Експериментът в Dnes.bg: По калната "бяла" пътека до метрото

Как хората от "Дружба" стигат до станцията? Трудно, тунелът не работи...
Обновена: 4 май 2016 15:34 | 15 яну 2016 08:25, Екип на Dnes.bg
50
Експериментът в Dnes.bg: По калната "бяла" пътека до метрото
Снимка: Dnes.bg

Толкова близо до метрото, но всъщност толкова далеч. Това важи с пълна сила за живеещите в "Дружба", които се намират близо до станция "Цариградско шосе".

Още по темата

Миналата година бе изграден пешеходен тунел, който трябваше да улесни прехода на хората от квартала към подземната железница. Проектът ни струваше малко над 2 млн. лева, но тунелът все още не е в експлоатация. Но защо?

Още през август м.г. стана ясно, че тунелът няма да бъде пуснат, тъй като излиза на кална поляна, вместо на ул. "Обиколна". Според общината обжалване на отчуждителна процедура спира строителството на улицата.

През лятото кметът на София Йорданка Фандъкова обеща временна пътека, за да се пусне тунелът. Пътеката е факт, но чакълът явно не помогна и тунелът остава затворен. Местни разказват, че е възможно съоръжението да не се пуска, тъй като районът е кален и калта от обувките може да развали механизма на подвижната пътека. 

Каквато и да е причината, въпросът как да стигнат хората до метрото остава. Заради това отидохме на място, за да проверим какво е трасето по калния хълм, на чийто връх е и заветната станция.

Много хора от квартала предпочитат да вървят до по-далечната спирка "Дружба", за да си спестят екстремните преживявания. Неволята обаче кара хората да се престрашават и да се изкачват по баир, застлан с нещо като бял разтеглив плат, който пази от калта.

"Бялата пътека" се вие из високи треви и камънаци, а ентусиастите трябва да внимават да не се подхлъзнат и паднат в калта. След няколко минути екстремно изкачване се стига до върха, където обаче следва не по-приятна гледка. Натъкваме се на изоставена постройка и огромни локви. Тях преминаваме благодарение на импровизиран "мост" от картони.

От тук вече се вижда крайната цел - метростанция "Цариградско шосе". Ако сте от Дружба, вече знаете за какво става въпрос. Ако ли не, може да тествате туристическите обувки и нервите си в това изпитание до метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации