Светът застарява – 2 млрд. старци до 2050-а

Още след пет години хората над 60 ще са повече от децата
2 окт 2015 20:19,
25
Светът застарява – 2 млрд. старци до 2050-а
Снимка: архив Reuters

Броят на хората над 60-годишна възраст в света към 2050 г. ще се удвои и ще надхвърли два милиарда души, съобщи ТАСС, позовавайки се на данни на Световната здравна организация.

Сега хората над 60 години в света са 900 милиона.

През 2050 г. възрастните хора ще са 22% от населението на планетата при 12 на сто сега. Още през 2020 г. хората над 60 години ще са повече от децата под 5 години.

Експертите на СЗО предвиждат, че ще се увеличи и броят на хората, навършили 80 години, като нарасне от сегашните 125 милиона до 434 милиона.

През вчерашния ден на възрастните хора генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова те да не бъдат забравяни при осъществяването на целите за устойчиво развитие и да бъдат включвани в икономическия и социален живот.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: възрастни хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Объркан съм, последно - човечеството застарява и изчезва или е свръхмного?
10
1
 
2
 
! Отговори
а преди 8 години
Това е така, но нямаше да е лошо да вметнете и малка статистика за България, не че знаем какво е положението, но все пак.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ЛИ НЕ НАПРАВИ ХИТЛЕР ЗА ДА ЗАПАЗИ ГЕРМАНЦИТЕ КАТО ЧИСТ ГЕН НО УВИ ТАКИВА КАТО МЕРКУНТИЛНИЦА Я ДОСКАПАХА ГЕРМАНИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ!!!!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са косвените последствия от капиталистическата система. Когато хората биват експлоатирани и не им остава време да правят деца.
7
2
 
11
 
! Отговори
Виновни са други преди 8 години
Дрън дрън дрънЕдинственият разумен текст тук е коментар 4.В нашата държава интелигентните млади хора са държани на мизерни заплати през последните 70 години. Това е причината да не се раждат достатъчно деца. До полата на майка си или под надзора на заядлива свекърва ще родиш най-много едно, а някои и това не успяха да направят - защото и те, и збраниците им са се родили като второ дете в семейството си, а то има двустайна панелка и по-голямо, вече семейно "дете", живеещо при родителите си.
6
1
 
17
 
! Отговори
стига преди 8 години
Журналистите са много продажно племе. Нямат никакъв морал. Стига с това застаряване...
5
2
 
13
 
! Отговори
Чичкото с мустачките преди 8 години
Мдаа еврейският стандарт работи яко навсякъде по света. Аз като ви стимулирах да правите по пет деца бях лош. Сега господарите ви ви държат гладни, жадни, без пари и в дългове до шия, за да не правите повече от едно дете. И така с годините да изчезнете, защото господарите не искат много хора, искат много място и то само за тях. Честито роби.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската икономика макар и крехка няма нужда от АРАБИ
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямало ваксини за децата,не знам си къде раздавали мухлясали сандвичи на учениците,студентските общежития с мухъл,плесен,мизерия/сигурно не са ремонтирани още от соца/, смешни детски надбавки... Егати държавата...
2
0
 
13
 
! Отговори
по памет преди 8 години
Едно е да се роди дете,друго е да го отгледаш,не може да го оставиш на съседите след една седмица...(Енчев)
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни глупости ,оправдание за ислямизирането на Европа ,долни внушения.Ако на Германия и трябват араби нека си ги внесе но да не ги натрапва на други държави .

Спонсорирани публикации