Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"

Лафазанис: Газопроводът ще играе стабилизираща роля в региона
Обновена: 19 юни 2015 14:06 | 19 юни 2015 11:49, Елка Василева
201
Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"
Снимка: архив, Reuters

Русия и Гърция подписаха междуправителствен меморандум за "Турски поток". Това стана в рамките на на Петербургския международен икономически форум, предаде ТАСС.

Меморандумът предвижда създаване на смесено дружество по проекта, съобщи руският енергиен министър Александър Новак.

Гърция ще вземе от Русия кредит за строителството на продължение на „Турски поток“, посочи Новак.

Мощността на съоръжението в Гърция ще бъде 47 милиарда кубични метра, добави той.

Изграждането на продължението ще започне през 2016 година и ще приключи през 2019 година.

„Този газопровод ще играе стабилизираща роля в региона. Реализацията на проекта не е насочена срещу никого, напротив, обединява всички региони, през които преминава“, каза  гръцкият министър на реиндустриализацията, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис.

Началото на проекта „Турски поток“ беше обявено от президента на Русия Владимир Путин при посещението му в Турция на 1 декември 2014 г. Тогава Путин заяви също така, че се слага край на проекта за газопровод „Южен поток“, който беше планирано да преминава през България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
6
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До От Сургут:))) Добре си направил, за това евала - че си помогнал на някои българи. И благодаря за поканата, но Русия съм я отписал, може в някой друг живот, максимум до Украйна може някой път да отида. Не казвам, че живеете гадно в Сибир - просто не ми е по вкуса, приключил съм с приключенията.
135
0
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До От СургутЧовек, не се заяждам, наистина, просто ми направи впечатление, че са панелки и бързо се урбанизира. Иначе е ясно, че хората печелят - все пак има явно много петрол. Браво на тях, живи и здрави и успех
134
1
 
4
 
! Отговори
От Сургут преди 8 години
До Шоп.....Каня те,та да видиш с очите си истината.Как живееме и колко е "гадно" в Сибир...А в Франция съм пуснал едно семейство българи-да живеят и наглеждат.Идвай,не е толкова праи пътя--около хилка евро...
133
1
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Москва:))))) е нали сега поема към Френско, там некой пастис ще удари
132
4
 
6
 
! Отговори
От Сургут преди 8 години
До ПешкоГоворил съм със стари хора тук--по времето на СССР са получавали десет пъти повече пари от нормалното.А във всяко едно време-хората са искали пари...няма значение дали е комунизъи или капитализъм...И сега растят такива градове--виж в нета"Нови месторождкения" и тогава направи паралел.От цял свят фирми работят тук-и всички влагат пари-огромни в Сибир.Така че лафовете са да лузерите-а парите за находчивите...Успех....
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то меморандум беше подписан и за южен паток, ама се разсъхна.
130
5
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До От СургутКато имаш къща във Франция, какво ни каниш в Сургут? Дай ключовете, ние ше ти я наглеждаме докато си си в Азия. Винарна има ли?
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
144, по времето на СССР гаражите в Сургут, Тюменска област бяха с парно отопление. През зимата при -50 градуса колите палеха като през лятото и ремонтите се извършваха при комфортни условия, а като в България сега - студ и течения.
128
3
 
2
 
! Отговори
Москва преди 8 години
До ПешкоТо мани къде е само панелки, ми там като падне снег октомври месец се топи е сега по това време и наистина не си гасят ладите и уазките зимно време, като погледнеш пред комуналката зимно време само кълбета изгорели газове :)))Не му се връзавйте на тоя пич, на него сигурно му се е припило българска ракийка или винце и си търси некой будала да му отиде на гости с една две домаджанки :)
127
0
 
4
 
! Отговори
От Сургут преди 8 години
До Григорий Распутин--сам знаеш че написаното от теб е несериозно--но карай--това ни е обща българска черта.Бъдете здрави и лека ви вечер.Аз като човек"живеещ в къща със сламен покрив" утре летя в отпуск-във Франция-да си видя къщата там--нали и тя е със сламен покрив.Пък вие се радвайте на "евро благополучие" а зимата си спирайте въпросното парно....Успех.
126
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и Гърция подписали за турски паток... без Турция.
125
0
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До От СургутНай-вероятно е така - ама урбанизацията почва 50-те, а едва ли някой по свое желание е "отишъл да прави пари" там. Най-вероятно пропагандата е гласяла "да построим Сургут за три години" и "всеки крепостник в панелка". Иначе прочетох, че го водят петролна столица
124
0
 
2
 
! Отговори
От Сургут преди 8 години
До ПешкоПешко-това е промишлен град--демек идваш да правиш пари.Още повече,че това е град на 30 години--изграден от нищото.Дали такива панелки няма в Германия???
123
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Разгледах няколко снимки на този Сургут от любопитство в уикито - то само панелки бре. Обяснимо де - 50-те население 6000 д., в момента над 300 000 д. - типичната рязка урбанизация, вкарала селско население в кутийки, за да може ТКЗС-то да "произвежда" и да преизпълнява фиктивно плановете
122
1
 
5
 
! Отговори
от Сургут преди 8 години
До Григорий РаспутинНезнам дали е рай-но е в ПЪТИ по-добре от "цивилизованият свят"...--това ако си нормален човек--а не кончита..
121
2
 
2
 
! Отговори
до 138 от Сургут преди 8 години
До АнонименЛади отдавна нямаме бе пич..колите са ни с автозапуск-лежиш си-натискаш копчето и колата се пали.Виж в нета-едната система се казва Хидроник а другата Вебасто.....
120
1
 
4
 
! Отговори
от Сургут преди 8 години
До Шоп.....Шопе,идвай...И аз съм от Шопско.Остави това тролене тук-купувай билета и тръгвай.Тогава ще видиш,че нещата са тотално различни от написаното в медиите в България.
119
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 125Ами умнико ти констатираш а не казваш защо? Цялата електроника и финна механика вкл медицина беше в Прибалтийските републики. В момента и за себе си не произвеждат щото запада ги фалира. Индия в момента е лидера в металургията защо да купуваш за гражданската продукция скъпите продукти на военните заводи в Рф Бизнес. 30% от храните са именно зарзават и плодове които в РФ просто не виреят лошо няма изнася зърно за сметка на това. Освен САЩ всички останали внасят 100% от компютрите
118
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
ЕТО, КАКВО Е НАПИСАЛ ПО-ДОЛУ ЕДИН "РУСОФИЛ", възхитен от Путин:"Русия изнася нефт, газ и оръжие. ... Същевременно внася 30% от храните, 80% от лекарствата, 90% от медицинското оборудване, 100% от компютърната техника, 90% от обувките, 75% от металургичните изделия, 65% от стоманата."ХУБАВО ПРОЧЕТЕТЕ, ЗАШЕМЕТЕНИ БЪЛГАРСКИ РУБЛАДЖИИ, ***, СЕЛСКИ ТАРИКАТИ и пр. С ТАЗИ ЛИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СМЕ ПРИЯТЕЛИ? НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ, ГАЗ НИ ПРОДАВАТ НАЙ-СКЪПО В ЦЯЛА ЕВРОПА.
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че Русия ще се разпадне преди да сте изпомпали сичкия нефт и газ и да сте ги обърнали в английски футболни отбори.

Спонсорирани публикации