НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента

Нямало да се борят с руската пропаганда
Обновена: 25 юни 2015 13:34 | 25 юни 2015 12:46,
138
НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента
Снимка: Reuters, архив

Наесен НАТО и Украйна ще предприемат съвместно практическо учение. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

На днешното заседание на комисията НАТО-Украйна е било решено държавите от алианса да обменят с Киев данни за въздушното движение. Решено е било също да бъде разширено присъствието в бюрото за връзка на НАТО в Киев.

Предстои трудна работа по реформирането на украинските служби за сигурност, необходимо е търпение. НАТО увеличава практическата си помощ за Украйна, с пари и със съвети. В последните дни започнахме проекти за защита на въздушното пространство и за повече сигурност на комуникациите. Споразумяхме се по принцип за нов тръстов фонд за обезвреждане на самоделни взривни устройства и за разминиране, съобщи Столтенберг.

НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи, заяви генералният секретар в отговор на въпрос. Той определи украинската криза като най-сложната в момента.

Украинските отцепници са тежко въоръжени и са обучени от Русия. Призоваваме Русия да спре агресивните си действия в Украйна, заяви Столтенберг. По неговите думи Украйна е изправена пред невиждана икономическа криза. Забележително е как страната се справя в това положение, коментира той.

По неговите думи нарушаването на примирието продължава. Не би било полезно да обявим споразуменията от Минск за мъртви, те са най-добрия път за мирно решаване на конфликта. Многократно примирието бе нарушено, има много проблеми, но няма друга възможност да продължим подкрепата за мирните усилия. В противен случай се боя, че обстановката би се влошила допълнително, искаме да избегнем това, поясни Столтенберг.

Всяка държава има правото да избира сама своя път - на неутралитет или на участие във военен съюз, заяви той, попитан дали би могло Украйна да влезе в НАТО. Такова решение би трябвало да бъде взето в страната кандидат и от страните от пакта. Никой друг няма право на вето или намеса в подобен процес. Днес Украйна е изправена пред необходимостта от реформи, ще оценим заявката й за присъединяване към пакта, както оценяваме исканията на всяка друга държава, ако получим подобна заявка, посочи генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците разпалват война.
13
3
 
14
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Григорий РаспутинВъпрос на военна доктрина, на САЩ е нападателна, а самолетоносача е ударно оръжие, на Русия е отбранителна, те наблягат на ПВО и ПРО.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мириканските войничета да си носят памперски, ей я къде е Русия близо, да не стане некоя беля да засмърди на мириканско ако.
11
5
 
22
 
! Отговори
МАНИЯК преди 8 години
Защо ли след като демократизирате някоя държава , винаги тя стига до невиждана икономическа криза.....А и не съм сигурен че Украинския народ иска да е с вашата фашистка хунта , за която платихте над 5, милиарда , за майданския преврат ..а колкото до Русия...да ме извинявате...когато около вас е зъбят всички комшийски кучета , вие няма ли да се подготвите да се защитите ...Русия е заобиколена то американски и бази на Нато..да разположи войски в Куба , става ли ...какво ще кажат краварите ..
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-хати направо им се изтропка в ушанките :))))
9
5
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
руско китайските учения в куба са планирани отдавна и нямат нищо общо със международното положение ...и при соца никога не е имало руски войски в България
8
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Русия да наложи ембарго на вината внасяни от страни от ЕС...
7
3
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Ха-ха-хаРуско китайски учения в Куба би бил един отговор пропорционален....учения във Венецуела...Никарагуа....самолетоносочи в Атлантическия океан с постоянно присъствие....
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех, че само глупостта е безгранична. Да, ама не. За американската наглост явно няма подходящи мерни единици. *** ти наглостта.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЪРСЯТ СИ БЕЛЯТА, НАГЛА ***, НО ЩО ЧИНЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ *** НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ?ВЪН ЯНКИ ОТ БЪЛГАРИЯ, ПОВЯРВАЙТЕ МИ, НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ ТУК.5 ВЕКА РОБСТВО НЕ СМЕ ИЗГУБИЛИ ИДЕНТИЧНОСТТА СИ. СЕГА ТУРЦИТЕ ГИ НЯМА.НЯМА ГИ И ФАШИСТКИТЕ *** ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА.И В ДВАТА СЛУЧАЯ Е "ВИНОВЕН" "ДЯДО ИВАН".СКОРО И ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА И НАРОДА ЗНАЕ, ЧЕ ПАК ТОЙ ЩЕ Е "ВИНОВНИКЪТ".БЪЛГАРИТЕ И РУСНАЦИТЕ СА СЛАВЯНСКИ И ПРАВОСЛАВНИ НАРОДИ.А НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ МОЖЕТЕ ДА ОСТАВИТЕ КОСТИТЕ СИ.ВЪН !!!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се пробват пак укрите този път и с помощ от нато да се докопат до Донецк...Естествено опълченците пак ще ги наритат.Дърводелци обущари и шофьори да те пребият като маче у дерек и пак с *** мазохизъм да тръгваш напред но този път и с главорезите от нато-пълна шизофрения...
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Майдана, сега и дрънкане на оръжие
2
25
 
6
 
! Отговори
Софиенец преди 8 години
Ученията са планирани отдавна, и немат нищо общо с международното положение.
1
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно така се казва вече на окупацията-съвместни учения...Терористите от НАТО правят струват но се гледат по близко до Москва да се намърдат.

Спонсорирани публикации