Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
45
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Що не коментират тия от социалните мрежи разплаканите и ужасени хора , когато някой от тези ненормалници направи самоубииствен атентат и избие маса невинни хора??? Мали мразят запада и искат джихад срещу него , що реват да стоят в Германия???
13
2
 
53
 
! Отговори
аноноимен преди 8 години
Ама права е жената.Те като дойдат да живеят в Европа не живеят по европейски,а по арабски и ние трябва да ги търпим-различна религия,различна култура,слагат *** и фереджетата и хич не им пука,че са в Европа.Пък смятат,че сме им и длъжни.
12
2
 
18
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Си о вземат това бежданче. Уж не щат социалните мрежи бежцанци а като им се каже жестоката истина реват не става така. Отваряйте гранциите за 100 000 бежцанци на дръжава от ЕС и тогава ВИе ще сте разплаканите.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън ислямските *** от Европа. Малката джихадиска реве защото няма да може да може да прави джихад в Европа
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година нали едно босненче плака във Франция ,защото го екстрадираха и като отидоха да го търсят за да каже как е новия живот и го намериха с фереже и шалвари - много бързо забравило западния живот
9
3
 
48
 
! Отговори
фейс дъб преди 8 години
Тия па ,скучаещи комплексари от Фейсбук ,Туитър и пр.заробващи затъпялки, от скука и фукане , и муха да бръмне - почват да я коментират ! Права е г-жа Меркел !
8
3
 
68
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Все по-симпатична ми става Меркел тези дни. Особено на фона на всички меки китки като нашия президент.
7
10
 
38
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Споко, те жените от малки са така - като не им изнася и потичат едни сълзи, един рев ...
6
2
 
43
 
! Отговори
а у нас преди 8 години
В България съдът се опитва да е човечен и да не разплаква подсъдимите и те ни разплакаха майките
5
4
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно! Какво да трябваше да й каже?! Ти се разплака и затова може да останеш ли? Даден му е шанс на момичето да учи, използвало го е, чудесно. Не може немците да издържат всички народи по света в крайна сметка. Бежанците да си ги взимат в Америка, те им съсипаха държавите!
4
3
 
103
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
Еми права е Меркел. Германия не е месия и не е безкрайна! Просто истината боли.
3
3
 
91
 
! Отговори
/// преди 8 години
Прави са немците, сред тях живеят прекалено много турци, за да могат да си позволят да дойдат още ***.
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
germania ne e dlvjna da priema tolkova mnogo begylzi. i tia si ima naselenie za koeto ve4e ne se griji dobre, poradi takiva slu4ai. vsiaka jaba da si znae giola i da se opravia.
1
69
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такова сурово отношение се възпитават дисциплинирани есесовци. Определено им липсва топлота на немците.

Спонсорирани публикации