Настъпи ли денят на истината за Гърция?

Финансовите евроминистри се събират за спасителната сделка
Обновена: 18 юни 2015 14:04 | 18 юни 2015 13:00, Анисия Иванова
65
Настъпи ли денят на истината за Гърция?
Снимка: Bulgaria On Air

Настъпи ли денят на истината за Гърция? Финансовите министри на еврозоната се събират днес в Люксембург за среща, на която ще бъде направено финалното усилие за постигане на спасителна сделка за Атина.

Към момента по всичко личи, че няма да има такава. Липсва оптимизъм за постигането на споразумение, въпреки че алтернативата е фалит на Атина и срив на гръцката икономика. Ключовата среща идва след като вчера Централната банка на Гърция за първи път предупреди, че страната е поела болезнен курс към фалит и излизане както от еврозоната, така и от евросъюза.

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум заяви, че шансът за развръзка по време на днешните разговори в Люксембург е “минимален”. По думите му Еврогрупата принципно е против отписване на гръцкия дълг, вариант, обмислян от МВФ. Липса на оптимизъм за сключване на сделка има и в Атина.

Финансовият министър Янис Варуфакис каза, че Гърция има "политически и морален дълг" да постигне споразумение с кредиторите. По думите му обаче срещата днес е малко вероятно да донесе незабавно решение.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За България кога се събират да опростят 50 милиарда евро външен дълг на ГЕРБ и КТБ.
7
13
 
56
 
! Отговори
... преди 8 години
Епа то секи иска да яде и да пие и после сметката му да я плати некой друг! Инак евала на гурчулята единни са казали са, че не искат да платят и не плащат и поради това МВФ-то даже ше им намали дълга!
6
11
 
47
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Путин wins!FATALITY за гърците...
5
19
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците пределно им е ясно,че няма как да бъдат изхвърлени от ЕС.Това би било много по-голямо поражение за политиката на Евросъюза.Инатлив народ са гърците.С никого не се церемонят
4
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще им занулят дълговете.
3
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Финансовите евроминистри се събират за спасителната сделка. Те правят така винаги, когато Ципрас излети за среща с миротвореца Путин в Русия (Питер).
2
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този цирк ЕС го играят вече 7 години уж фалит на Гърция, но им отпускат нови заеми и пак нови преговори и нови дългове за 13 и 14 пенсия и тлъсти бонуси за банкерите и ЕС чиновниците.
1
14
 
54
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Чудесно, да излизат и да търсят други да им плащат банкетите. Да му писне начовек от тия абдали.

Спонсорирани публикации