Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
33
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Истината е неприятна, но все пак си е истина! Европа не може да изхрани цял свят, не можем да оправим живота на всички! Лесно е да искаш да отидеш в подредената градинка на комшията, вместо да си оправиш твоята! Меркел е единствения наистина голям политик останал в Европа, а вероятно и в света! Премерена, разумна и в същото време достатъчно непреклонна! Реакцията и е възможно най-добрата!
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe i nie revahme ama ... vij gurcite ako revat e drugo
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой пусна мухата, че цялата *** може да се пресели в Европа ??? Тия хора не разбират ли, че не ги искаме ? Нахалството им е безгранично. Ако не бяха европейските политици - *** това нямаше да се случи. Те са отворили Европа като социална кухня. Цялата *** от Азия и Африка яхва лодките и колите и си влиза както си иска. После започват престъпленията, свинщините, строежите на джамии... Аз не искам това, и вероятно повечето хора не го искат. Толкова ли е трудно тези хора да бъдат изгонени ?
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите прадеди като са били превзети от Османската Империяне са избягали да се молят на Франция и Германияи да се правят на бежанци.Острели са ножа и са се борели за свободата си.Затова я има България!
30
6
 
22
 
! Отговори
фюлера преди 8 години
Да си зимат малакта косматка и да се махат от Европа :) Такива не ни трябват тука.
29
3
 
27
 
! Отговори
Здравко преди 8 години
Защо всички тези бежанци не отидат в Северозападна България, в някое монтанско село, да се впрегнат да бачкат и да се развиват. като толкова им се остава в ЕС. Как така като са толкова надъхани да работят и да са примерни граждани отиват все в страни с по 500-600 евро помощи. Това момиче като начука 3-4 деца ей ти 2000 евро доход. Нека да знае немски и английски то и в Монтана ни трябват грамотни чеда. Искаме да развиваме евроземеделие :) Сутрин с мотиката, следобед продажби с английски! :)
28
28
 
6
 
! Отговори
Трикери преди 8 години
Горкото дете . Меркел няма ли си друга работа с деца ще се занимава като никога не е носила бебе на ръце
27
3
 
24
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Бежанци межанци , нам си кви. Първо ,всичко си има граници, Германия не може да приюти целия пропаднал свят. Второ, тези хора искат права искат помощи и тотално забравят че всъщност са на територията на друг народ и ако искат по някъв начин да останат там то трябва ама абсолютно безпрекословно да живеят по правилата на този народ. Трето, когато всеки нормален човек отиде на гости някъде , той се съобразява с домакина а не налага собственното си мнение, нещо което тези хора не правят.
26
2
 
9
 
! Отговори
Adolf Aihman преди 8 години
ADOLF *** SE E OBARNAL 100 PATI V GROBA-VERVAITE MI
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е истинската гадост.Очевидно девойчето е умно -научила езици ала бала знае как стоят нещата.Трябва и виза.Обаче не предпочита да проси и да предизвиква съжаление "искам да остана искам в Германия"Ми хубаво като искаш развии се направи така че да останеш.Не да цивриш по форумите и в нета.Утре подобна ще зациври щото не и дават да гърми бомби.Това са долнопробни манипулации.
24
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези глупости. Не може цяла Африка и Азия да се пресели в Европа, никога няма да се съгласим с това, никога няма да го приемем. Аз нямам нищо против тях, но всичко си има граници. Да си преустановят войните и диктатурите и да си реновират държавите, а не да се преселват просто така. Днес училища, утре джамии, след това езика им ще стане официален, а накрая и президент може да ни излъжат - не, мерси. Да си ходят и толкова. Политиците твърде много им позволиха през последните години.
23
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Непрекъснато се спекулира с думата БЕЖАНЕЦ! Дайте да се разберем в 90% от случаите ако не в 95% говорим за ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТИ. Това са хора, които не желаят да се връщат по родните си места дори и след успокоение на ситуацията там. Те не са благодарни на факта, че получават определена подкрепа и че в крайна сметка трябва да се върнат и да продължат своя живот.
22
18
 
14
 
! Отговори
До Василев преди 8 години
Иван Костов не ми е копал на лозето, но той проведе реформа която извади България от блатото в което я натири Жан Виденов. Втози аспект наблюдението на Гръцката криза ще ни покаже какво би станало ако бяхме продължили по пътя на БСП Българи на Социални Помощи.Всъщност Москва се пробва през Февруари 2013, но народа се вдигна.Аз съм оптимист и вярвам че след ББ ще има нови икономисти от величината на ИК които ще направят България просперираща държава.
21
3
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Всъщност Меркел може да направи нещо по-добро като политик. Чрез политиката на ЕС да съдейства за независимостта на Палестина и така палестинците да получат правото си на нормално съществуване в техните си земи. Така ЕС ще получи съюзник в Близкия Изток и симпатии от всички шиити и не само.
20
3
 
26
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Хм, прави били германците. А като протестираха българи срещу нелегалните емигранти, ги наричахме нетолерантни изверги, разни хелзински комитети търчаха насам натам да обясняват колко нетолерантни *** са българите и т.н. Що хелзинският комитет не се самосезира срещу Меркел и да спре екпортацията на тези хора докот не им се осигури жилище, работа и т.н. Защо само нас българите ни обвиняват и сочат с пръст за неща, които и другите ги правят.
19
9
 
10
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Всички злини за човечеството произхождат от представките соц и наставката ист.
18
13
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Ще дам 5 000 лева награда за този човек, който ми даде някакви координати на руският шпионин Иван Костов с кодовото име Гаргамел!Много моля, ако някой има информация къде се подвизава този руски разбойник да ми я даде, ще бъде възнаграден финансово!Агент Глен Ходжис!ЦРУ!!!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТялотоТо нашия президент за "ДОЛНА ДЪСКА НА *** НЕ СТАВА"!
16
1
 
48
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Приемането на бежанци трябва да става при някои условия:1. Ние ги приемаме, а те се съгласяват да живеят по нашите закони и обичаи.2. Те работят за да допринасят за обществото което ги е приело.Всичко останало си е едно нашествие.
15
1
 
45
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Както сама Меркел казва - няма как всички да дойдат в Европа, това ще доведе до хуманитарна катастрофа. Всички останали дрънканици са просто евтин PR.