Рецептата Dnes: Свински скалопини с аспержи и вино

Крехко свинско със зеленчуци – вълшебство за сетивата
23 фев 2016 10:22, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Свински скалопини с аспержи и вино
Снимка: jovinacooksitalian.com

Продукти:

½ чаша брашно
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 бр свинско филе котлети
1 супена лъжица зехтин
½ лимон, нарязан на полумесеци
¾ чаша бяло вино
¾ чаша пилешки бульон
¼ чаша каперси
1 чаена лъжичка масло
2 чаши аспержи или грах на шушулки
1 чаша магданоз, нарязан
 
Приготвяне:
 
Овкусете брашното със солта и черния пипер. Оваляйте в него свинското, предварително начукано, за да стане тънко и крехко. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сложете свинското да се пържи по 3 минути от всяка страна. Нека стане златисто от двете страни. Отделете го в чиния, застлана с кухненска хартия.
 
В тигана сложете нарязания лимон да се запържи за около 1 минута. След това добавете виното, пилешкия бульон (предварително разтворен), каперсите, маслото, граха и 1 супена лъжица от магданоза. Разбъркайте. Върнете свинското в тигана и отново разбъркайте. Сервирайте, поръсено с останалия магданоз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е добре, но ако запържите така лимона, сосът ще стане горчив.
2
0
 
1
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Вижда се, че свинското се забранява в Корана и свинята се възприема като нечисто животно. Поради тази причина мюсюлманите освен месото приемат за харам (забранено) и маста, кожата и костите на свинята.
1
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЧУЖДИЦИ,СЛЕД КАТО СИ ИМАМЕ БЪЛГАРСКИ НАЗВАНИЯ.

Спонсорирани публикации