Рецептата Dnes: Пикантни скариди

Една вкусна и много лесна рецепта за дома
Обновена: 21 фев 2016 12:02 | 21 фев 2016 12:00, Криси Табачка
6
Рецептата Dnes: Пикантни скариди
Снимка: Thepioneerwoman

Скаридите се превърнаха в често срещано ястие на българската семейна маса. Макар да не е особено традиционен, морският продукт със сигурност е много вкусен, стига да бъде приготвен правилно.

В крайна сметка, винаги можете да започнете с определено предястие, изцяло от скариди, което да се яви подготовка за основното хранене.

Освен това, вкусното предястие е чудесно за посрещане на гости или за събиране на по чаша вино с приятели.

Пикантните подправки премахват миризмата на риба от скаридите и придават един особено приятен вкус, който върви чудесно с хубава напитка.

Представяме ви лесна рецепта за пикантни скариди, която ще ви отнеме не повече от 16 минути и е достатъчно количество за 6 порции.

Ще ви бъдат необходими:

1 килограм скариди (по ваш избор е дали ще бъдат от по-малките, но препоръчваме да са големи)
½ чаша зехтин
Сол и черен пипер на вкус
3 лимона
Сос "Уорчестър"
Табаско
1 пакет масло

Начин на приготвяне:

Първо измийте много добре суровите скариди както са с черупките. Желателно е размерът на скаридите да бъде среден или голям, за да ви бъде по-лесно да ги белите, когато са готови. Поставете скаридите в голяма тава за печене на един ред. Постарайте се да ги наредите така, че да не са една върху друга.

След като сте готови, полейте навсякъде с ½ чаша зехтин.

Щедро поръсете с черен пипер навсякъде – добре е да използвате много от подправката. Сложете сол на вкус.

Нарежете лимоните на две половини и изстискайте сока върху скаридите.

Ключовата съставка на пикантните скариди е да ги полеете със сос "Уорчестър". Количеството от соса, което е добре за да станат вкусни пикантните скариди, е около ½ чаша.

Овкусяването завършва с табаско на вкус, като с него е желателно да бъдете по-внимателни, тъй като е доста лютиво.

Нарежете маслото на парченца и поставете равномерно върху скаридите.

Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете между 8 и 10 минути на 180 градуса.

Целият процес на приготвяне в снимки вижте тук

Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
toko преди 2 години
Лично аз по-често ползвам белени сариди,купувам ги за около 30лв килото,с черупката са около 20лв.Пръжвам ги за 3-4 мин. в тиган с мазнина(който,каквато предпочита) и малко преди да ги сваля от огъня, слагам и ситно нарязан чесън.Сол и лимон на вкус.Страшно въврят с бяло вино,бира и водка.
3
0
 
2
 
! Отговори
Лудия преди 2 години
Аматьори.....прочели,превели,недоразбрали,написали. Автора някога докосвал ли се е до скариди ...16/20 примерно. Аматьори.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

Авторът е изгубен в превода
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин чаша Сос Уорчестър??
Този дето е писал рецептата, никога не е вкусвал Уорчестър ми се струва.
Това е почти цяла бутилка и е невероятно много като количество.
За овкусяването на кило - кило и половина месо се ползват 2-3 супени лъжици.