Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"

Лафазанис: Газопроводът ще играе стабилизираща роля в региона
Обновена: 19 юни 2015 14:06 | 19 юни 2015 11:49, Елка Василева
201
Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"
Снимка: архив, Reuters

Русия и Гърция подписаха междуправителствен меморандум за "Турски поток". Това стана в рамките на на Петербургския международен икономически форум, предаде ТАСС.

Меморандумът предвижда създаване на смесено дружество по проекта, съобщи руският енергиен министър Александър Новак.

Гърция ще вземе от Русия кредит за строителството на продължение на „Турски поток“, посочи Новак.

Мощността на съоръжението в Гърция ще бъде 47 милиарда кубични метра, добави той.

Изграждането на продължението ще започне през 2016 година и ще приключи през 2019 година.

„Този газопровод ще играе стабилизираща роля в региона. Реализацията на проекта не е насочена срещу никого, напротив, обединява всички региони, през които преминава“, каза  гръцкият министър на реиндустриализацията, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис.

Началото на проекта „Турски поток“ беше обявено от президента на Русия Владимир Путин при посещението му в Турция на 1 декември 2014 г. Тогава Путин заяви също така, че се слага край на проекта за газопровод „Южен поток“, който беше планирано да преминава през България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гърция ще привлече от Русия кредит за строителството на продължение на "Турски поток". "-Едните обичан да връщат заеми-другите имат пари за раздаване.. Когато се събират двама удавници имат по-голяма възможност да изплискат морето..ха..ха Едните ще пият Узо и ще играят сиртаки,другите Частушки и водка и три дена яли пили и накрая са се сбили..ха..ха..И от двата народа нищо не става вече..ха..ха
95
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До от Сургут Никога. Русия я съм я отписал от възможните дестинации за туризъм. Бил съм там няколко пъти и ми е доста.
94
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Григорий Распутин Да, това е най-новия виц. Тоест то си вървеше сред простите русофили, но сега вече е официална политика - евтината рубла е път към световно господство. Който иска повече покупателна способност, значи е против силна Русия, значи е предатель.
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер, тамън руските валутно-златни резерви, че покрият половината гръцки дълг :)
92
1
 
7
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Изтриха ме и ще повторя в олекотен вариант, като отчета справедливата поправка на 89.Геополитиката не е за всеки. Пропуснали сте архиважното посещение на миротвореца Владимир Путин в Италия и Ватикана тези дни. Част от 47 млрд. куб. метра газ ще преминат по дъното на Адриатическо море, ще прекосят Италия от юг на север и още по-малка част от първоначалното количество ще достигне до Виена.
91
1
 
6
 
! Отговори
от Сургут преди 8 години
До Шопа.......Как е шопе,още ли защитаваш евроатлантическите "ценности"....Кога ще ми дойдеш на гости-не си забравил поканата ми,нали???
90
0
 
7
 
! Отговори
Герд Мюлер преди 8 години
Май че никой по-долу не е чувал, че в Егейско Море са открити огромни запаси от газ. Затова и Еврозоната държи много Гърция да не излезе от нея, защото излезе ли, Русия и САЩ веднага са готови да помогнат с инвестиции - а познайте за какво.
89
1
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 101,АЕЦ Белене - ето ти една хитринка от най-големите - 2 млрд липсват, не съм сигурен за валутата, ама май са долари. Друга хитринка - енергийната мафия, срещу която така усърдно и гневно се "скача" отляво - а всъщност енергийната мафия е дело именно на "левите" капиталисти *** Р.Овч и Жорето Кадиев - справедливия антимонополен борец, дето 500 лв са му джобните. Я виж колко хитринки станаха. А ако добавим нулевата печалба на Лукойл направо едно убаво са се изхитрили някои българи
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото се построи с руски пари, всичко ще се конфискува за обезщетение по делото Юкос. 50 млрд. струват сичките руски газопроводи накуп.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин-ШоповНе се притеснявайте!
86
1
 
4
 
! Отговори
финансов гУрУ преди 8 години
Смело теглете пари от гръцки банки и нема да се плашите, на фалирал пари се не връщат
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо гръцката тръба ще е на такова място, че за нея могат да се вържат още няколко други - от Сирия, от Кипър, от Турция или от самата Гърция, ако открие собствен газ. За нея тая тръба е инвестиция. На Южен поток беше закачена само Русия и никой друг. За нас Южен поток щеше да бъде само едно самоцелно набутване, колкото да платим една част от инвестицията на руснаците.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПешкоМного искам да видя селска хитринка на Българите!
83
5
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До попитай на тиквоний Тоест какво ми казваш с това? Нека вземе. Нали и ние искахме да вземем, но руснаците се опънаха.
82
6
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ШопЕдва ли ще се съобрази. Целта на Русия е да не спазва изискванията и за целта преговаря с държавите поотделно, та ако може да изкяри и да внесе смут. Да речем, че Русия подпише с Гърция, ама не подпише с Турция - дава заем на Гърция, строи газопровода и после и Гърция и Русия чекат, а на Гърция й текат лихви по заема. С други думи това е поредната селска хитринка на гърци и руснаци, ако може ЕС да клекне нещо, че положението и тегаво и в двете страни
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този газопровод ще играе стабилизираща роля в региона. Реализацията на проекта не е насочена срещу никого, напротив, обединява всички региони, през които преминава, каза гръцкият министър на реиндустриализацията, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис.
80
4
 
5
 
! Отговори
попитай на тиквоний преди 8 години
До ШопГърция ще вземе от Русия кредит за строителството на продължение на Турски поток, посочи Новак.Мощността на съоръжението в Гърция ще бъде 47 милиарда кубични метра, добави той.
79
0
 
1
 
! Отговори
ййййййййййййй преди 8 години
йййййййййййййй
78
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако Русия се съобрази с европейските изисквания при строежа на този газопровод, това ще е предателство към България. Защото за нас не пожела да направи този жест.
77
3
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До юююююююююне знам, цитират се разни мастити съветски икономисти, политици и спецове

Спонсорирани публикации