКА БЪЛГАРИЯСЕГА ЕДНИ МЕКИ ,НЕЖНИ ПЛАЧКАТЕ БИЙ И ТРЕПАНЕ ОПРАВЯ САМО ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ ТОВА ЗАСЛУЖАВА.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zashto prevrushtate tova ubiistvo v evtin cirk be bokluci ochilati , malko dostoinstvo nqmate li ??? Tuk trqbva da zadavate vuprosa zashto 1 sedmica ne mogat da namerqt s vsichkite kameri i stanalo posred bql den ubiistvo ...izvurshitel, zanimavate tuka s pisma ...
17
19
 
6
 
! Отговори
Toni преди 8 години
Ах Ванчее. ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ - НЕ ГО ЗАЩИТАВАМ!!!Има два типа хора - едните когато направят беля и веднага отиват да помагат било то тя да е направена съзнателно или не. Другите са българите - прави нещо лошо и бяга, а после се разкайва.Ванче ти знаеш ли как се реагира в такава ситуация. Знаеш ли дали сега не стои в някой ъгъл и не се самосъжалява и бичува. Не Ванче ти знаеш само да хейтиш. Как може да се поставяш на мястото на някой - отговор няма как - защото не знаеш на него какво му...
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако не може да чете. Ами ако може да чете, но не може да разбере написаното. Все повече се навъдиха такива: нискочели, ***, морално неграмотни.
15
5
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Най-вероятно е някой съученик
14
1
 
11
 
! Отговори
кучо преди 8 години
Ние ги хващаме - те ги пускат.И така, до края на света...
13
0
 
11
 
! Отговори
К'с преди 8 години
Онбашия. ти се надявай да ги възпиташ добре и да ги научиш на любов и семейни ценности и тогава няма да имаш тревоги нито с футбола, нито с автомобилите или наркотиците.
12
2
 
18
 
! Отговори
ГанЬО преди 8 години
че ще го хванат ще го хванат, после само бесилка на площада
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спя, спя...
10
4
 
48
 
! Отговори
аЗ преди 8 години
Доста крайни коментари. Какво лошо име, че едно 16-ет годишно момиче е написало своето искрено писмо, възмутено от това, което се случва. Аз виждам тук болка, възмущение и гражданска позиция. Или е в критическата, както твърди един от коментаторите?. Злобата и арогантността ще ви погуби, българи

Спонсорирани публикации